Citat:
Uporabnik doto pravi:
Vidim, da ti marsikaj ni jasno glede pravil web designa in usibilitya.
Mislim, da je meni jasno precej - standardi so za to, da se upostevajo. To je ena stvar, ki nima z Googlom samo toliko veze, da leti na razlicne izvedbe strani za razlicne brskalnike, kar kaze na debilizem avtorjev. Druga stvar pa je "izboljsanje" necesa, kar dela v redu, in to tako, da je po novem slabse (podobnih primerov je nickoliko, lahko zacneva kar pri nasi politiki, in razumljivo je, da ljudje take "izboljsave" zavracajo). Ni treba biti ravno ludist, da ti ni vsec da nekaj deluje slabse, kot je prej.
Razumem tvoje razmisljanje o tem kako naj bi tukaj slo za nekaksno izboljsanje, ceprav ne vidim v cem bi to izboljsanje bilo, a pa tudi ti razumes, da bi lahko pustili vsaj opcijo ? Recimo v casopisu DELO so ne dolgo nazaj zjebali oznake strani; ta je bila prej lepo vidna tudi ce si imel list zapognjen nekam dalec naprej dol ()recimo da je bila priblizno tako velika, kot vecji naslov clanka), zdaj moras pa celo stran potegniti navzgor in buljiti direktno v vogal, da opazis tisto mini stevilkico. Kaj so pridobili ? Nic, tam kjer je bila prej vecja stevilka, je zdaj povsem neizkoriscen prazen prostor. A na papirju ni mogoce ponuditi razlicice A in B, da bi uporabnik lahko izbral eno ali drugo, online je pa to zelo preprosto narediti ... in Google tega ni naredil. Oziroma se natancneje, nekaj casa je (zaradi nesposobnosti svojih zaposlenih) obstajala moznost delovanja v stari izvedbi, in tisti, ki so to poznali, so jo uporabljali ()tisti, ki jim je bilo vseeno, pa pac ne). Nihce se torej ni zavestno odlocil za novo izvedbo, ker nikoli ni bilo opcije za izbiro A. Da ne gre za mojo kaprico, ti je menda jasno, ce vtipkas v iskalnik kaj na to temo v anglescini. Nekoga je motilo celo tako zelo, da je naredil skripto za GreaseMonkey, ki odstrani tisto smetje na levi (to imam nalozeno zdaj), a to je polovicna resitev, saj do odvecnega prometa se vedno pride, hkrati pa je potrebnih tudi nekaj dodatnih zmogljivosti racunalnika, da skripto izvede. Namesto tega bi lahko preprosto ponudili klasicni izgled, prihranili pri bandwidthu, "razvoju" (= izmisljanju nebodigatreba sprememb) in frustraciji uporabnikov.
{a se enkrat konkretno o IE6 in Googlu: kaj bi ti rad prilagodil IE6 ? Imas en bitmap, eno vnosno okno in dva gumba ter nekaj malega teksta in hiperpovezav. Pri rezultatih imas tekst rezultatov, ki je v obliki hiperpovezav, spet en bitmap in nekaj malega drugega teksta. Tukaj ni kaj za prilagajati, absurdno je, a se se vedno Google drugace obnasa glede na nastavljeni UserAgent string, a kot sem napisal je bila to kar precej casa edina se preostala resitev, pri kateri te ni posiljeval z menijem in reklamami.
Citat:
Google je očitno nekaj časa IE kazal kar staro stran.
Aleluja. In zakaj je ne bi vsakemu uporabniku, ki to zeli, ne glede na izbiro brskalnika in/ali poneverjanje UA stringa ?
Citat:
Tisti sidebar je mene v začetku tudi motil kak dan ali dva, potem sem se pa navadil. Sdaj mi pa pogosto prav pride, če iščem samo slike na primer, ali če želim dodatno filtrirati rezultate.
Ce zelis samo slike, kliknes zgoraj na Images. Ce zelis to narediti z menijem, ga moras najprej razsiriti (vsaj pri meni), potem selel lahko kliknes na Images. Cena za to, da lahko nekaj opravis na slabsi (= daljsi) nacin pa je, da so vsi rezultati zamaknjeni v desno in stisnjeni med meni in reklamo (ali prazen prostor, ce ravno ni reklame).
Citat:
Ob vsaki spremembi se najde procent ljudi, ki jim sprememba ne bo všeč in se bodo bunili po forumih.
Vsekakor, se posebno ce bo na slabse in ce namerno nagajajo s tem, da prejsnjo varianto se vedno imajo, le pustijo je ne uporabljati, ker nisi ti tisti, ki bo odlocal o tem kaj ti je vsec, ampak bodo to poceli oni namesto tebe. Ce bi slo za karkoli drugega, denimo da bi ti nasi politiki zeleli diktirati kako lahko ti s svojo seksas ali kaj bos od zdaj naprej jedel, bi bila takoj revolucija
Zame uporaba njihovega iskalnika predstavlja tak procent dela z racunalnikom (ki spet predstavlja ogromno vecino mojega dela nasploh), da mi seveda ne ustreza, da mi vsiljujejo slabse.