Znamke

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
Našel sem nekaj znamk iz kraljevine SHS pa me zanima če imajo sploh kakšno vrednost!

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ne verjamem.

Jaz sem jih kot otrok zbiral in jih imam kar nekaj iz SHS. Predvidevam da je na znamki nekdo ki se strga z verige al nekaj tazga.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Odvisno od ohranjenosti, zadeva ima vrednost, če je znamka neuporabljena in popolnoma cela (vsi zobčki). Pozanimaj se pri filatelističnem društvu....morda bo za kako pivo ali dve..., če imaš pa srečo, pa celo za nov avto....
wink-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Če je znamka neuporabljena? A ni glih fora zbirateljev znamk, da morjo bit znamke poštempljane, da so kaj vredne?

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Ne vem zakaj večina folka misli, da je poštemplana znamka več vredna. Kakšno znamko lahko nalepiš na kuverto? Poštemplano ali ne poštemplano?

Nazadnje urejeno:

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
meni bi pa ravno poštemplana več vredna. Nekako ne razumem logike, da greš na pošto pa kupih en kup nepoštemplanih, kaj je to za eno zbirateljstvo?

A ni ravno to emocionalno da dobiš kartolino iz nekega eksotičnega kraja, pa potem lepo na izi krempeljčk za kremšeljčk jo cukaš dol?
smile-1.gif

...em drugače pa ne zbiram znamk.:D

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik zakajaltersuxu pravi:
A ni ravno to emocionalno da dobiš kartolino iz nekega eksotičnega kraja, pa potem lepo na izi krempeljčk za kremšeljčk jo cukaš dol?
smile-1.gif

Opaženo. Ker tvoj način odstranjevanja znamke iz pisma bi bil popolnoma napačen.

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
Citat:
Uporabnik Goran_82 pravi:
Citat:
Uporabnik zakajaltersuxu pravi:
smile-1.gif

Opaženo. Ker tvoj način odstranjevanja znamke iz pisma bi bil popolnoma napačen.

verjamem, nekako sem se na hitro spomnil kako bi vrgo znamko dol; zdej kako se to "profesionalno" naredi ...pa
grin1.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
V lonec naliješ toplo vodo, zadevo namočiš, in pustiš da znamka odstopi. Potem jih s pinceto pobereš ven in jih posušiš na papirju. Slikca mora gledati navzol saj se drugače lahko znamka ponovno zalepi.

simpl k pasulj
smile-1.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Jaz zbiram znamke. Do sedaj imam čisto vse slovenske. Iz začetka, od l.91 imam celo nekja poštempljanih, imajo večjo vrednost. Se pa ta vrednost ne gleda če je znamka še dobra za limat in poslat.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Doma imamo znamk še pa še. Foter zbira ze 40 let. Nekatere znamke imajo večjo vrednost poštemplane, nekatere pa ne. Primer pristanka človeka na luno. Takrat si si lahko z USA narocil znamko, ki je bila postemplana, oz. so ti jo poslali. Ta ima menda vecjo vrednost kot pa nepostemplana.... itd...

Mislim, da imamo doma znamke v kar precejsnji vrednosti.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Jaz zbiram znamke. Do sedaj imam čisto vse slovenske. Iz začetka, od l.91 imam celo nekja poštempljanih, imajo večjo vrednost. Se pa ta vrednost ne gleda če je znamka še dobra za limat in poslat.

Vem da to kar sem rekla ne drži 100%, ampak generalno lahko tako gledaš, vsaj za ta novejše znamke. Res je, da so nekatere žigosane znamke več vredne ampak samo če so nalepljene na priložnostni kuverti in žigosane s priložnostnim žigom, sam to so pa špecialne zadeve, namenjene predvsem zbirateljem.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
No ja... če bi gledal vrednosti znamke po tem, da jo lahko nalimaš pa pošlješ je mal bebasto, ker nobena znamka v taki obliki (kot plačilno sredstvo) ni vredna več kot 5€ (naprimer).

Jst sm si zmer razlagal, da je poštemljana več vredna, ker je bila že ponucana... ker si jo dobil z nekega kraja, ekr je nardila neko pot, itd itd. Kje ti je fora, če greš sam naprimer v Singapur in tam kupiš celo kolekcijo znamk za 20€...

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
žigosane so vredne tiste katere imajo žig prvega dne....
kaj kateri zbiratelj ve koliko bi bile vredne do sedaj vse slovenske znamke....cca....€
veliko jih ima žig prvega dne (1/3), 2/3 je čisto novih, in kjer obstaja serija so serije v kompletu...
ne mislim prodat, samo tako informativno....

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Če imaš kako zelo zelo redko, boš zanjo dobil nekaj €€, sicer pa komplet ni vreden, kolikor si dal za znamke verjetno... moj dedek je pred leti dal ocenit svojo zbirko, pa jih ima ogrooomno - polna akta (zbirateljska kao?) formata A4, debela nekje 10cm, nabito polna, pa so mu rekli da kakih 5 jurjev bi pa lahko dobil. Tak da, ni nujno da imaš nek hud profit od znamk...