No, vidim da ste si nekateri vzeli preveč k srcu moj prejšnji post. Moj point je bil le, da ste taki, ki že vnaprej nekomu poskušate dopovedati da nečesa ne zmore, zelo nevarni za samozavest. Je sicer res, da ljudje z nizko samozavestjo ne bodo nikoli uspeli, pa vseeno ni fajn poslušati vse te negativno in črnogledo nastrojene komentarje. Bodite realni, tako kot je bil realen en izmed prvih komentatorjev, sploh pa nevem kaj se oglašate tisti, ki nimate izkušnje z življenjem v tujini. Od kolega kolega se je vrnil nazaj in rekel ovo i ono. Ma nemoj..
Roberto, če si prebral blog, potem veš, da v Sloveniji dejansko nisem imel ene pametne perspektive. Delal sem kot portir/receptor v Monsu preko napotnice za 4€ na uro, veš kakšna je situacija sedaj? Po tekočem traku jemljejo študente na prakso in tako dobivajo praktično neplačano delovno silo..
Doma nisem imel podpore, faks je bil neperspektiven, torej sem se znašel v precepu oditi ali ostati in životariti pri starših do 30ga leta. Mnogi drugi so bili v podobni situaciji in včasih te samo to predrami, da začneš 'migat' in iskati rešitev. Pa tudi s familijo se da seliti, samo stvari je treba bolj premišljeno zastaviti. Poglej si malo samo FB skupino Slovenci v Londonu, pa boš videl koliko mladih familij se je preselilo gor. Kjer je volja, tam je pot!
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
če imaš neko perspektivno in uporabno znanje, ki ga lahko tržiš tam.
sam ne mislit, da v tujini čakajo Slovenčke, ki imajo "pespektivno znanje". Kot da so sami eni idioti.
Si tako napisal, kot da smo SLO sami pametnjakoviči z propadlo državo, oni pa mal neumni, z državo, ki laufa. Nekak ne gre skupaj.
lepo, da ti je že "skoraj" eno leto v tujini. In kako dolgo boš še vztrajal... ?
Zagotovo tujci bolj cenijo znanje kot v Sloveniji.. Moraš pa seveda imeti nišno znanje in biti dober v svojem fohu, če želiš imeti začetno plačo 2.000 GBP+.
Pa da bom povsem odkrit, moja neto plača receptorja znaša natanko 1109GBP. Ko prištejem še provizije od bukiranih taksijev, vse skupaj mesečno nanese okoli 1250GBP. Nevem, meni se zdi to povsem solidna plača za nekoga na začetku kariere v hotelirstvu. In sem daleč od tistih, ki bodo samo hvalili kako je vse dobro in oh in ah, povem realno. London je drag ko pras*ca ampak se z enim normalnim življenjem da živet. Kdor pričakuje, da bo imel ob selitvi v tujino začetno plačo 3k€, pa ni čudno da je potem presenečen in razočaran.. Treba je biti realen.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Itak gre okol sveta potem...tako da.. Super izkušnja, ampak eni si "izlet v tujino" oziroma delo v tujini predstavljamo drugčae, kot pa "študentska avantura" ker doma ni kaj za delat. Ko sem bil mladič z diplomo, sem tudi doma pri starših lahko našparal jurja na mesec, dost z lahkoto.
Kakšna je bila pa tvoja 'študentska avantura'? Zame je to daleč od avanture, in to delo tudi jemljem 100% resno. Že to, da sem bil poslan na Revenue training po le pol leta zaposlitve ti lahko pove, da vlagam v službo precej več kot je nujno za 'študentsko avanturo'..
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Citat:
Če ti ne uspe (na to ne smeš mislit, greš na zmago!), pa imaš še vedno doma nekaj kar te bo čakalo. Pezdetov je povsod preveč, taki ki ti poskušajo dopovedat da nečesa ne zmoreš so pa najnevarnejši.
Če ste taki frajerji pa požgite vse za seboj, na pa tako, če ne bo šlo pa pridem nazaj. Al' ornk al pa nč.
Jaz nimam ničesar več v Slo, nobene uradne lastnine. Avto prodan, vse zadeve odjavljene, kaj bi še rad? Ne smeš razmišljati o tem, da ti ne bo uspelo. Enostavno moraš uspeti, to naj ti bo motivacija! Ni pa nič narobe, če imaš urejeno kje boš bival, če ti slučajno ne uspe..