Zlato v kateri obliki?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
No zlato je zopet malo padlo in še pada? Torej kakšen info, kaj se dogaja?
smile-1.gif
Lp

Mogoče zato, ker Nemci vozijo svoje zlate rezerve domov?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Kako vezo pa naj to ima s padanjem cene zlata? Če že, potem lahko to razumemo kot nezuaupanje v USA in valuto in da Nemci z namenom kopičijo zaloge, glede na to bi lahko cena zrastla?
smile-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Cena zlata je zelo odvisna od gospodarskih razmer v svetu in politične situacije. Ko je gospodarstvo v razcvetu, borze v zelenih številkah in američani ne grozijo vsem po vrsti, je cena zlata nizka. Ko se pa zadeve pobrkajo, se pa cena zviša. Po mojem mnenju je trenutno zlato vsaj dvakrat precenjeno in se ga ne splača kupovati.
Tu se da videti ceno zlata v zadnjih dvajsetih letih.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Zanimjivo razmišljanje v teh časih, v kaj pa bi ti nalagal, v dolar ali €uro?
smile-1.gif
Da je zlato precenjeno se strinajam vendar mi ni jasno na kakšni osnovi bi v teh časih naj "padlo"?

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Zlato "pada" zaradi šibkega dolarja. Ker bo potrebno stolčt še EUR, po zlato spet šlo gor. Verjetno je zdaj dobra šansa za nakup.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Nek kolega mi je pred dnevi v pogovoru svetoval da je najboljši nakup zlata v kovancih seveda zlatih, nato mi je razložil razlog zakaj se naložbeno zlato v ploščicah ne izplača kupovat, sam do zdaj nekaterih stvari glede nakupa zlata nisem vedel in mi je bilo njegovo svetovanje res vredno zlata.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Ja res je tako , zato je zlati kovanec Dunajski filharmonik kovnice Munze Osterreich poleg zlatega Dukata na področju EU najbolj likviden.

Nazadnje urejeno:

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
>Po mojem mnenju je trenutno zlato vsaj dvakrat precenjeno in se ga ne splača kupovati.

Dobra je tvoja teorija,samo kaj ko je ravno obratno. Poglej kaj se dejansko dogaja z ceno in kakšna bi bila realna cena. Če FED nebi držal zlato za vsako ceno pod vrednostjno 1800$, bi bilo zlato sedaj vredno realno blizu 3000$. Jasno je, da FED dela po svoje in že to, da s takšno maso tiskajo denar vidiš koliko je dejansko ta denar vreden. Zlato je daleč od tega, da bi bil precenjen, precenjeni so $ in €.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
na www.finance.si danes pravijo:

Z umiritvijo finančnih trgov zlato ne bo več toliko zanimivo kot finančna naložba. Analitiki pričakujejo postopen umik vlagateljev v bolj tvegane naložbe in seveda upadanje cene zlata. Upad naj sicer ne bi bil velik in naj bi do leta 2015 dosegel okoli deset odstotkov. Vse pa je odvisno od nihanj finančnih trgov. Seveda je večini vlagateljem zlato bolj kot zaradi donosa pomembno zaradi varnosti - kot zanesljivo menjalno sredstvo v negotovih razmerah. Toda tudi to se lahko spremeni. Ker je v zadnjih letih zlato kot varno zatočišče izbiralo preveč vlagateljev, je postalo bolj špekulativno in manj varno.

Nasvet: Po zlato ni treba k zlatarju ali zahtevati nakupa pri specializiranem posredniku. Na finančnih trgih je na voljo kopica finančnih instrumentov, katerih naložbena politika je vezana na zlato ali ponudnike zlata (rudnike). Strošek nakupa teh je praviloma nižji, seveda pa potem zlata ne boste imeli fizično v lasti, ampak boste uživali le pravice, ki iz lastništva izhajajo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Mater ej kakšen strokovnjak kdor je to napisal? A se ga lahko dotaknem?
smile-1.gif
Ma vse skupaj so zgolj špekulacije če se mene kaj vpraša, zlato lahko gre strmo v obe smeri... nikoli se ne ve...

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
KSZ

Zavedati se morate, da takšne zadeve plasirajo na trg ljudje, ki imajo ogromen izpad denarja, ker ljudje preprosto ne verjamejo več v papir. Ti že sedaj 5 let govorijo kako je zlato precenjeno, kako se bo sesulo itd. V resnici pa se dogaja tisto, kar si ti ljudje najmanj želijo.

Je pa razlika ali poseduješ zlato na papirju ali zlato v fizični obliki. Vsem skeptikom o zlatu ter njenemu precenjenemu vplivu pove po mojem največ dejstvo, da želi nam ljuba Nemčija iz ZDA spraviti domov precejšnje količine zlata. Verjetno ni razlog to, da je zlato precenjenjo kaj ne? Nemci dobro vedo kaj se pripravlja zadaj in dobro vedo, da je zlato edina zadeva na katero se lahko veže realna monetarna politika. Hec bo nastal samo, če v resnici v NY ni toliko zlata, kot ga ima Nemčija popisanega in da so ga Američani malo "izposodili".

Jaz gledam realno s svojimi očmi in s svojo pametjo. Lahko da je neumna in čisto mimo, ampak če bo šlo vse v maloro, potem bo šlo, jebat ga.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Enkrat smo se pogovarjali o srebru (pa sedaj ne najdem teme)... in je nekdo omenil nekoga, pri katerem se da dobiti brez ddv-ja...

Bi mogoče nekaj kupil in bi seveda čim ugodneje. Je pa fino, če je original
redface-1.gif

Tudi tujina ni problem, če je gor ceneje!

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Enkrat smo se pogovarjali o srebru (pa sedaj ne najdem teme)... in je nekdo omenil nekoga, pri katerem se da dobiti brez ddv-ja...

Bi mogoče nekaj kupil in bi seveda čim ugodneje. Je pa fino, če je original
redface-1.gif

Tudi tujina ni problem, če je gor ceneje!

Gugl? Drugače pa jaz kupim in prodam pri Janezu (www.srebrni.com). Pošten, ne komplicira, drži se dogovorov.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Torej, kaj se splača sedaj kupit? Zlato ali srebro?
Kupuje se za dobo vsaj 15 let, bistveno mi je, da se v tej dolgi dobi ne izgubi na vrednosti.
Vložek bi bil cca. 5k €.

Če prav berem, se mi najbolj splačajo zlati Dunajski filharmoniki - kovanci?

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Po mojem laičnem mnenju in po vsej ekonomski logiki definitivno ja. Kakorkoli se že stvari obrnejo, bo zagotovo zlato čez 15 let, več "vredno" kot 5000€. Teh 5000€ drugo leto ne bo več vredno 5000€ ampak 4500, če ne celo manj. To nenormalno kretensko tiskanje sekret papirja z imenom $ in € ni normalno in zato enkrat pride račun. Vprašanje je samo ali z inflacijo, devalvacijo itd. V vsakem primeru svinarija.

Dokler razmisljaš trezno in imaš to kot naložbo za ohranjanje vrednosti in ti zaslužek ni primarna zadeva bi jaz šel v nakup zlata.

Vsekakor nakup zlatnikov, po možnosti v tujini, kjer ne zahtevajo osebne, davčne itd.