Zjebano iskanje na Googlu

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Jaz tudi lahko potrdim, da imam "moderni" videz
evil.gif

Ce se slucajno spomnis kaj si pocel takrat, ko se je zadeva spremenila, napisi. Zdaj, ko se znam tega hudica znebiti, me zanima zakaj se je sploh pojavil. Danes sem se prijavil v Gmail (sem ugibal da morda to vkljuci "nov" videz), pa to ocitno ni to.

Zares bizarno je, da z istim brskalnikom z istimi piskotki in istimi nastavitvami (z izjemo useragent stringa) streznik dostavi dve razlicni strani, odvisno od tega kaksen useragent string dobi.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
To je A/B testiranje. Google pripravi novi design, potem ga pa da samo določenemu procentu uporabnikov, Potem pa analizirajo odziv, Če je boljši, potem to postane privzeto za vse, drugaæe ga pa skenslajo.

Da ne boš mislil, da samo google zbira podatke. Facebook na primer je še veliko hujši. S tem da so tam ti podatki slabše varovani. Par dni nazaj, so bili vsi maili na facebooku za pol ure dostopni vsem. Tudi tisti, ki so označeni kot privatni. Pa FB beleži vse kar delaš na strani, da ti stvari, ki jih bolj pogosto gledaš porinejo višje.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Se strinjam, da Google ni edini. Vendar je res ogromen, z velikim vplivom na različnih področjih in to zelo spretno izkorišča.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Danes je Googlu spet uspelo z isto preobrazbo - QTWeb so pohabili v celoti (ga ne znam spraviti nazaj v normalno stanje), Firefox pa deluje spet normalno ce najprej nastavim UserAgent na prastari Netscape 3.01 (stari FF ID ne deluje vec), pobrisem cookie od Googla, reloadam (F5), popravim nastavitve iz tistih debiilnih default vrednosti in ponovno restartam.

Kapo dol, bi rekel Srecko, pa brco v rit, bi dodal Kekec ...

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Sedaj se je pri meni na iskanju pojavil tale grozen sidebar in zdi se mi, da je vse skupaj spet nekajkrat večje.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Kje je zdaj stara filozofija?? Google je nekoč po vsaki "večji" spremembi dal nostalgični link za vse tiste, ki smo vajeni striktno belega backgrounda, črnih črk, search buttona in search bara. Google je fukncionalnost, ne pa cukri iz škatlice. Upam, da so dobili že na tisoče apelov.

P.S.: ta navzkrižna lastništva mi grejo včasih tudi na živce ... nisem fejsbukar pa me youtube vsak teden na novo pozdravi, da si lahko zlinkam FB in YT, mater jim ...

Nazadnje urejeno:

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Da izbrišeš sidebar moreš izbrisat PREF piškotek. V firefoxu greš pod nastavitve --> zasebnost --> odstraniti posamezne piškote --> napišeš noter www.google.com ali .si kar pač uporabljaš. Pa najdeš PREF pa zbrišeš.

Novi gumbi pa velikost pa še vseeno ostanejo
crazy1.gif
. [CTRL] + [-] za silo pomaga.

Nazadnje urejeno:

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.040
404
83
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Kaj fantje a bi lahko en napisal postopek,kako dobiš stari videz nazaj?

Lp

V firefoxu se da vse porihtat.
Najprej je treba inštalirat addon za firefox: Greasemonkey

Nato pa še inštalirate eno izmed skript http://userstyles.org/styles/29418 (izberete tisto ki ustreza inštaliranemu addonu za FF)

Ta skripta odstrani sidebar. Morda obstaja še kaka boljša, ki popravi gumbe in fonte. Če še ne, bo pa kmalu.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.578
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
V firefox pod orodja,možnosti,zasebnost ne najdem (odstraniti posamezne piškote). imam samo pokaži piškotke in če tam odstranim google.si se nič ne spremeni.Kaj delam narobe?

ne bereš kaj je napisano - PREF cooki najti pa delete
grims-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
V firefox pod orodja,možnosti,zasebnost ne najdem (odstraniti posamezne piškote). imam samo pokaži piškotke in če tam odstranim google.si se nič ne spremeni.Kaj delam narobe?

ne bereš kaj je napisano - PREF cooki najti pa delete
grims-1.gif

Berem ampak pod zasebnost nimam odstraniti posamezne piškote če pa pod pokaži piškotke napišem PREF pa nič ne najde.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Kaj fantje a bi lahko en napisal postopek,kako dobiš stari videz nazaj?

Sem lepo zgoraj napisal. Bom se enkrat, pa nikar ne rinite v GreaseMonkey, tam se downloada cela stran, potem pa GM skriva posamezne dele, medtem ko (mislim da, nisem preveril 100% zagotovo, ker nimam volje za to, a je enako odzivno kot vcasih) ta resitev ne downloada vsega, torej je samo normalen stari izgled. Tako ne izgine samo sidebar, ampak je vse po starem !

Torej, najprej instaliraj addon za menjavo UserAgenta (to je za lenobe, bolj racunalniski ljudje pa lahko rocno popravljajo UserAgent string - ko moras parkrat rocno popraviti, ni vec tako zabavno).

Ko je instaliran, preveri ali deluje - izberi en muzejski UserAgent string (meni deluje Netscape 3.01, torej cca. 15 let stara stvar, ki jo imam se vedno instalirano na eni skatli z Win 3.1 ...), pobrisi Googlove piskotke in pritisni F5. Je izgled postal nazaj star ali ne ?

Ce je, potem pojdi v nastavitve iskanja, kjer si popravis vse na normalno (jezik anglescina, vec kot 10 zadetkov na stran, nobenega filtriranja, nobenih butastih predlogov ...) in nastavitve shranis, kar bo ustvarilo nov piskotek.

Zapres Firefox, ga znova pozenes, odromas na www.google.com ce ni to ze tvoja default stran in bi moral spet biti stari izgled. Ce ni, si nekaj zajebal v postopku.

Meni ta metoda deluje ponovljivo ... Sem nekaj pocel ravno pred pisanjem danasnjega sporocila v tej temi in je spet nastal nov izgled, ponovil sem proceduro in je zdaj stari ne glede na to kolikokrat restartam Firefox. Kaj je bilo tisto, kar mi je zbrkljalo ? Ne vem tocno, sem pa takrat gledal predvsem Alter, morda je bil v katerem od sporocil tudi kaksen link na Youtube (sem bil ravno v delu foruma o avtomobilih). Zdaj sem za vsak slucaj izklopil prikaz podpisov drugih uporabnikov, ce ima morda kdo kaksno cudo embeddano kje, zdaj deluje OK ze cel dan ... tako ali tako ni bilo nic pametnega tam v podpisih
evil.gif

Cigani od Googla, pa so mi le zjebali tisti Firefox uptime streak, ki sem ga omenil v drugi temi - od tistega dne (23. april ? tam nekje) do danes mi ni bilo treba restartati Firefoxa, niti se ni sam sesul
cheer.gif