zmrznjena nafta

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
najlaže boš rešil težavo če skočiš na pumpo po 20 litrov nafte (kanister), ta kanister pustiš čez noč na toplem (sobna temp.) ter vse skupaj zliješ v rezervoar...s tem boš toliko segrel kompletno vsebino, da bo nafta povsem tekoča (z ali brez dodatka proti izločanju parafina)...potem se pa z grelecem osredotočiš direktno na naftni filter, ter ga dodobra segreješ....to bi moglo obuditi vsako truplo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
No saj zadeva je vzgala ampak na zacetku je frend takoj zamenjal filter pa ni pomagalo. No vazno da dela. Ob treh pride stromar - upam da je slo kaj v omarici (ni mi ravno do stemanja v dnevni sobi) =)

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.498
10.729
113
lolek vsi po vrsti, ko pa je treba avto menjat, pa boh nedi da bi kdo bencinca kupil...ja dizl mal kuri :D pacijenti...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
lolek vsi po vrsti, ko pa je treba avto menjat, pa boh nedi da bi kdo bencinca kupil...ja dizl mal kuri :D pacijenti...
A si fouš?
grims-1.gif

Vsaj prideš do tistega prvinskega stika z avtom, ko ga porivaš pri -15.
Vi bencinarji sploh ne veste, kaj zamujate, same razvajene riti. Pff...
grin1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Meni osebni avto ni zamrznil se nikoli pa ceprav sem vozil ze pri vec kot -20. Potrebno je dobro gorivo, novi filtri ...taprav avto.
grin1.gif

Tudi Golf 2 dizel siba brez problemov. Na njem sem si naredil dodatno gretje za naftni filter s pomocjo povratnega voda s kilerja.Ko se enkrat zagreje se vec ne ustavi.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.498
10.729
113
jap, morm mami rect da mi ga kupi, prav zelim si zjutraj da bi lepo bati tolkli tok tok, to potem ko bi mi ga mogoce zeuspelo uzgat, jaaaaa, mamiiiii

pa ze dve temi o zmrznjeni nafti.....eni se pa samo vozimo...

Nazadnje uredil moderator:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
pa ze dve temi o zmrznjeni nafti..loleki...eni se pa samo vozimo...
Ej, pazi da te ne bo šok: eni se v traktorjih tudi samo vozmo
shocked-1.gif
.
Je pa res, da malce dlje zmrzujemo k cucki noter
grin1.gif
.

Ropot zjutraj je pa zakon: vsaj na en način vrnem sosedom kateri mi gredo na živce. Veš kako blagodejno vpliva: bolj zgodaj ko moram it, prej jih zbudim
evil.gif

Do.not.[censored].with.tractor.driver.press
evil.gif

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Isto sem si naredil sam. 1 meter bakrene cevi okrog filtra in ko se avto segreje, ga ne ustaviš. Za vsak slučaj sem mel pa še 5cm cevi, za bypass filtra, če sem slučajno šparal s filtrom
evil.gif

Novejši avti pa pomoje sploh ne bi smeli imet problemov z ogrevanjem filtrov, saj je ponavadi povratni vod speljan skozi filter, nafta pa je v povratnem vodu itak bolj segreta, kot pri starih, zaradi večjih tlakov.

Drugač pa pred zimo filter zamenjat, nafta naj bi pa že imela dodatke, jaz sem ga dajal samo kurilcu (ampak v garaži, ne pri -20, ker ne pomaga).
Pa ko se filter zabije, proč z njim.
Še dober akumulator, pa ni nobenih problemov pozimi.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ima gretje filtra tako kot jaz pri Golf2, bypass pa ima da spelje nafto mimo filtra ce se ta zabije.Vsaj jaz sem tako razumel

netko

Guru
25. jul 2007
6.947
2.243
113
nikoli nisem imel problemov s petrolovo nafto... tudi pri minus 20 kot jih je letos pri meni že bilo...avto garaže še ni videl

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Prav si razumel. In ko sem imel bypass v prtljažniku, ga itak nisem nikol rabil
smile-1.gif
Bi ga uporabil le do doma, da bi zamenjal filter.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
vseeno bi dize unicil.
Pred leti je podobno naredil kolega na kombiju ki se mu je ustavil v tunelu. Vrgel je ven naftni vlozek iz filtra in potegnil do prve pumpe. S tem je unicil cisto vse dize.

rotek

Pripravnik
10. okt 2007
170
1
18
Mislim kaj ste nekateri prov butasti že s temi primerjavami, kdo ima boljšo nafto itd. Osebno tankam na Petrolu in nobenih problemov.
8 let star JTD motor pri zunanji temperaturi -17 brez problema štarta in pelje.
Ampak prijatli, pred obdobjem hudega mraza lepo v garažo pa zamenjat filter nafte.
Najprej sami pri sebi preverite, ali je avto vzdrževan tako kot se spodobi pa potem jokajte.
Če pa je vse poštimano in vseeno ne laufajo potem pa oprostite ker ste rojeni pod nesrečno zvezdo.

Pa lp
rolleyes-1.gif