Zunanji disk žena vrgla na tla

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.561
464
83
O seveda SSD crkujejo. Čas bo šele pokazal kaj je dejanski doseg v praksi.
Jah ampak, če dol pade gre pa naprej. Vsaj po mojih izkušnjah sodeč. Prenosnik s SSD je vklopljen strmoglavil že z debelega metra. In še parkrat zdrsnil s kakšnih 60 cm. Sem komaj upal ekran dvignit. Se mu nikjer nič ne pozna. Je pa hudič, ko si manj previden zaradi tega. Stare "škatle" sem vedno odlagal tako, da ja ne bo kam zdrsnilo.

Kar se backupov tiče pa 2 aktivna morata biti. Tudi ko gre le za domačo rabo. Škoda živcev po težavah. Te pa zagotovo prej ali slej pridejo.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Vsi novi prenosiki imajo itak vgrajen senzor za padanje...

Kr se userjev tiče jih 90% ne dela backupe, čeprav obstajajo enostavna orodja za to tudi free varjante. SSD pa še zdaleč ni buletproof, celo več ko crkne je restavrianje vprašljivo če ne nemogoče celo....

Kar je pri klasiki obratno... seveda odvisno od denarja, ki si gi pripravljen dat za restore podatkov..... Če bi bil SSD buletproff varianta potem raid polj ne bomo več poznali....

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Jaz sem vse probal in diska mi ne zazna nikakor
frown-1.gif
Backup sem imel, pa ga ne najdem...

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Če ti diska bios ne vidi, ti ga noben software ne bo vidu..... in noben program pomagal... Pogoj vseh teh toolov je da je hw viden...
Tko da je tvoje pisanje nonsense...

Če vidiš disk v biolsu, potem je to druga pesem, če disk ni viden je to no device, z no device pa ne moreš delat oz restavrirat podatke.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Nimam biosa, ker sem na macu. Fora je, da mi eno particijo na čase zazna, druge pa ne. In disk je kao 2 TB, čeprav je velik le 250 GB.