Zopet te očitno omejuje znanje slovenščine in, če je za tvoje nebuloze to tvoj osnovni razlog potem se opravičujem za morebitne žalitve od prej.
Ti bom poizkusil prevesti, da ti bo morda malo lažje. Če pa še po tem ne boš razumel - potem je pa morda bolje, da se umakneš iz foruma v jeziku, kjer ti peša razumevanje (predvsem, da še naprej ne delaš butca iz sebe).
prvič: v odgovoru na moj post si uporabil stavek "in s čim perete možgane beli". S tem si me opredelil za belega. Slovenščina je pač taka.
drugič: ogromno jih je bilo takih, ki so se borili proti proti nacistom/fašistom a ne za neko zgrešeno ideologijo, ki je iz tega izšla. Veliko takih se je v letih po vojni tudi izselilo. Mnogi med njimi so sedaj ožigosani zaradi tega.
tretje: ne vem, kaj bluziš - jaz sem ti argumentiral, ker si me obtožil, da sem "ta bel" le zato, ker ne podpiram "ta levih"
glede tega ali mi je lažje: zlata ribica, pozabil si, da si ti odprl to temo s tem, da si me opredelil za nekaj, kar pač nisem.
Z zadnjim stavkom se skoraj strinjam. Na letošnjih volitvah smo imeli kar dobro alternativo, katero je pa žal volilo le 8% (tam okoli) volilcev.
Če boš tokrat odgovor v miru in prebral (pa tudi, če s slovarjem v roki) potem boš morda končno razumel. Če ne, pa nič hudega. Te razumem - jaz v Franciji npr. ne razumem čisto nič.