Zeh... (A4 2016)

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.249
113
v čem je ta mazda bolj nedolgočasna od tistega audija na sliki? tako kot je že nekdo pred mano napisal - sej so vsi bolj ali manj isti privrženost ali antipatičnost k znamki pa potem dela razlike...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Ne dojemam sicer zakaj si meni repliciral, ampak kaj ima to veze s to temo? Ali boš spet utrujal s tem lastnim oljem. Se mi zdi, da smo to že dovoljkrat prežvečili.
Itak pa ti avti pridejo k nam po 4-ih letih, servisirajo se pa pod kozolcem, tako da ni treba nosit lastnega olja.
evil.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
ksz

Notranjost (kjer se večina ljudi z izjemo alter smetane vozi) pa je vrhunska.

Tudi zunanjost v movingu deluje bolj prepričljivo.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.914
113
Dejstvo je da se večina stvari, ki jih jw mtl omenil v okviru flagshipov v roku nekaj let znajde v povsem smrtnikom dostopnih vozilih. Torej v petih letih v A8/7/S v desetih pa v Cliu, Golfu in Mazdi 3.

Konec koncev zna že moj, čisto navadni Golf lepo avtonomno peljati po avtocesti. Vseh 12 sekund, dokler se ne vklopi butasta "varnostna" omejitev ki jo ima lane asisst. Pa seveda če ne naleti na stoječo kolono. Ampak koraki so v pravo smer.

Glede notranjosti, pa ne vem kaj naj rečem. Tale "garmin za 100€ like" infotainment mi je eden najbolj failanih trendov v notranjosti. Še huje, kot ogabna šajni plastika. Najprej pri Mercedesu C, potem tukaj. Od kje ta ideja, prekleto.
To ja izgleda ko da bi v časo dizajniranja povsem pozabili na infotainment in se potem, ko je proizvodnja linija že postavljena spomnili: "Hudiča, kaj pa infotainment."... "Ga bomo kar takole, s sekundnim lepilom napopali gor pa bo".
Že dve generaciji nazaj je imel A4 tole čisto lepo integrirano v zgornji del armature. Enostavno ne razumem.

Nazadnje urejeno:

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik netko pravi:
v čem je ta mazda bolj nedolgočasna od tistega audija na sliki? tako kot je že nekdo pred mano napisal - sej so vsi bolj ali manj isti privrženost ali antipatičnost k znamki pa potem dela razlike...
Če sta za tebe enako (ne)dolgočasna, potem pa OK.

Meni je itak brezveze razpravljati o avtomobilih (predvsem njihovi zunanjosti, ker vozim se noter), katerih si v doglednem času itak ne morem privoščiti.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
v bistvu sem se bolj pogovarjal sam s sabo, to ni avto za nase ceste in naso miselnost. lepo, da ti je vsec in upam, da si ga bos lahko privoscil. ti imas stvari poslihtane.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.986
770
113
O tem kaj je komu všeč se je brez veze prepirat. Okusov je preveč različnih.
Za mene osebno je odličen. Popravili so zadnji konec, ki je po mojem tudi najbolj potreboval spremembe. Notranjost je pa tako ali tako vsaj za mene bomba.
Edino kar me malenkost moti je vskok passata v armaturko.
smile-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Super avtonomna vožnja, ampak ali se tudi luknjam umika? Verjetno ne, tako da za naše ceste (vsaj lokalne in mestne) ne bo šlo avtonomno.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.986
770
113
Je pa tudi tako kot je mtl napisal. Ta model bo aktualen za večino tam 2019 ali pa 2020.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.249
113
sej zato sem pa vprašal avtorja teme kaj mu je bilo tako dolgočasnega namreč, da govori o dolgočasnosti neke zunanjosti, ki je približno enaka kot ostale pri tem pa ne pogleda notranjosti in palete motorjev je gladko malo neumno kar seveda njegovemu provokatorskemu karakterju totalno pristoji

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Pri A4 se lahko vsaj pospravi ta zaslon, navigacija je sedaj tako v števcih.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Dejstvo je da se večina stvari, ki jih jw mtl omenil v okviru flagshipov v roku nekaj let znajde v povsem smrtnikom dostopnih vozilih. Torej v petih letih v A8/7/S v desetih pa v Cliu, Golfu in Mazdi 3.

Konec koncev zna že moj, čisto navadni Golf lepo avtonomno peljati po avtocesti. Vseh 12 sekund, dokler se ne vklopi butasta "varnostna" omejitev ki jo ima lane asisst. Pa seveda če ne naleti na stoječo kolono. Ampak koraki so v pravo smer.

Glede notranjosti, pa ne vem kaj naj rečem. Tale "garmin za 100€ like" infotainment mi je eden najbolj failanih trendov v notranjosti. Še huje, kot ogabna šajni plastika. Najprej pri Mercedesu C, potem tukaj. Od kje ta ideja, prekleto.
To ja izgleda ko da bi v časo dizajniranja povsem pozabili na infotainment in se potem, ko je proizvodnja linija že postavljena spomnili: "Hudiča, kaj pa infotainment."... "Ga bomo kar takole, s sekundnim lepilom napopali gor pa bo".
Že dve generaciji nazaj je imel A4 tole čisto lepo integrirano v zgornji del armature. Enostavno ne razumem.

Zaslon ni statičen in se potopi v armaturko.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Hm, sem še enkrat vrgel uč na to zadevo in stvar niti ni napačna... Lepa revolucija, bom pa videl, kako bo v živo izgledal.
Recimo aktualna A6-ka mi je totalno huda. Ravno prav ostre poteze in dobra mešanica med tem, da kaže, da je nekaj več in agresivnostjo.
Če bo tudi A4-ka v tej smeri bo top.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
@crnobog - Audi stavi na minimalizem in prečiščene linije armature, kar je meni zelo všeč. Tisti tabrnaklji in nadstreski na vrhu armature takih linij pač ne omogočajo. potopni displej je v tem primeru najboljši kompromis.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
ksz

Mi je še kar všeč, nasploh so mi posrečeni Audiji (so drugi minusi). Prav soludna EVOlucija in ne revolucija. Glede na to, da so modeli na fotkah S-Line in naloudani pa je malo bogo in sterilno. Ni mi pa jasno, kako to, da so tako direktno skopirali BMW armaturo, volan ipd. pa redko to rečem pri avtomobilih (da se mi zdijo kopija). Za moje pojme rabiš bit drugačen od direktne konkurence, sploh če je to BMW, ker to pušiš.
evil.gif

O A6 malo cincam od nakupa me pa odbija, da mi je januarja na testu bila nova tako vizuelno bolj všeč zaradi tistih par malenkosti facelifta, da kar boli kupit "starega" čeprav je huda ladja. Skratka majhen facelift pa zgleda stari kot, da je 10 let star model.
cry12bpy.gif

LatkaGravas

Pripravnik
26. maj 2015
266
0
16
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
... Ni mi pa jasno, kako to, da so tako direktno skopirali BMW armaturo, volan ipd. pa redko to rečem pri avtomobilih (da se mi zdijo kopija). Za moje pojme rabiš bit drugačen od direktne konkurence, sploh če je to BMW, ker to pušiš.
evil.gif

...

Kje ti vidiš kopiranje?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jup... shiran volan, potem pa najbolj očitno radio in okolica. Vsaj zračnike in linijo armature so drugače naredli...grše pri Audiju. :p

Ne bi nikol omenu, samo A4 in Serija 3 sta si pa direktna konkurenta in se mi zdi kar fail.