Zjebano iskanje na Googlu

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.112
4.081
113
Ne uporabljajo googla, tole je sedaj postal klasičen google in v kratkem ne bo nobene rešitve več ...

Konzervativci!
evil.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ocitno mora biti shranjen piskotek iz casa, ko je stari videz (kaze, da je v njem tudi informacija kaksen izgled naj bo uporabljen). Torej pobrises piskotke, spremenis UserAgent, preveris, ce je stari izgled, nastavis vse in shranis novi piskotek. Potem deluje brez spremembe URLja tudi ce zapres FF in ga ponovno zazenes, izgleda pa tako kot se vidi na screenshotu zgoraj.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Se pravi,če hočeš imet nov videz ne smeš brisat piškotkov.
Sem naredil vse po tvojem postopku iz prve strani,uporabil user agent od Netscape 3.01 in je bil stari izgled.Parkrat zaprl in odprl FF in je bil stari izgled.Vendar ko sem pod nastavitvami nastavil naj FF ob izhodu pobriše piškotke je po ponovnem zagonu zopet nov izgled.Zato bi te prosil,če lahko napišeš kako ročno spremenit brez addona,da vidim,če tisto deluje.Googlal celo večnost pa nikjer ne zasledim postopka kako se ročno spremeni.
Probal pa sem že veliko predlogov iz drugih strani.Lepo prosim,če si tako dober in napišeš še ročni postopek.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ja, rocno vpisi isti UserAgent string, kot ga posreduje tisti add-on, ane ? about:config

To ni resitev, problem se lahko pojavi kje drugje (ne bi me presenetilo, ce bo potem Youtube jokal, da je tvoj brskalnik prevec zastarel in ti vsakic sitnaril s tistim oknom, da ga upgradaj).

Ce bos pobrisal piskotke in bo nastavljen prevec nov string, bo seveda shranjen novi videz.

Torej: ce zelis stari videz, ne brisat piskotka, s katerim se vidi stari videz (logicno ...). Ce hoces novi videz, potem je vseeno ali ga brises ali ne, v vsakem primeru bos dobil novi videz, ce je tvoj brskalnik vsaj priblizno sodoben.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Danes sem v QTWebu opazil, da ne deluje vec tisti URL, ki je se imel stari format. Za Firefox zgoraj opisani postopek se vedno deluje (sem zaprl brskalnik in ga ponovno pognal). Ce kdo najde resitev za QTWeb, se priporocam zanjo ...

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Ceprav nevem zakaj gonja proti novemu nacinu, ker z malo privajanja zelo uporaben, z enim klikom sfiltriras marsikaj.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Pise na prvi strani - ker zoza uporaben prostor na ekranu, da je vse bolj natlaceno, ker se nalaga pocasneje, ker doda en nepotreben kic, zaradi katerega je vmesnik slabse vidljiv v slabih pogojih, ker doda en bloatware, katerega ne rabim ... je to dovolj ? Rad bi izbiro, kjer bi lahko vkljucil stari vmesnik nazaj tudi za ne-Firefox brskalnik. Ce je tebi vsec novi, pac uporabljaj novega.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Pred nekaj casa so tole se dodatno zjebali, tako da zdaj tudi workaround s prve strani (ali pa tisti z malce daljsim URLjem) ne deluje vec.

Resitvi sta zdaj ocitno samo se dve, a imata vsaka po eno moteco pomankljivost:

1: Zamenjava UserAgent stringa za tistega od MS IE 6.0, kateri stran prikaze normalno.

Plus: deluje v redu, izgleda identicno kot pravi IE 6.0, brez glupih srebrnih gumbov, ki se slabo vidijo, fade efekta in retardiranega sidebara.

Minus: obcasno se pojavi "A faster way to browse the web" sranje, ki vsiljuje Chrome, Youtube joka, da ni kompatibilen z brskalnikom, kar je sicer popolna bedarija (preverjeno dela enako dobro v IE 6.0, kot v FF 3.6.6) in nekateri forumi oziroma strani mislijo, da ti morajo povedati, da tvoj brskalnik ni dovolj lep za njihovo stran in ti poskusajo vsiliti FF (hvala, ampak to je FF, le ti ga ne zmores identificirati) ali kaj podobnega.

2: Zamenjava UserAgent stringa za tiste od katere od starejsih verzij Opere (npr. 7.5 ali 8).

Plus: vse deluje in ni nobenih nadleznih oken, tudi Youtube in druge strani so lepo tiho in ne vsiljujejo nicesar vec.

Minus: iz neznanega razloga postane tekst na strani z zadetki na Googlu bistveno svetlejse barve (zame tako svetle, da bode v oci in je ne morem gledati). V kodi strani ni nikjer videti, da bi se ta barva kdajkoli spremenila, zato je zadeva se bolj cudna.

Kako se spremeni UserAgent string ? V user.js v svojem profilu od Firefoxa dodaj vrstico

user_pref("general.useragent.override", "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1);

za IE 6.0 oziroma

user_pref("general.useragent.override", "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0; en) Opera 8.0");

za Opero 8.

Oboje je polovicna resitev, najbolj cudno pa je, da omenjeni Internet Explorer 6.0 lepo deluje z Googlom brez kakrsnihkoli "A faster way to browse the web" neumnosti. Ce ne bi bilo glupih pripomb na Youtubu o tem kaj dela in kaj ne, in zatikanja na Wikipediji, bi bil se najbolj uporabna izbira, tako je pa uporaben samo za hitro iskanje na Googlu, brez da je treba cakati na glup fade efekt ali pa (pri mocni svetlobi na malce starejsem LCD ekranu je najbolj motece) iskati tiste skoraj nevidne gumbe.

Preizkusil sem se kup drugih stringov, a ima vsak kaksno dodatno pomankljivost, ki je se vecja od omenjenih zgoraj (denimo miniaturen tekst na strani z zadetki iskanja, spet brez kaksnega ocitnega razloga zaradi katerega bi morala biti stran generirana kaj drugace).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Spet so nekaj spremenili, zdaj je zjebano tudi iskanje v IE6 in FF, ki se predstavi kot IE6. Razlika vprimerjavi z novejsimi brskalniki je sicer se vedno, in sicer v tem, da se vedno ne vrine tistih smeti o dodatnih reklamah ("want to see your ad here ?") na desni. Ob tem pa po novem gladko ignorira nastavitev o (ne)ponujanju bebavih iskalnih predlogov (imam izkljuceno, a kljub temu dobim cel imenik izbir, kar seveda upocasnjuje iskanje), na levo postavi tisti bebavi meni, ki se ga nikakor ne da izkljuciti in gumba za iskanje sta namesto dobro kontrastnih sivih (ki res odstopata od beline ozadja) skoraj povsem bela, tako da se ju slabse vidi, sploh v neugodnih svetlobnih pogojih (mocan blesk ...).

Ce je UserAgent nastavljen na IE 5.5, sicer prikaze zadetke iskanja tako, kot vcasih (sicer v napacni barvi ?! nobene logike kar se tice barve), a so potem povsem zjebani gumbi na prvi strani.

Kot kaze, je Google dokoncno odsluzil svojemu namenu in ga bo kot privzeto stran treba zamenjati za kaj drugega. Nikoli si nisem mislil, da se mi bo M$ov izdelek lahko zdel bolj privlacen, a Bing.com dela v priblizno polovici primerov identicno, kot je Google deloval vcasih, v drugi polovici primerov je pa se vedno manj beden kot je Google zdaj. Tista enostavna ucinkovitost, ki je Google krasila od zacetka, je izginila v poplavi bedarij, ki jih nihce ne potrebuje, niti pod razno pa se jih ne da izkljuciti, zato bo pac sel na smetisce zgodovine tako kot Altavista.

Ce se le ne bi tista prva stran Bing.com s sliko nalagala tako dolgo ... Pozna kdo se kaksno uporabno alternativo ?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Zakaj hudiča bi se kdo predstavljal kot IE6?????? IE6 ima toliko bugov in posebnosti, da ima že vsaka stran detekcijo in posebno kodo zanj, da se kolikor toliko pravilno prikaže. In ja, detekcija se vrši na podlagi user agenta. Če se ti z FF predstavljaš kot IE6, ali bog ne daj s čim starejšim, tako ni čudno, da ti sploh kaj dela.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ker je imela stran google.com normalno narejeno iskanje (tako, kot je bilo vcasih), sliki, kjer se vidijo razlike, sem prilepil nekje na zacetku teme. A nisem dovolj razumljivo napisal ?
confused-1.gif

Zdaj te razlike ni vec, oziroma nekaj malega je se (tisto, kjer vsiljujejo reklame je umaknjeno bolj desno), prva stran je ze enaka, kot z "modernim" UA stringom, druga (z zadetki) pa ima na levi neuporabni meni, ki pobira prostor na strani, namesto da bi tam bil tekst od rezultatov.

Iscem novo resitev, ki bi spravila v prejsnje stanje, ali kaksen drug iskalnik (sicer bo za nekaj casa Bing).