Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pozdravljeni, mene pa zanima pri fizičnem nakupu zlata, kaj se najbolj splača kupiti npr. pri unčah? Unče v obliki ploščic od teh znanih kovnic ali dunajske filharmonike teže 31,1035g? Namreč cena je identična... Tnx
PS:. Kje se da to kupiti v Avstriji? Je kaj ceneje kot pri Moro?
Oboje je predrago.
To: Zlati dukati kovnice Münze Österreich, Avstrija; čistina Au 986/1000;
Ali: Zlati kovanci, kovani po letu 1800 , npr. Švicarski vreneliji.
Ne udriham po tebi samo ni mi jasno kaj je pri teh dveh opcijah katere si navedel tako ugodnega? Če gledam cenik od danes, pride gram Münze Östereich 986/1000 na 42,49€, Vranileji so po 41,25€ gram, če pa gledam Dunajske filharmonike teže 1 unča pa pride gram na 42,69€ gram torej praktično enako? Ni pa unča tako velik kos zlata da če ti zagusti da ga je težko prodat ali da predstavlja prevelik znesek katerega bi potreboval ali?? Torej če te prav razumem je prednost teh manjših kovancev predvsem v tem da lahko prodajaš in hodiš vsakič po nekaj 100€? Kaj pa če primerjamo te tri kovance, so kateri bolj oz. manj cenjeni oz. jih je težje spraviti v promet? Npr. tisti Dunajci mi niso preveč všeč ker ni čisto čist je 986...? To najbrž ni težava?
Po drugi strani pa je treba gledati tudi vnaprej ko boš prodajal, tukaj pa se prodajajo po najboljši ceni Dunajski filharmoniki, kjer je razlika med prodajno in nakupno le 2,47%, pri dukatih 999 ki jih svetuješ je že razlika 3,98%, najslabše pa odkupujejo Vrenele, kjer je razlika skoraj 10% in sicer 9,65%. Torej...? Hvala