Sorry za pozno reakcijo na, sem bil na poti - mimogrede, včeraj okrog 20:00 skozi Maribor brez snega, nekaj južneje je začelo naletavati, - cesta do (skoraj) Gruškovja le mokra (no od Podlehnika naprej se je začelo nabirati na cesti), na "domači" regionalki pa med 5 do 10 cm zvoženega - je bil kar zanimiv - taki "žajfast" in drseč - skoraj nisem prilezel skozi zadnji hrib
(bemti široke gume)):
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Kje sem ga že pihnil
""Pihnil" si ga, ker praviš, da so naši kljukci na DARSu izklicali zaradi snega IN VETRA - vendar v "uradnih" objavah (vsaj na začetku) ni bilo vetra.
Pa še nekaj - a je kdo gledal včeraj odmeve? Kolikor sem jaz razumel Severja s DARSa naj danes NE bi bilo splošne zapore za tovorna vozila, da pa bodo tista, ki bi obvisela v snegu, čim hitreje spet spravil v pogon, da ceste ne bi bile predolgo zaprte.
Zdaj če povzamem:
v četrtek, ko ni bilo skoraj nič sneženja in veter skozi dan v "normali" (izjema Wajdušna z okolico - pa tudi tam do samega večera ni bilo zelo ekstremno) smo zaprli meje in ustavili vse kamione, da so bile kopne ceste prazne;
danes, ko pa le ponekod res sneži (J / JV konec - "pod" zamišljeno črto Postojna - Ljubljana - Celje - Ptuj - Murska Sobota - se pravi skoraj po poteku celotne trase AC vzhod - zahod) pa ne bo prepovedi za tovorna vozila, ampak bomo "počakali" da se kateri zakoplje in potem bomo reševali?!
Me prav zanima kaj jemljejo - jaz bi tudi malo.
Tole je ravnokar priletelo:
Citat:
Dobili smo obvestilo, da se je Dars dogovoril s Policijo, da se na štajerski avtocesti (Maribor – Ljubljana) in na podravski avtocesti (Maribor – Ptuj) spušča tovorna vozila, ki imajo cilj kjer koli v Sloveniji, pa se jim ni treba peljati na primorsko avtocesto (Ljubljana – Koper) ali na dolenjsko avtocesto (Ljubljana – Novo mesto).
Pogoj je, da voznik sam poišče policista (ali cestninskega nadzornika, če policista ni na tistem mestu) in mu pokaže ustrezne papirje.
Prav tako policija ne bo kaznovala voznika tovornega vozila, ki ima nujno vožnjo med Ljubljano in Logatcem, pa bo za to uporabil regionalno cesto (dokler na tem delu ni snega na cesti).
Tudi tu mora voznik vožnjo policistu opravičiti z ustreznimi papirji.
Skratka: Texas!