Car

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.158
6.996
113
19. jul 2007
2.838
1.562
113
Ok ontopic. A (si) kdaj pomislil na alternativo, pa tu ne mislim tiste z neko višjo energijo, pa čim herbalnim ipd. bedarijami, ampak preprosto alternativo vdaje v usodo in uživanju do konca brez vse te agonije, ki jo daješ skozi?

Pač govorim o temu da bi si ob postavitvi diagnoze namesto 1001 špikanja, Ctjev, endskopije, kolenoskopije, gastroskopije, puljenja zob ... prižgal kubanko, se vsedel na teraso na sonček in z najboljšimi kolegi spil najljubšo pijačo, več njih. In tako vsak dan dokler ne prideš do (ne bom rekel konca ampak do faze kjer pač že si).
Včasih je na žalost tako, da je bolj smiselno, da tisto malemu, kar je še ostalo, ne dodaš še dodatne agonije.
V takem primeru, ti bodo zdravniki, ne sicer pacientu, ampak svojcem pa zagotovo, tudi povedali.
Ni doktrina, da je potrebno vso poznamo medicino preizkusit v praksi, doktrina je skrb za pacienta.

Ne teoretiziram, ampak to so primeri iz prakse.

Kar se pa Car-ja tiče, ga ne poznam, ampak bi se upa trditi, da se je povsem pravilno odločil. Kakor poznam par primerov, ko so imel še hujše diagnoze, pa so še vedno med nami, verjamem da ma tudi on še veliko pred sabo.
Že samo to, da je imel pogum, da je enostavno napisal, čez kaj gre čez, veliko pove o njem.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.538
429
83
Včasih je na žalost tako, da je bolj smiselno, da tisto malemu, kar je še ostalo, ne dodaš še dodatne agonije.
V takem primeru, ti bodo zdravniki, ne sicer pacientu, ampak svojcem pa zagotovo, tudi povedali.
Ni doktrina, da je potrebno vso poznamo medicino preizkusit v praksi, doktrina je skrb za pacienta.

Ne teoretiziram, ampak to so primeri iz prakse.

Kar se pa Car-ja tiče, ga ne poznam, ampak bi se upa trditi, da se je povsem pravilno odločil. Kakor poznam par primerov, ko so imel še hujše diagnoze, pa so še vedno med nami, verjamem da ma tudi on še veliko pred sabo.
Že samo to, da je imel pogum, da je enostavno napisal, čez kaj gre čez, veliko pove o njem.
hm, moj prijatelj je imel včeraj 15 let od drugega rojstnega dne - toliko let je namreč negativen, pa so mu dali pol leta, metastaze po celem telesu.
Ga moram vprašat oz. mu poslat, da si prebere tole, po neštetih kemotih (9?) in 15-let negativnem stanju

• Všeč mi je
Reactions: Janch

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.444
805
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Jaz bi rekel tako, da je ta odločitev vedno v prvi vrsti pogojena z osebnostjo človeka. Eni se pač vdajo v usodo in si prižgejo cigaro, medtem, ko za druge do zadnjega diha ni predaje, pa ne glede na oceno stroke. Spoštujem obojne, ampak hvala bogu, da je Car med slednjimi in vem, da ko mu zmontirajo nova jetra, bo spet kot nov. Verjetno bo malo bolj siten, kot sem ga sicer navajen, ampak po 2-3 letih bezgovega soka se bo že upeljal.. :nazdravje: