Zunanji trdi disk

Yurex

Pripravnik
20. apr 2009
148
0
16
Maribor
Sam imam Philipsa 500gb (star je ene 2 leti)... se je vmes zgodilo da ga več ni zaznalo... Pa sem ga dal na servis pa so rekli da je crknil in da mi bodo dali novega... Pa ga nisem tam pustil, ker je pač bilo gor 450 gb podatkov ki so mi bili nujno potrebni.

Disk sem razmontiral, priključil direkt na pc. sformatiral disk, potem pa z programom vse podatke osvežil... In še danes disk dela ko sulica...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.422
113
Hja WD je s temi MyBooki res imel največ akcij in so tudi cene bile "najboljše" zato jih je najbrž res največ zato mogoče to ravno ni kazalec da so zanič. Je pa tudi moj dober kolega imel problem s tem da mu ga ni zaznavalo.... Sicer mi je en drug prijatelj ki dela na servisu pri uvozniku za večino vseh teh diskov povedal da imajo menda največji odstotek pocrkanih Seagatov AMPAK da diski nasplošno ne crkujejo da je zelo majhen odstotek reklamacij v garancijskem roku... Odkrito povedano tudi jaz ne poznam nobenega ki mu je disk kar ckrnil. Sam sem imel teh diskov malo morje in ckrnil mi je le IBM IC35 Ericsson 60GB, to pa je tak vsem
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Hec je v tem, da ce kupis posebej eno solidno ohisje in top disk, te pride prakticno enako, kot mybook, ki ima notri ponavadi "green" serijo diskov, ki so najpocasnejsi.. Ce bi imeli black, ne bi nic rekel.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
To je ze res, samo tudi, ce vzames mybook z esato, je isti "green" disk not..

Itak se pa kupi zunanji disk z esata portom
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Kaj ti pomaga hitrost diska, če se v 99% uporablja za priklop USB

Pri meni se 100% uporablja e-sata. Tukaj pa prav pride hitrost, ne?

Itak ga misli imeti fant kot storage za podatke (filme).

Samo da še povem, da mi samsung F1 (1tb) laufa zdej že več kot 1 leto 24/7 v zunanjem ohišju preko e-sata in je storage za ftp, na katerem se konstantno nekaj dogaja.

Priklopi to na USB, pa da dočakamo kdaj takšno stabilnost.

Ostrzek

Zelenc'
12. feb 2010
25
0
1
Trdi disk bo namenjen predvsem shranjevanju filmov in muske. Rabil bi disk, ki bo filme in musko lepo predvajal, brez kakršnega koli zatikanja.. Se nabava diska bolj splača v trgovini ali kar preko interneta? Če preko interneta, preko katere strani?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pri 100Mb/s bo tudi navaden USB 2.0 disk dovolj za kakršnekoli filme.

Kje? Ja tam, kjer je najceneje
smile-1.gif
. Pojdi na ceneje.si in si izberi trgovino.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
um.. usb 2.0 prenasa, ce ima dober dan ene 40-50mb/s.. Pri mojem 3 leta starem 250GB mybooku pa ne pride cez 19mb/s.. In je zbirko HD filmov, recimo tam 200gb pravi joy nalagat
crazy1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
A se hecate? A imate USB 1.0 ali kaj?

Meni vedno laufa najmanj na okoli 120 Mb/s ali okoli 15 MB/s. 200+GB arhivi sicer trajajo kar lep čas, ampak itak daš kopirat in pozabiš.

(pa naučite se že enkrat pravilno interpretirati enote
tongue-1.gif
)

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Additional notes from Alex Esquenet - our engineer friend based in Belgium: "A fast usb host can achieve 40 MBytes/sec. The theorical 60 MB/sec cannot be achieved, because of the margin taken between the sof's (125 us), so if a packet cannot take place before the sof, the packet will be rescheduled after the next sof. On top of that, all the USB transactions are handled by software on the PC. For instance, a USB host on a PCI bus will send or receive the data via the PCI bus; the stack will prepare the next data in memory and receive interrupt from the host."

Ne vem, ocitno imas ti super tuned V12 TCe Quattro M, S, AMG USB 2.0
evil.gif

EDIT: No, torej ti leti na 15 megabajtov na sekundo (MB/s), eSATA Leti pa 120 MB/s [megabajtov na sekundo].. 15 MB/s, je se USB kljuc pocasen, kaj sele disk..

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
USB diski gredo v najbolj idealnih primerih do 40 MB/s. Tipično 30, z malo sreče 35 MB/s.
Z malo nesreče ("čuden" USB vmesnik pri disku in/ali na mama plati) pa manj. Tudi 15 MB/s.

S shekanim protokolom pa gre res malo več: 45, mogoče 50 MB/s.

eSATA je isto kot SATA in gre v zadnji verziji 600 MB/s , ni primerjave
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Še enkrat, ENOTE ČLOVEK, ENOTE!

MB - megaBYTE
Mb - megaBIT

1 byte = 8 bit

Da vam pa to razlagam jaz, je pa že res malo smešno... Stein, pomagaj!

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ja in kaj jaz pisem? Ves cas pisem MB/s .. edino zgoraj sem mb/s pisal, ker sem bil 99%, da je vsem folku jasno, da se govori o MEGABYTIH in ne MEGABITIH..

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kot sem napisal... imam kar precej USB enot (tipkovnica, miška, par diskov) in hitrost posledično pade na okoli 120 Mb/s v povprečju. To je še vedno 15MB/s, kar je po mojem čisto dovolj za kake BR RIP-e.