Zlato v kateri obliki?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
jst mam pa občutek, da je tole začetek poka balončka z imenom Zlato. Prebil je psihološko mejo 1500, zdej bo lahko ruknil orenk navzdol. Srebro gre pa z njim orenk navzdol.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ti si celi balonček
smile-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Po moje se splača malo počakati z nakupom zlata, da se pokaže ali bodo Ciper, Portugalska in Italija res odprodale zlate rezerve:
http://www.forbes.com/sites/af...modity-markets/

EUR_Line_1day_300x150.gif

Hehe, kdor misli da leži razlog za padec v prodaji državnih zlatih zalog, se hudo moti. Ciper je prodal, pa je cena le malo padla. Cene nihajo zaradi vzvodov in mahinacij v ozadju. Če bi se preprodajalo le fizično zlato ali vsaj s papirji, za katerim nekje leži fizično zlato, bi bilo precej drugače. Tako pa se trguje s še neizkopanim zlatom iz leta 2035. Vse to me spominja na naše PID-ovske zgodbe. Veliki plejerji želijo s takimi pretresi iztisniti male delničarje. Težko je biti bik v takem
smile-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Najbrž nisi prebral članka, ki sem ga linkal?

While Cyprus’ gold reserves are relatively tiny (13.9 metric tons according to the World Gold Council), market participants fear the possibility that Mario Draghi and the ECB may force others like Portugal and Greece (and maybe even Italy, which has the world’s third largest gold pile) to sell, as Dennis Gartman of the eponymous newsletter explained:

If Cyprus is forced to sell gold, then Portugal shall be too, otherwise the discrimination against Cyprus shall be wholly unwarranted and utterly unfair. And if Portugal is forced to sell, then how can Italy avoid the same fate…or Greece for that matter.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.017
11.141
113
fizično zlato ni problematično,problem je točno v tem kar je pisla kaoren..mešetarjenje s papirji in fiktivnim zlatom. Tako da, natrofit moramo samo dno in takrat pokupit
wink-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Najbrž nisi prebral članka, ki sem ga linkal?

While Cyprus’ gold reserves are relatively tiny (13.9 metric tons according to the World Gold Council), market participants fear the possibility that Mario Draghi and the ECB may force others like Portugal and Greece (and maybe even Italy, which has the world’s third largest gold pile) to sell, as Dennis Gartman of the eponymous newsletter explained:

If Cyprus is forced to sell gold, then Portugal shall be too, otherwise the discrimination against Cyprus shall be wholly unwarranted and utterly unfair. And if Portugal is forced to sell, then how can Italy avoid the same fate…or Greece for that matter.

To sem prebral še preden si ti dal sem gor
smile-1.gif
Enostavno niso tako pomembni plejerji.
Nekateri pravijo, da je kriv tax day (15.4.) v USA, da so ljudje prodajali svoje pozicije, da so plačali davke.
Spet tretji pravijo, da je kriva objava slabih podatkov o kitajskem gospodarstvu (namesto predvidenih 8%, samo 7,7% rast).
Kdo ve? Lahko je prvo, lahko drugo, lahko tretje. To so domine, psihološke vojne. In fizično zlato (ali delnice v tem kontekstu) sploh ni pomemben faktor pri kreiranju cen na trgu. Trguje se s papirji, z neobstoječim, z obljubami, kazalci, notranjimi informacijami. Trg je ena sama farsa. Tole, kar bom spodaj prilepil, najbrž še najbolj drži. Čisto vse je špekulacija. Going back to basics...

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Eni so pred časom pisali, da "v delnice se ne splača vlagat, ampak samo v zlato". No, evo ...

Fantje, treba si bo zapomnit nekaj: vsaka, ampak res VSAKA investicija v bilokaj je profitabilna in odlična, a le, če vanjo vložimo v pravem trenutku. In se je tudi v pravem trenutku "znebimo". Pa četudi gre za hlevski gnoj ...

Tako da, prosim vas, nikar nikoli več ne pametujte, kaj se "izplača", ... sicer pa alterstrokovnjaku ni težko zaupat. Vedno ima prav. Če ne drugega, se dvakrat zaporedoma zmoti, dva minusa pa dasta plus ...
evil.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Evo, slikca ki povzema delovanje borz....

Moje mnenje o kovinah sem v tej temi že večkrat zapisal, in vse bolj se kaže da sem imel prav.
Kovine so "varno" pribežališče pred "rizičnimi" delnicami. Nikakor pa niso sredstvo za povečanje dobička, temveč samo način ohranjanja realne vrednosti. Tudi na dolgi rok. Sicer je v preteklih letih prišlo do anomalije (cena zlatu raste, delnice padajo, ovce kupujejo zlato in podžigajo balon), vendar bo čas pokazal, ali so se spremenile investicijske smernice, ali pa bo prišlo do korekcije na realno vrednost, kar je še ene 20% in več nižje od današnje cene.
Sicer se nekateri "tolažijo" z industrijsko porabo surovin, vendar če primerjamo porabo v industriji in rast cen kovin, vidimo, da en graf veliko preveč prehiteva.

Je pa res, da je tisti, kateri je ujel zlati val zelo dobro, zelo hitro zaslužil.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Bomo videli kaj bo, zdajle imajo kitajci frej PON,TOR,SRE in se bo morda probalo zbiti cene.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.017
11.141
113
Jaz sem imel kar srečo, na piku, ravno tisti teden sem vse prodal..zdaj me mika da bi spet kaj kupil. Lepo je v podnu.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
In še bo padalo. Cena zlata je v obratnem sorazmerju s svetovno ekonomiko. Ta se sedaj spet dviguje, delnice rastejo in te so veliko donosnejše od zlata. Ob naslednji krizi se bo pa denar spet selil v zlato.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Sej sem v tejle temi že dostikrat napisal, da tako napihnjene cene ne bodo zdržale.

Neglede na industrijo ipd., kovine so in verjetno bodo še naprej način ohranjanja neke vrednosti in ne sredstvo za povečevanja kapitala.

Tisti pa kateri so nakupovali na veliko cca. 3 leta nazaj, ga bodo pa konkretno najebali, vkolikor niso "izkoristili" vrha.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
In še bo padalo. Cena zlata je v obratnem sorazmerju s svetovno ekonomiko. Ta se sedaj spet dviguje, delnice rastejo in te so veliko donosnejše od zlata. Ob naslednji krizi se bo pa denar spet selil v zlato.

bonk.gif

Delnice so že v balonu spet in slej ko prej bo naredilo bum.

Ekonomija v porastu a dej nehi? Kje pa ti to porajtaš?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.017
11.141
113
ja, pa res, delnice gredo v nebo, kere kisle...mogoče pri kakšnih kitajcih pa še tam ne...

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Jordan na podlagi česa to sklepaš?

Moje videnje trenutne situacije: Glede na to, da Kitajska borza doživlja pretrese, njihovo gospodarstvo se že več let ohlaja, Bernanke je napovedal postopno zviševanje obrestne mere (enako tudi več ostalih centralnih bank razen ECB, ki je šele pred časom začela konkretno ukrepati), vse večji protesti v Turčiji, Braziliji (naslednja Kitajska?)... torej denarja v obtoku bo manj in posledično bo počasi konec veselice na borzah za nekaj časa... predvidevam, da bo 'varen' pristan ravno spet zlato... jaz sem trenutno vzel denar iz vseh naložb in za nekaj časa dal vezat, zdaj pa spremljat kaj se bo izcimilo in čakat na pravi trenutek za vstop...