Zunanji trdi disk

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pišeš že, pišeš... samo bereš narobe.
wink-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Seveda je zastareli crap... ampak ob odsotnosti nekih eSATA HUB-ov za vsakim vogalom in ob dejstvu, da imajo računalniki običajno veliko več USB portov kot eSATA, je to pač to.

Za neko zbirko filmov in muske povsem dovolj (saj tega ne snemaš vsak dan).

PS: Še vedno kupiš moje porte?
evil.gif
Očitno so naenkrat iz speedy prešli v crap.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Kje si ti zdaj megabite privlekel, ko se v praksi uporabljajo samo, pri internet providerjih
smile-1.gif

Govorim ze ves cas o megabajtih.. in 120 megabajtov (esata) proti 15 megabajtov (usb 2.0) je ogromna razlika. Se strinjamo? In v MyBooke rinejo green diske, ki (tudi, ce imas eSata konektor) dosezejo hitrost nekje 50 MB/s. Black serije (ki jih v mybookih se nisem videl) pa 100 MB/s..

Nazadnje urejeno:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Seveda je zastareli crap... ampak ob odsotnosti nekih eSATA HUB-ov za vsakim vogalom in ob dejstvu, da imajo računalniki običajno veliko več USB portov kot eSATA, je to pač to.
Za neko zbirko filmov in muske povsem dovolj (saj tega ne snemaš vsak dan).

Večina pc-jev ima že e-sata hube. V skrajnem primeru ga dobiš zraven ob nakupu zunanjega ohišja, tako da čeprav (oz. sploh) za izključno domačo uporabo sploh ne vidim razloga da usb-kabel ne vržeš kar takoj v koš za smeti.

In ne, za zbirko filmov ni dovolj. Jaz dnevno kopiram z/na moj disk po 50+gb podatkov (cele serije, nadaljevanke, filme ipd.), disk je že tako obremenjen ker vedno nekdo gor visi, tako da bi z usb-jem verjetno že znorel.

ps: ne vem kdo piše podatke v Mb/s, zgleda samo ti. Zato te tudi narobe razume cel svet
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Jasno, to JE zahtevna uporaba. Za nekega lokalno veverico (kot npr. jaz), ki snema par GB na teden in enkrat na dve leti vse presname na večji disk, je pa USB povsem dovolj.

Poleg tega imam prenosnik z enim samim eSATA izhodom (kombiniran z USB). Brez eSATA HUB-a je brezveze sploh razmišljat o čem takem.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Tri. Že malce ostareli in JA, lahko bi jih nadomestil z enim eSATA.
smile-1.gif

Samo zgubim nekaj redundance na račun hitrosti, ki je ne potrebujem. Bom počakal raje na USB 3.0, ki bo lepo kompatibilen za nazaj.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.866
-8.613
113
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Kje si ti zdaj megabite privlekel, ko se v praksi uporabljajo samo, pri internet providerjih
smile-1.gif

Govorim ze ves cas o megabajtih.. in 120 megabajtov (esata) proti 15 megabajtov (usb 2.0) je ogromna razlika. Se strinjamo? In v MyBooke rinejo green diske, ki (tudi, ce imas eSata konektor) dosezejo hitrost nekje 50 MB/s. Black serije (ki jih v mybookih se nisem videl) pa 100 MB/s..
No ja... Zelene verzije kar lepo dosegajo okoli 90-100MB/s. Novejši diski imajo vsi 500GB na plato in to se pozna
smirk-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Kar sem sprobal, tam do 1 GB je bila vse skupaj ena zalost..

EDIT: Pa kakor berem teste, tudi 2 GB razlicica, pride nekje do max 75 MB/s.. Boljse, ni pa ne vem kaj..

Nazadnje urejeno:

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ksz.
Ko je ravno govora o zunanjih diskih... pred kar nekaj časa sem gledal en 2.5'' prenosni disk (passport studio al neki takeag?), ki je imel FireWire800 priklop (ki ima če se ne motim tudi napajanja zraven), in bi ga rad kupil samo ga ne najdem v nobeni trgovini pri nas. Pisal sem tudi že na avtero ki naj bi bila uvoznik, pa novenega odgovora od njih
stupid-1.gif

ideje?
smile-1.gif

Lp

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
F1, F2, F3 so super diski.. govorim za WD caviar green, v povprecju je prisla 500 GB razlicica v praksi tam do 50-60 MB.. Blue, ki naj bi bil malo hitrejsi mi pride pa nekje do 70-75 MB.. Blacki okoli 100, F3 pa okoli 110 tops..

jest5

Guru
18. avg 2007
25.866
-8.613
113
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
F1, F2, F3 so super diski.. govorim za WD caviar green, v povprecju je prisla 500 GB razlicica v praksi tam do 50-60 MB.. Blue, ki naj bi bil malo hitrejsi mi pride pa nekje do 70-75 MB.. Blacki okoli 100, F3 pa okoli 110 tops..
No, če bos sedaj nabavljal WDjeve green zadeve, boš zelo verjetno že dobil take z 500GB platami, ki so jasno hitrejši. Lanske in predlanske serije so jasno počasnejše(320 in 250GB plate)

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Pol so mal doterali... it's about time
smile-1.gif

Blue pa Black serije so tudi kaj prenavljali?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.866
-8.613
113
Mislim, da so black zadnji, ki dobijo nove plate. Najprej sta blue in green.
Je pa pri WDju sranje, ker nikjer nima označeno, kaj se nahaja v disku. V recimo 320GB disku najdeš vse od 80 do 320GB plate, napisi na disku pa so isti
bonk.gif

Tako da je dobro kupovati tam, kjer imajo večjo prodajo in hitreje popucajo zaloge, da slučajno ne nagaziš na starejši model
evil.gif