Zimske gume

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Še to sem pozabil, nima oznake M+S, temveč je gor snežinka in neke gore, kar najbrž označuje, da zimska guma in ne samo mud+snow.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Trenutno imam UG7, ki se vozijo tretjo zimo, sicer še ustrezajo predpisom, vendar me danes in jutri in naslednji teden čakate dve dokaj dolgi poti.
Predpisane (po navodilih) so 205/55R16 91H - kar pa je danes v moji bližini na zalogi je 205/55R16 91T

T še vedno pomeni do 190 km/h, kar mi povsem zadošča - ali so kakšni tehtni razlogi proti; kazen, tehnika?

kako si zadovoljen s UG7?
po napisanem bi rekel, da voziva isti profil in men so..tema. to nikamor ne prideš. po ravnem komaj gre, klanec je pa konec.

V snegu in v plundri nisem bil ravno zadovoljen; na suhem in posebej v mokrem so zelo dobre. Že lani, ko sem jih vozil drugo sezono, sem pisal o težavah na zasneženem Ljubelju iz avstrijske strani. Zato sem danes nataknil Michelin Alpin.

pol nisem glup. po suhem so ok. v mokrem se tut znajdejo. sam kukr je sneg je pa veselja konec. dej napiši kako se obnesejo te alpinke. naslednje leto gredo nove gor in take ug7 je kljub vsem pohvalam, top guma tistega leta, če se ne moti, navadno sranje.

Sam sem na C8 nataknil Alpinke, ker drugega sploh ni bilo dobavljivega. Zelo zadovoljen. Držijo v mokrem, suhem, po snegu takisto ni težav.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Saj prvo zimo bodo vse dobro ocenjene gume v redu. Problem je samo ko nas večina pozimi ne prevozi veliko in potem lahko po 3 letih vržeš gumo v smeti, pa tudi če ima še dosti profila. Moje UG 7+ imajo še 5mm, pa gredo spomladi v smeti.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Vozim UG8, so nove, za sneg zaenkrat super, v dežju so pa kar slišne,šumijo,verjetno je zelo dober oprijem. Bolj me " skrbi", ker me čaka nakup novih letnih gum, 17".
uf-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Saj prvo zimo bodo vse dobro ocenjene gume v redu. Problem je samo ko nas večina pozimi ne prevozi veliko in potem lahko po 3 letih vržeš gumo v smeti, pa tudi če ima še dosti profila. Moje UG 7+ imajo še 5mm, pa gredo spomladi v smeti.

S 5mm si v snegu ne boš kaj dosti pomagal, saj nekako gre, ampak nosi tudi že na vse strani.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:

No, jaz mesečno delam med 2 in 3k km. Se pravi cca 15k na sezono (oktober-marec). Je pa res, da se veliko manj obrabljajo (zimske gume na splošno), če je sneg oziroma vsaj mokra zima.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Vozim UG8, so nove, za sneg zaenkrat super, v dežju so pa kar slišne,šumijo,verjetno je zelo dober oprijem. Bolj me " skrbi", ker me čaka nakup novih letnih gum, 17".
uf-1.gif

Kak avto?
Enoprostorec in 5 cm snega ne zleze na ljgrad. Prvo leto, prvih 5 tisoc km

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

pol nisem glup. po suhem so ok. v mokrem se tut znajdejo. sam kukr je sneg je pa veselja konec. dej napiši kako se obnesejo te alpinke. naslednje leto gredo nove gor in take ug7 je kljub vsem pohvalam, top guma tistega leta, če se ne moti, navadno sranje.

Navadno sranje je po moje prestroga ocena. Takrat na Ljubelju je težavam botrovalo tudi moje neznanje uporabe ASR-ja in neiznajdljivost/neizkušenost pri hribovskih nežnih razmerah. (lahko poiščeš temo na alterju)

UG7 so v mokrem še vedno najboljše zimske gume in v povprečni zimi pri nas so snežne razmere kljub vsemu niso prav pogoste - odvisno kje živiš in kakšne poti opravljaš. Meni se je "opis del in nalog" lani malo spremenil; če sem prej še lahko prestavil kakšno pot ob neugodnih razmerah, tega sedaj ne morem več. Tudi zaradi tega sem se odločil za gume, ki so boljše v snegu.

Spomnim se teme. Moja izkusnja z novo gumo. Enoprostorc, avtomatik, vsa elektronika ON. Stoji na klancu ranga lj grad, na tleh 3 cm snega. Stoji.
Elektronika off. Drsi dol, bocno itd.

Pride plug, pluzi, posipa. Z on stojimo, off ga zavrti na ene110, kadi se, plug spredaj pa caka da ga dohitim. Realno se premikam 2 na uro.

In se ena izkusnja. 5 cm snega, klanec dol. ni biloteorije o ustavljanju. Z avtomatikom je torecept za veselico

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:

S 5mm si v snegu ne boš kaj dosti pomagal, saj nekako gre, ampak nosi tudi že na vse strani.

Včeraj je bilo spet enako kot pred par dnevi - ko je bilo toliko snega, da guma ni prišla do asfalta, sem se lahko peljal 70 brez problema. Če pa je guma prišla skozi (ali pa da sta bili zvoženi kolesnici) pa sem se lahko 50 peljal. Verjetno ker je asfalt bolj spolzek kot sneg, kjer se lahko guma v nekaj 'prime'.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:

Zimska guma je po dveh sezonah za konkreten breg neprimerna, pa če ima 7 mm profila.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:

Zimska guma je po dveh sezonah za konkreten breg neprimerna, pa če ima 7 mm profila.

jaz se vozim z savinimi gumami že tretje leto, pa moram reči da še nisem nikjer ostal pa mam kar hrib....
zmaga.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:

Če jo voziš pozimi in poleti, potem verjetno da res, ker jo uničiš.

Če jo imaš pa samo za pozimi, pa meni npr. 4. sezono dela skoraj kot nova.