Že dopoldan pijani za volanom

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.662
3.167
113
v lokalni ostariji
he he zanimivo zanimivo...

najprej kazni ne plačujem ker vozim po pravilih. mi ni težko...
gledam na vse skupaj morda iz druge luči in ne podpiram striženja ovc s vedno višjimi kaznimi itd itd... z izgovorom da bo edino to pomagalo... da so za vse krivi tisti ki spijejo 2 pivi, (mlacom po 2 pivih NISI VEČ popolnoma TREZEN! ok! edino če spiješ uni-ja), ki pripeljejo 20 preveč v naselju... itd itd... ne rečem kazni morajo biti. vendar ne take da se olupi ljudi. ne take da je namen samo polnjenje proračuna.

zakaj ne podpirate čimveč preventive? merjenje alkohola po lokalih? BREZPLAČNE treninge varne vožnje, pred shoping cetri poligončki za "šnelkurs" "what if" dogodkov? recimo luštna je bila tista naprava, ki ti je pokazala kaj pomeni pripet z varnostnim pasom (sedež, ki so ga spustili po klančini in se je hitro zaustavil...) ITD ITD...

sass: večina normalnih (in velika večina pjancev) se ko spijejo par pirov čisto lepo pelje domov (počasi ob sredinski črti). ker itak se bojijo da jih milica ne ustavi pa tudi zavedajo se da so v prekršku...
divjaki pa radio na glas (po možnosi sauban šauliæ) pa gasa... pa neglede na to a so trezni ali pjani... pa tudi to da povročuijo 30% (mislim da je nekje podatek da še menj) je zanimivo... glede na mnenja nekaterih bi pričakoval vsaj 80% delež... no pa ne zagovarjam nobenega... enako kot ne zagovarjam nekoga ki leti 80 v naselju(pa čeprav je popolnoma realno možno da se mu res nekam mudi...)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.519
113
Jaz mislim da bi preventiva marsikaj resila in bi bilo posledicno nesrec manj. Ne bi pa bilo manj dobljenih pijancev. Ker vecina tistih ki jih policija dobi, jim ne bi pomagala nobena preventiva in razumejo samo brute force.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.662
3.167
113
v lokalni ostariji
hja mislim da bi bilo manj dobljenih pjancev.... če bi celostna preventiva delovala bolje...

drugače pa sej veš da še tak brute force ne pomaga... konc koncev kot sem že omenil nekje prste sekjo pa se še zmer krade. nekje ženske kamenjajo ker se kurvajo (hmm tole bi mogl pr nas sprejet... ) pa nč ne pomaga...

bi pa pomagal če bi vsakega ustavili 10x pa bi dobil po 200€ kazni (recimo TOP za alko) po mojem boljš kot da te 1x pa dobiš 950€...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.519
113
jaz mislim da bi pomagalo, da ce nekoga tretjic dobis tako pijanega da je za odvzem (nad 0,71), da bi pomagal pripor do sojenja za kaznivo dejanje. Pa so zarad mene kazni lahko za pol nizje. Ce nekoga 950 eur ne strezni, ga tud naslednjih 950 ne bo. Tako da tudi 10x po 200 pomoje nima smisla.

In ja, sem ze vozil pijan. Samo ce bi bili mi vsi vzgojeni, da je voziti pijan lahko kaznivo dejanje, vprasanje ce bi mi kaj takega sploh na misel prislo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.662
3.167
113
v lokalni ostariji
appoolo bi bi... ker bi upal da te ne dobijo... sej zmeraj lahko nabašeš ampak ker pač ljudje reskiramo (fora: se 1000x pelješ s taksijem samo 1x sam pa nabašeš:))

ni fora v kaznivih dejanjih bla bla bla... konec koncev tudi sedaj se lahko že zavedaš:
vozim pijan -> naredim nesrečo-> VSE krijem sam-> boh ne daj da je nesreča hujša... odgovarjam konkretno...
torej?

no pa še nekaj: nekomu je 0.71 "normalno" nekdo je pa že mrtvo pijan... tako da tudi tukaj ni ravno enakovredno merilo ampak to je druga tema...

vsi bi morali biti vzgojeni, da bi prec vedeli koliko imamo v "krvi" veliko nas reče: ah sej to pa še ni tok velik. sm komi x pirov spiv... počustis se ok... pa napihaš 2.0:) s tem da lahko bi naredili tečaje varne vožnje pod vplovm alkota (se napiješ, voziš oni snemajo, drug dan analiziraš vožnjo... mislim da bi jih dosti spremenilo mnenje da so pjani dobri vozniki:))

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
jaz mislim da bi pomagalo, da ce nekoga tretjic dobis tako pijanega da je za odvzem (nad 0,71), da bi pomagal pripor do sojenja za kaznivo dejanje.

Nebo pomagalo. Nekateri bolj ko so pijani bolj trdijo in so prepričani kako so trezni in da jim nič ni in da lahko vozijo. Max., kaj bo rekel zasebe "Eh več ko 0,24 sigurno nebom napihal". In takim lahko izrečeš giljotino na licu mesta kak pihne preko 0,24 pa ti rečem da boš v prvem letu posekal več klav kot jih pa usmrtijo na kitajskem.

Če si podvržen temu ti ni pomoči. Jaz tudi grem ob šestih zjutraj s kluba nabasan kot opica, pa mi na kraj pameti ne pade da bi šel s taksijem domov, pol pa še s taksijem po avto, pa sem po celi nioči pijančevanja zapravil še dodatnih 40€. Sicer butasto razmišlanje, ampak ko sem vsekan kot mazga pač tako debilno razmišljam in tukaj pač ni kaj, zjutraj se zbudim pa si rečem "Prokleto tele fu.kkjeno!"

Sem že pustil avto doma pa šel po feštah, pol pa sem prisel domov pa sem se odpeljal na hamburger. Zato zdaj prakticiram taktiko šunjara in se nekomu prištulim pa nas on pijan okol vozi.

Pol pa gledam recimo druge ki pa res ne spijejo nič za volanom, nikol niso in nikol nebojo. In mi alkoholiki imamo resen problem s tem.

Še večji problem pa je to ker sem pijan, pa sem mi prav lušta vožnje. Prav paše mi če v kafani nimajo cigaret da letim na pumpo ponje.

Sicer se peljem počasi, ampak sem pa tempirana bomba.

Tako je z vsemi pijančki za volanom, jaz pač to povem tako je. Gledam tut frende ki tega seveda ne priznajo, a popolnoma nabasani ne dajo avta za furat, čeprav ti ga tekom dneva bp posodi... "eh tu dve ulici bom pa ja pripeljal brez problemov"....

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.662
3.167
113
v lokalni ostariji
mlacom če je res tako kot praviš... ti svetujkem da obiščeš AA!!!!

ker da takole veliko piješ... ni ok...

ok povej se ti baba kurva? pa mal ubijaš bolečino?
ker to je dostikrat razlog...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ne, hvala qrcu se ne
smile-1.gif

Družba je problem, družba. Prvo že v službi doli v proizvodnji pijejo kot žolne. Pol ob jutranji kavici mama s sodelavcem v "kuhinji" skrito tamalo 0,3l jegerco, si skuhama kavo, grema skozi plan dela, in pol vsak eno rundo jegra nalije. In ker zjutraj doma ne jem sem tako že malo v šusu, pol
grem dol v proizvodnjo da vidim kak je z včerajšnimi nalogi in kak so šoferi fraj, te pol tam z vodjo običajno tut tak eno do dve stisnema, domačo slivo večinoma, tak pač da vidima kak je pa to... Za malco pivo ali dvadeci vina. Pol je načeloma do treh mir. Pol pa zazvoni telefon če grem na kafe s katerim od kolegov, in ker je lepo vreme vsak rundo pira naročima, včasih tut 4 če moja dela popoldan oy. ma šolo, te kakega več. Pol pa grem domov, mam kak fucbal al pa skvoš, in pol itak po športanju gremo na pivo da predebatiramo slabosti naših trojic strategije...

In tako z dneva v dan, tako da streznim se šele v nedeljo po kosilu.

Bi mogo na AA, samo če pa tak paše takratkega obrnit.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Brute fore seveda pomaga. Odvzem, če te dobijo vozit med odvzemom, zapor (avtomatsko in popolnoma brez izjem, olajševalnih okoliščin ipd) do konca odvzema. Odvzemi (nad 1,2 promila) pa prvič 1 leto, drugič 5 let in tretjič za vedno (zapor pa pač 30 let, kar je pri nas max). Zapori bi sicer bili polni, ampak pijancev na cestah pa kmalu mnogo, mnogo manj. Pa stavit grem, da bi že prvo leto zapora pri večini zalegla.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.662
3.167
113
v lokalni ostariji
sjtv1 itak pomaga... kar tolaži se...

najprej pjance potem vse ki prehitro pripeljejo potem tiste ki telefonirajo potem une ki slatajo radio, potem tiste ki grdo zgledajo potem tiste ki nimajo roke nonstop na volanu

na koncu pa ostane samo še 1 voznik... ker zanimivo bo to, da se bo toleranca vedno bolj zmanjševala... najprej vse ki imajo 1,2 potem vse ki imajo 0,5 potem vse nad 0,0... enako bo s hitrostjo...

dokler seveda bodo ovce ki verjamejo da to pa pomaga... (določeni si pa manejo roke z izplenom)...

enako kot pomaga sekanje prstov, obglavjanje, kamenanje... zanimivo a ne?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
uspešna ker jih ne dobijo? ali resnično uspešna? glede na to da še vedno sekajo prste, nabijajo heteroseksualce na kole... NI ravno uspešna...

no ja ampak itak dobro da so ovce tukaj, ki podpirajo vsakkakršno pobiranje kazni/davkov... še želijo vse skupaj zaostrit... VAU!! še premalo...

A si se malo preveč navlekel syntmanovega načina razmišljanja?

Torej, ker očitno nisi prebral vsega, kar sem napisal:

a) Tak zakonski sistem je učinkovit pri zmanjševanju kaznivih dejanj/prekrškov

b) Tak sistem je za vse, ki živimo v evropski/zahodni kulturi (tudi zame) en kur.ac od življenja

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Kot prvo so zapori že prepolni.

Kot drugo, marsikoga niti zapor ne strezni.

Moj predlog za izvajanje kazni bi bil sledeč:
Vsak ki bi resneje ogrozil cestno varnost, pa najsi bo to z prehitro vožnjo oz. alkoholom, bi si prislužil prisilno delo v centrih za pomoč invalidom, po možnosti na oddelkih za žrtve prometnih nesreč. Tako da bi videl in na lastni koži izkusil posledice nespametne vožnje. No recimo da bi bila to prva faza "kazni". V drugi, pa naj bi pomagal pri vseh hišnih opravilih žrtvam prometnih nesreč oz. njihovim družinam. Izrečene kazni seveda nebi bilo mogoče izplačati v denarju, kdor bi "kazen" zavrnil, pa sledi avtomatski zapor z zaplembo vsega premoženja (pa ne zato da država služi, temveč zato da se ljudi prisili da kazen izvedejo).

Delo v centrih naj bi se realno ocenjevalo z strani pristojnih služb in v primeru nedoseganja zadovoljivih rezultatov, bi se "kazen" daljšala oz. avtomatski zapor in zaplemba premoženja.

Vzgojno in za razmislek

sass

Guru
1. sep 2007
5.237
870
113
seveda bi delal. zihr bi se našle kakšne kovinske cevi al pa posode za pospravit
hysterical-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.662
3.167
113
v lokalni ostariji
sej točno tko:))))

po možnosti bi v plemenu enga izzrebal da b naredu čimveč nesreč da b ven znosil:))))))))))))))

še enkrat večje hujše itd kazni učinkujejo samo pri poštenih!!!!! tisti ki res delajo pizdarije pa razen vzgoje ne pramakne nič...

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Ja pa saj živimo v državi pijancev, mar ne? Kaj pa je to tako čudnega. Saj se je govorilo tudi o šoferjih, ki so se morali takoj zjutraj najprej dobro natankat, preden so bli sploh sposobni it za volan =)

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
...sledi avtomatski zapor z zaplembo vsega premoženja (pa ne zato da država služi, temveč zato da se ljudi prisili da kazen izvedejo).
In država se bo na vse načine branila tega premoženja, tako kot se sedaj brani denarnih kazni.
Trigger, pa še vprašanje.
Jest sm na kredit kupil stružnico, nanjo delam in iz zaslužka plačujem kredit in pa davke.
A mi bo država zaplenila samo stružnico in kredit pustila, al bo prevzela tudi plačevanje kredita (kar tudi spada v premoženje).?

Davke in zapor zame, ker sem telefoniral med vožnjo (to je tolk nevarno kot da bi bil pijan) boš plačeval ti, stružnica bo pamedtem ko bom v zaporu nekje rjavela, ker drug ne zna nanjo delat, pa tud pod passwordom je, ki ga ne povem.

Torej a bo po tvojem predlogu država vzela tud kredit ali ne?