zmrznjena nafta

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
tankam na Agipu vedno in večjih problemov nisem še imel. Najnižja temperatura je bila -19

edino kar se mi je zgodilo, da mi je v soboto vžgal šele v tretjem poskusu. Je pa res, da je bil čisto prazen rezervoar, kar je lahko vzrok baje

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Audi Q5 2.0 TDI in MB C200 CDI, pred tem pa C5 HDi, nobenih težav (razen da Merc zjutraj vžiga, da se bojim, da bo motor z nosilcev snelo), Petrolova nafta tankana kjerkoli pač nanese ...
Temperature pa do -14.
Naslednji bo vendarle spet bencinar ...

kamerad

Zelenc'
11. jan 2009
26
0
1
dežela cvička
Vedno tankam svoje dizle na agipu pa delajo kot Švicarske urce!! Je pa tankala žena par dni nazaj na petrolu (golf sdi) pa je kar naenkrat konec veselja!!?? Avto sicer kresne po parih sekundah vendar je razlika očitna.Sem mnenja,da je agipova nafta v prednosti!!

LP

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Trenutno mi Golf 2D tudi laufa BP z petrolovo nafto pri -12, pa se eno leto star filter z 20T prevozenimi ima.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Točim OMV in MOL - bilo je letos tudi že -18, pa nobenih težav. Zmrznila je samo tekočina za stekla, ki naj bi zdržala do -30.
hysterical-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.671
6.709
113
pri taščici
4 leta stara isuzu (opel) 1.7 dti mašina. pred novim letom tankano na OMV, v petek na petrolu.
V petek žez dan , v soboto proti večeru, včeraj zjutraj, danes zjutraj brez težav, vsega skpaj cca 500km po slo....avto vseskozi zunaj

malcomx and Co: bodite "hvaležni" da avto doma ni hotel vžgati. Težava nastane kar se pogosto zgodida ti avto crkne med vožnjo (rezervoar, cevi..itd) prepih pod avtomobilom še doatno ohlaja) . IN potem se malcom znajde nekje v vukojebini s crknjenim avtom brez bunde pri -15,po možnosti še brez GSm signala ....te more hudič vzet...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Baje da Petrolova nafta zdrzi do -15 stopinj, potem se pa znajdi...

Da jim mater jeb*m, moj qrac, včeraj sem skoraj prste pusto na plehovju ko sma s seko tišala avto v garažo!
Niti me ne spominjaj.

Res bi blo treba s temi tepihari nekaj naredit da bodo dvignili kakovost nafte al pa naj dajo en aditiv na poln rezervar goriva gratis,
ne pa da nakeslam za 70€, pol pa zjutraj nemorem po opravkih ker mi škatla ne vžge. Lahko popenim. In pol recimo avto ki več
alimanj vse vodi računalniško, niti nemoraš prestavit v ler, da lahko avto premikaš, imaš avto zunaj in se lahko jeb** dokler ne posije
popoldansko sonce, jaz pa zmenjen na 5ih straneh...

Da bi šel pa pumpo zažgal.

PETROL je drzavna firma in njim se prakticno j*be za folk, ker konkurenca se je vseeno majhna.
Dobro zimsko gorivo je v osnovi drago ker ima v osnovi veliko aditivov in potem bi manj zasluzili. Sedaj pa se imajo priliko da sluzijo z aditivi. Dvomim pa da ima OMV kaj veliko boljso nafto. Najboljsa naj bi bila MOLova, tam do -22 kaj je v ijini prakticno standard.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.733
100
63
ksz
Tankano včeraj v Kranju (Labore), pred tankanjem sem dodal polovico Petrolovega aditiva proti zmrzovanju (cca 150 ml).

Danes zjutraj na mi na obvoznici avto pokaže "engine service urgently" in preklopi v safe mode. Na servisu priklop na tester pokaže, da je možno zabasan filter goriva? Po resetu je sicer vse delovalo ok, ampak a bi to lahko bili simptomi za malce zamrznjeno nafto?

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Zafira 2.0 dti, tankam ko gre pač proti koncu (ponavadi ko pade kaj malega pod 1/4). Nimam omiljenih črpalk, ko se mi zazdi, se pač ustavim na prvi. Do sedaj nobenih problemov (čez dan je zunaj okrog -6, -7, čez noč okrog -12), res pa je, da je avto čez noč v garaži, čez dan pa je težko dve uri na istem mestu.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Jeep Cherokee zmrznil po 10 min voznje (pa po eden tednu ni odmrznil) in se sedaj greje v (sicer neogrevani) garazi z dvema kaloriferjema. Bomo videli kaj bo zjutraj. Na sreco je drugi avto (od frenda) in ni zivljenskega pomena ce dela ali ne. Ga je bilo pa bedno slepat.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
MB200d starejši letnik - V ponedeljek zjutraj mi je po 3 minutah vožnje avto začel zgubljati moč in cukati, vendar sem vseeno prišel do Petrola in natočil nafto in dodatek proti zmrzovanju.
Res pa je, da je bilo v tanku samo še 8l nafte, da je bila tankana 15.11.08 , da je avto stal 2 dni zunaj in da je bila obakrat zjutraj temperatura -20. Tko da mislim, da sem bil za težave bolj sam kriv kot Petrolova nafta
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Jeep Cherokee zmrznil po 10 min voznje (pa po eden tednu ni odmrznil) in se sedaj greje v (sicer neogrevani) garazi z dvema kaloriferjema. Bomo videli kaj bo zjutraj. Na sreco je drugi avto (od frenda) in ni zivljenskega pomena ce dela ali ne. Ga je bilo pa bedno slepat.

Evo rezultat: Z dvema kaloriferjema mi ni uspelo odtajat jeepa, mi je pa uspelo stopiti elektricno napeljavo in sedaj v dnevni sobi (kjer sem priklopil podalsek) nimam elektrike (ja 4000W sem priklopil na 10A napeljavo in nozt vtaknil 16A varovalko).

Sem pa danes garazo segrel s plinskim grelcem in jeep je vzgal.

Upam da sem kaj stopil v elektro omarici in ne cesa pod ometom =)