Zunanji trdi disk

Ostrzek

Zelenc'
12. feb 2010
25
0
1
Kateri zunanji trdi disk se trenutno najbolj splača kupit? Vem da moram gledat na kapaciteto samega diska in hitrost prenosa podatkov, še kaj? Rabil pa bi tam od 300GB pa do 1TB. Zunanji trdi disk bi potreboval zato, ker mi je sedanji crknil in ga želim že danes ali jutri kupiti. Namenjen pa je predvsem filmom. Torej, kakšni nasveti?

Hvala.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Jaz sem vzel Samsung F3 1 TB, z zunanjim ohisjem thermaltake z eSATA portom.. vse skupaj me je prislo okoli 110€.. Meni osebno veliko boljsa opcija, kot razni mybook crap..

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.422
113
Hja odvisno zakaj ga rabi... Če ga rabi kot backup podatkov je nek MyBook prava zadeva in dost boljša zadeva kot pa tisti težki klasični trdi disk.. Jaz imam Seagata FreeAgent Go in je bomba. Sicer res da so ti 2,5 dražji od klasičnih ampak je zelo priročen za prenašat okoli pa še fajn fiksen je. Drugače pa če koga zanima imam za prodat enga 1TB doma, garancije še več kot 2 leti, notri je WD Green (nekaj takega), 32MB predpomnilnika ter seveda ESATA. Je pa bil disk ene 3x prižgan (gori imam backup filmov in glasbe), takrat ko sem na novo vse nameščal in prej formatiral disk...

Lp

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Hja odvisno zakaj ga rabi... Če ga rabi kot backup podatkov je nek MyBook prava zadeva in dost boljša zadeva kot pa tisti težki klasični trdi disk.. Jaz imam Seagata FreeAgent Go in je bomba. Sicer res da so ti 2,5 dražji od klasičnih ampak je zelo priročen za prenašat okoli pa še fajn fiksen je. Drugače pa če koga zanima imam za prodat enga 1TB doma, garancije še več kot 2 leti, notri je WD Green (nekaj takega), 32MB predpomnilnika ter seveda ESATA. Je pa bil disk ene 3x prižgan (gori imam backup filmov in glasbe), takrat ko sem na novo vse nameščal in prej formatiral disk...

Lp

oj...cena tega 1TB?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
mybooki so v vecini 3.5" diski.. 2.5" diski pri WDju so passport.. So pa 2.5 pocasna jajca, kar je kul, je velikost pa prenosljivost.

Ta moj srot je v ohisju velicine 20x13x3 cm.. Ni preveliko, je pa vsaj top disk..

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.422
113
Se opravičujem... MyBook je jajca se strinjam.. Passport sem mislil! TA je 2,5. Čist super je za normalno uporabo skratka za backupe in za prenašanje podatkov
wink-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Zato je verjetno OK.. ce pa kaj veliko kopiras, brises [recimo HD filme], je pa drek
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.422
113
Ja to itak, ni debate sploh! Drugače pa meni ta Seagte lepo laufa in je "kar" hiter:

l_01489746.jpg

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.250
329
83
Napisal si splača? V kakšnem smislu? Če hočeš ceno na gigabajt si enostavno izračunaš - deliš ceno diska ki ga gledaš s kapaciteto, pa dobiš najugodnejšega. Navadno je to drugi ali tretji od zgoraj navzdol po kapaciteti. Pol dobiš nekako 500gb za 100 eur ali 1000gb za 180eur ali kaj podobnega. Splača se bolj večji, samo je pa v absolutnem znesku konkretno dražji. Sam imam 1tb passporta in je zaenkrat super.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.422
113
KarEn morda pa je v ta pojem "splača" uvrstil tudi pojem kvalitete samega diska, samega ohišja, garancijo itd..

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Moj glas gre ravno osovraženim MyBookom.

Imam 4 različne diske + 2 passporta, ki sem ju tekom let razdrl in sedaj lepo delata naprej v prenosnikih. In vsi delajo kot bi morali.

Večji tržni delež, več diskov crkne, več negativnih kritik. Da bi pa MyBooki statistično crkovali več kot ostali, pa ne verjamem brez nekih konkretnih številk. To, da nekdo pozna nekoga, ki mu je crknil, še nič ne pove. Itak je teh diskov kot listja in trave.

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Moj glas gre ravno osovraženim MyBookom.

Imam 4 različne diske + 2 passporta, ki sem ju tekom let razdrl in sedaj lepo delata naprej v prenosnikih. In vsi delajo kot bi morali.

Večji tržni delež, več diskov crkne, več negativnih kritik. Da bi pa MyBooki statistično crkovali več kot ostali, pa ne verjamem brez nekih konkretnih številk. To, da nekdo pozna nekoga, ki mu je crknil, še nič ne pove. Itak je teh diskov kot listja in trave.

x2

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Smola. Si pač naletel na defekten disk. Koliko bi se sekiral, če bi bil to defekten CD? Well... diski so današnji CD-ji. Potrošna roba. Crkne - reklamiraš ali pa vržeš v smeti.

Da bi pa zaradi tega posploševal, da so vsi MyBooki crap. Well... po mojem ne. To je tako kot da bi pri lotu nehal igrati na eno številko, ker le ta že dolgo ni bila izžrebana. Naključja so fact of life. Prej ko se s tem sprijazniš, bolje bo. Western Digital se ni zarotil proti tebi, čeprav vse tako kaže.
smirk-1.gif

Zato pa s Steinom tako poudarjava, da je imeti podatke na enem samem disku tako kot pred vsakim zagonom računalnika formatirati disk.

din

Pripravnik
19. avg 2007
76
0
6
Imam podobne probleme z Mybookom 500GB - občasno ni povezave, občasno ni datotek, občasno vidiš vse ampak ne moreš kopirati na disk, čeprav je disk še na pol prazen itd itd itd - skratka MyBook ne diram več ni štapom
ne-ne-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.866
-8.613
113
No ja, starejši MyBooki so kar solidni. 500GB zadve so pa res bolj švoh.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj je staro? Oziroma koliko generacij je?

Eni (predzadnja generacija) imajo "skoraj 100% uradno potrjene" težave s hlajenjem.
Pa odklop med delom itd. - delno popravljeno s firmware update.

Mogoče je res slučajnost.
Mogoče pa ni
wink-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.866
-8.613
113
Za recimo 320GB in manjše modele nisem zasledil kaj dosti težav. Nekaj jih jasno je, samo niti slučajno ne toliko, kot z 500GB modeli.