Življenjsko nevarne situacije

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Yo,

zanima me, če ste se do sedaj v avtu že dostikrat znašli v življenjsko nevarnih situacijah? Do česa je prišlo in kako ste rešili?

skica.jpg

Sam sem včeraj prvič naletel na situacijo, v kateri je šlo za las. V ovinku pri cca. 80 km/h sem naenkrat zagledal pred mano enega, ki je bil z več kot 3/4 avta na mojem pasu (kot kaže slika - izgleda, da je ravno prehiteval). V bistvu sem že videl bum. Še zdaj ne vem, pod vplivom katere sile sem tako dobro reagiral, da sem ga zadnji trenutek obšel. Če bi imel malo širši in večji avto, bi priletel čelno v njega, ali pa zapeljal s ceste, zahaklal na neutrjeno bankino in se prevrnil. V vsakem primeru pa bi mi v rit priletel še tisti, ki je vozil za mano. Najbrž bi končal vsaj na invalidskem vozičku.

Kakšne situacije pa ste že vi kaj imeli po teh naših (ne)varnih lokalnih cestah? V škarje, verjamem, da je že nekajkrat šlo.
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Saj nimaš drugega kot zabremzat in na stran zapeljat. Zraven pa zmoliš en očenaš, da ti bo uspelo in da bo tudi nasproti vozeči pravočasno reagiral.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
zavijes na desni rob in se pelješ dalje, kaj bos zdej tle dramo delal.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
če bi najmanj na invalidskem pristal!! kakšna drama? grozno!!!

smile-1.gif

jah, men se je zgodil enkrat da sm mogu čisto ustavit na eni ravnini, da je un nasproti lahko še nazaj notr zavil... in očitno so takrat eni mulci dirkal, ker sta bila dva tok neumna, da sta skoz v škarje prehitevala! to je cesta 2km dolga... bila je ena žešča rdeča calibra in še ena ladja, kt audi 80, al pa taprva a4... vglavnem, takrt sem bil presran k svina! pa enkrat mi je na brdu na obvoznici en nasprot pripreljal. sam je bil čisto ob ograji, pa še strnjena kolona je bila, tko da ni bilo velike brzine, smo ga vsi varno obvozili... na 113, je že pa že takoj povedal : ja ja, na brdu se en nasproti pelje... sm bil zgleda eden izmed mnogih k so klicali...
smile-1.gif

drugih hudih situacij pa ni bilo...

aja še ena je bila... za to sm pa sam kriv. Čisti začetnik sm še bil takrat. Dobim katro v roke, in gremo se vozit. in tako valda povsod do konca, prva, druga, brezmat na ful, da škripa... Ga po eni stranski ulici nateram, in pred križiščem na ful pobremzam... ustavil bi se čist ok, če ne bi bilo peska na cesti... tko sm se pa sam zadrsal na glavno cesto!!! se ustavim na polovici glavne ceste - nič jasno, gas, gremo čez, pol smo pa mal globok dihal ene 5min! Takrat sem imel pa res hudo srečo! če bi en pripeljal po glavni, bi me tko nabil, da bi uno katro na pol dal! mene pa tud mogoče... no ja, pregovor pravi, kar te ne ubije, te utrdi. Ena zelo pomembna, vredna izkušnja zame...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
meni so hecni tisti ki tak veselo sekajo ovinke kjub temu da vidijo, da nasproti prhajajo drugi avtomobili...... na take mam fetiš vozit do 1cm mimo
evil.gif

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Lansko leto, po novoletni žurki sem se peljal ob ene 6h zjutraj domov na Jesenice, po avtocesti seveda ne čisto po predpisih, kar se hitrosti tiče. Na drugem izvozu za Kranj mi je na avtocesto v nasprotni smeri pripeljal en [censored]. Imel sem dovolj časa, da sem se umaknil na levi pas in peljal naprej, do razcepa za Tržič. Tam me je pa usekalo in sem moral ustavit, poklicat modre, pržgat cigaret in se pomirit...

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
174
63
38
Kakšno kanto pa voziš, da bi bil kar na invalidskem?
tongue-1.gif

Sam sem bil enkrat blizu čelnega. Na preglednem mestu sem prehiteval tovornjak, nekdo pa iz desne stranske ceste zapelje na pas po katerem sem prehiteval. Itak me ni videl, ker sem bil skrit za tovornjakom, še celo malo je tovornjak izsilil. Sem takrat dodobra sprobal ABS. Upam da ga ne bo velikokrat treba!

Pa s traktorjem sem se enkrat skoraj zavalil ene 10metrov pod pot. Pijača se mi je prikotalila direkt pred noge (od takrat naprej jo vedno nekam fiksiram), pa sem se stegnil na tla in jo pobral. V tistem trenutku nepazljivosti sem zapeljal s poti, da se je traktor kar malo guncal.
grin1.gif
Lepo počasi sem zlezel iz kabine in fiksiral traktor z vitlo na bližnje drevo. Pol pa šel peš po fotra, da sva se še z enim traktorjem ven potegnila. Ravno življenjsko nevarno ni bilo, je bilo pa zlo pestro.

alex3

Pripravnik
7. jul 2009
85
0
6
Imel podobno situacijo. Tovornjak s prikolico je v ovinku na ne preveč široki cesti (levi ovinek gledano z njegove strani, desni gledano z moje) prehiteval kolesarja. Desno ni bilo niti bankine, saj je takoj ob cesti ograja, pod njo pa ene 10m visoka škarpa.

Še danes mi ni jasno, kako sem uspel zmanevrirati med tovornjakom in ograjo, saj če je na parkirišču tako ozek parkirni boks, kot sem imel takrat na razpolago ceste, ne grem tlačiti avta not.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Teoretično je taka cesta široka za vsaj tri avtomobile vštric peljati. In še odgovor na vprašanje: sem že bil, včasih sem napako naredil jaz, včasih pa drug. Potem pa je "nasprotnik" naredil prav in sem še živ.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
take in podobne situacije doživljam dnevno. razmišljam , da bi si na kanto namontiral traverzo, ker 1 x bo sigurno kak bebček poknil direkt v mene. do sedaj sem še vedno pravočasno zavrl in imel možnost izmika

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
525
109
43
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
meni so hecni tisti ki tak veselo sekajo ovinke kjub temu da vidijo, da nasproti prhajajo drugi avtomobili...... na take mam fetiš vozit do 1cm mimo
evil.gif

Same here. In v naših krajih je takšno sekanje ovinkov stalnica. Cesta Ljutomer - Križevci npr. Ali pa Ljutomer - Veržej skozi Krapje. Kaj tu vse ne srečaš ...
bonk.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Lani ko sem sprobaval terenske zmogljivosti svojega novega avta sem se skoraj v jezero prevrnil.
redface-1.gif
Večkrat kdo prednost vzame, pripelje po mojem pasu, ... Poleti sem se peljal zvečer z mopedom po eni cesti, pa sem naletel na verigo, ki je bila napeta čez cesto. Ustavil sem se zadnji čas na tak način, da je bila veriga že naslonjena na moped.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Nekaj situacij je blo takih, na cesti se spomnim samo ene ko sem preihteval v pregledni ovinek nasproti pa en pripizdi cca 100 km/h, jst tud 100 noter, ne vem kako da ga nisem že prej videl, vglavnem po bremzi, nazaj za avto, me je pa začelo zaradi sunka odnašat, na srečo reagiral in se rešil pred grabnom...
Potem pa kaki zdrsi na cesti, hvalabogu vedno uspel popravit tako da sem na svojem pasu ostal, enkrat prišel na moker zjeban asfalt v desnem ovinku pri cca 100 km/h, začelo CELOTEN avto odnašat, še vedno ne vem kaj sem naredit takrat da sem pomiril situacijo. Zgleda sem bil samo čisto malo nad mejo...enkrat vozim v koloni, z lepo varnostno, in zazvoni telefon ki sem ga imel na sovoznikovem zicu, pogledam kdo kliče in se za hip ozrem nazaj na cesto oni pred mano pa že na polno bremzal ( en ga je izsilil ). Na polno stopim še jaz, če ne bi imel varnostne bi ga kušnil z vsemi 60 km/h ali kolikor je šlo.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Jaz sem se takemu umaknil s tremi četrtinami širine avta na travnik, pa je hudič prišel za mano in mi pomečkal cel bok
jezen.gif

Mi je žal, da ga nisem dvakat okoli ušes, mulca frdamanega!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Ah se je znalo kaj zgodit (in se še). Najhuje je bilo, so sem (mladost, norost) na dolenjki pred ene 15 leti dohitel in začel prehitevat kombi za kamionom, sevda s čitso prehitrimi, dobrimi 150, 160 ... In je kombi tudi šel prehitevat. Ne malo ven zavil, absolutno in čisto na moj pas. Jaz pa na peščeno bankino&travo, počez sem, počez tja, pa počez nazaj predo ba na asfalt ... Na naslednjem parkingu sem se ustavil, da enega prižgem, pa se je kombi zraven ustavil tip je zlezel ven še bolj bled kot jaz, se opravičeval in prosil za cigaret ... Je rekel, da ni niti pogledal v ogledalo, da enostavno ne ve, zakaj. Sva se sicer strinjala, da tudi če bi, ne bi dosti pomagalo, ker sem bil čisto prehiter, pokadila čik in se lepo počasi odpeljala naprej ...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Največja neumnost: trzinska obvoznica, spolzka cesta, odlične gume matador, 120kmh proti kroziscu tomacevo in ko sem zacel bremzat me je postavilo pocez. Bocno sem priletel v krozisce in odpeljal proti bezigradu. Vprasanje kaj bi bilo ce bi kdo not vozil. Sicer se nisem ustavil, mi je pa sovoznik stisnil eno okoli kepe. Mislim da sem si jo zasluzil =)

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
Citat:
Uporabnik Anubis pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
evil.gif

Same here. In v naših krajih je takšno sekanje ovinkov stalnica. Cesta Ljutomer - Križevci npr. Ali pa Ljutomer - Veržej skozi Krapje. Kaj tu vse ne srečaš ...
bonk.gif

se vidi da se po istih koncih vozima
smile-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Teoretično je taka cesta široka za vsaj tri avtomobile vštric peljati.

Aja, vsaj tri praviš, torej, če bi se pa še malo stisnili bi šlo pa tudi štiri, če ne pet skozi?
Zanimivo! Kje se pa ti to voziš?