Zdravnica v zapor

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Oz. bolje rečeno sistemski problem - če ima zdravnik gužvo, pač pričakuj padec kvalitete.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Ne, ne sme past kvaliteta. Kar se mene tice zdravnikom ne oporekam preobremenjenosti, ampak to naj pac sijo z ministrstvom in zavarovalnico. Zaradi mene jih lahko v to prisilijontudi s stavko -raje vidim, da 10 dni ne delajo, pa potem normalono, kot pa da se vlece in vlece sranje.
Ampak ce delajo, pa morajo delat dovolj kvalitetno.

Ampak v tem primeru itak ni slo za to, ampak za to, da se ji ni slo na teren. Drugega nujnega pacienta glede na sodbo ni imela, torej ni bilo popolnoma nobenega razloga, da ne gre na ten.
Ce bi ap imela nujni primer v ambulanti, bi ga pa pac predala enemu od drugih zdravnikov v ZD. Saj ni tezko, rabis 15 sek telefonski klic v drugo ordinacijo pa minuto pocakat, da drugi zdravik pride (ker mora priti, ne more odkloniti, razen ce ima tudi sam nujni primer). In potem bi sla na teren. Bolje 3 min kasneje kot sploh ne.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Sme ne, padla pa bo, to je dejstvo - je razlika, če se lahko enemu apcientu posvetiš 40 min, ali pa 5 min.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ne, ne sme past kvaliteta. Kar se mene tice zdravnikom ne oporekam preobremenjenosti, ampak to naj pac sijo z ministrstvom in zavarovalnico. Zaradi mene jih lahko v to prisilijontudi s stavko -raje vidim, da 10 dni ne delajo, pa potem normalono, kot pa da se vlece in vlece sranje.

Ok. Načeloma se s tabo strinjam. Zdaj mi pa samo en primer razloži, kako ga boš rešil.

Manjši ZD, kjer delajo 4 zdravniki v izmenah, torej sta dva na enkrat v službi, od tega eden na klic. Oba zdravnika sredi posega, morda eden sredi nujnega, sledi pa klic na 112. Kaj naj naredi ta? Štrajka? Naj tisti dan ne naroča rednih pacientov? Teh, ki jih imaš 1500-2500?

I

Izbrisan uporabnik #488

Slovenci oz. slo državljani so zelo bolehen narod, za 30% preveč se hodi k zdravniku in dela gužva pol pa gledamo kako ni denarja za tiste, ki res rabijo pomoč...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Valda, zakaj bi sel v sluzbo, ce grem loh h dohtarju...?
bonk.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
bonk.gif

Ti se kar tolči po glavi ampak Snecer ima prav (pa se ne strinjam prav pogosto z njim).
Poleg tega, da so ordinacije prezasedene smo v EU tudi med zaposlenimi, ki največ koristijo bolniške.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.968
6.585
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ce bi ap imela nujni primer v ambulanti, bi ga pa pac predala enemu od drugih zdravnikov v ZD. Saj ni tezko, rabis 15 sek telefonski klic v drugo ordinacijo pa minuto pocakat, da drugi zdravik pride (ker mora priti, ne more odkloniti, razen ce ima tudi sam nujni primer). In potem bi sla na teren. Bolje 3 min kasneje kot sploh ne.

Ste vsi navalili kot svinje ja koruzo, kako bi prevekslali. Najbrž če bi že kdo drug vskakoval, pa pozabimo, da ne gre to tako, kot si tukaj predstavljate, kaj ne bi bilo bolj smisleno, da bi potem tisti šel na teren? Ona pa svoje podela? A se mora nujno narediti tako, da se vsak premakne za eno postajo kot v baseballu, ona iz ordinacije 1 na teren, nekdo drug iz ordinacije 2 v 1, pa bože mili, bog ne daj da vmes ne pride do situacije, ko mora nekdo iz ordinacije 3 skočiti v ordinacijo 2. Kot zajčki...

Šlo je za sistemsko napako, sistemu se ne sme nič očitati in na zadnjega v hierarhični lestvici je pač ta zdravnica. Zanimivo je, da glede na to kako pri nas s prstom kažemo, da se nobeden ni spomnil vse skupaj prevaliti na tista dva reveža, ki sta šla na teren...

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ok. Načeloma se s tabo strinjam. Zdaj mi pa samo en primer razloži, kako ga boš rešil.

Manjši ZD, kjer delajo 4 zdravniki v izmenah, torej sta dva na enkrat v službi, od tega eden na klic. Oba zdravnika sredi posega, morda eden sredi nujnega, sledi pa klic na 112. Kaj naj naredi ta? Štrajka? Naj tisti dan ne naroča rednih pacientov? Teh, ki jih imaš 1500-2500?

Ta ki mor it ven, gre ven. Prostali reši tisti en nujni primer. Ostali pač počakajo.

In od naslednjega dne naprej naj vsi 4 štrajkajo (oz. v prenesenem pomenu vsi zdravniki) , doler ne bo imel ZD zadostnega št. zdravnikov.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ste vsi navalili kot svinje ja koruzo, kako bi prevekslali. Najbrž če bi že kdo drug vskakoval, pa pozabimo, da ne gre to tako, kot si tukaj predstavljate, kaj ne bi bilo bolj smisleno, da bi potem tisti šel na teren? Ona pa svoje podela? A se mora nujno narediti tako, da se vsak premakne za eno postajo kot v baseballu, ona iz ordinacije 1 na teren, nekdo drug iz ordinacije 2 v 1, pa bože mili, bog ne daj da vmes ne pride do situacije, ko mora nekdo iz ordinacije 3 skočiti v ordinacijo 2. Kot zajčki...

V tem sistemu, kot razumem, je to pač tako, ker je en točno določen zdravnik izmed teh tisti, ki hodi na teren, ker je pač dežuren za te stvari. In ja, potem se morajo ostali pač prilagajat njemu ...

nacek

Guru
13. okt 2012
2.940
579
113
se raje s temle ukvarjajo

V UKC Ljubljana tako svojim zaposlenim med drugim zapovedujejo:

‒ K uniformi sodijo nogavice brez izstopajočih vzorcev in barv.
‒ Priporočeno je diskretno ličenje in uporaba dezodorantov ter parfumov nevsiljivega vonja.
‒ Na rokah zdravstvenih delavcev med delom nakit ni dovoljen. Uhani in verižice naj bodo velikosti in oblik, ki se estetsko skladajo s podobo zdravstvenega delavca in sodelavca in ne pomenijo tveganja za delovne naloge.
‒ Večje tetovaže in piercingi na vidnih mestih niso primerni.
‒ Zgornji del delovne obleke mora biti zapet, kar velja tudi za haljo.
‒ Dolžina krila naj sega vsaj do sredine kolen.
‒ Nohti so kratki, urejeni, brez modnih dodatkov, ki bi lahko zadrževali umazanijo. Lahko so nalakirani z lakom nevtralne barve in redno vzdrževani. Umetni nohti niso dovoljeni.
‒ Lasje so čisti in urejeni. Daljši lasje morajo biti speti v urejeno pričesko.
‒ Potrebno je dnevno britje oziroma urejenost brade in brkov.
Neprimerna obleka je lahko tudi razlog za odpoved

V UKC so ob tem zaposlene opozorili, da nespoštovanje navodil pomeni kršitev delovnih obveznosti in posledično nezmožnost opravljanja zdravstvene oskrbe pacientov, kar lahko pomeni podlago za prenehanje delovnega razmerja.

http://www.siol.net/novice/zdravje/2013/10/pravila_v_ukc.aspx

nacek

Guru
13. okt 2012
2.940
579
113
"Zgornji del delovne obleke mora biti zapet," opozarjajo v UKC Ljubljana

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ta ki mor it ven, gre ven. Prostali reši tisti en nujni primer. Ostali pač počakajo.

In od naslednjega dne naprej naj vsi 4 štrajkajo (oz. v prenesenem pomenu vsi zdravniki) , doler ne bo imel ZD zadostnega št. zdravnikov.

Ne želi si tega. Lahko je govorit izza kavča. Ko boš bolan pa bo dohtar rekel - štrajkam, boš pa skakal do stropa.

Problem štrajkov v zdravstvu je ta, da v bistvu še vseeno delaš, tako da načeloma delodajalcu (državi) ne škoduješ in se jim gladko jebe. Ker vsaj jaz nimam srca, da nekomu , ki že 3 leta čaka na obravnavo, rečem, ne danes pa ne, štrajkamo dokler se razmere ne izboljšajo. Ali pa, ne danes ne dobiš insulina, ker štrajkamo.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
bonk.gif

Ti se kar tolči po glavi ampak Snecer ima prav (pa se ne strinjam prav pogosto z njim).
Poleg tega, da so ordinacije prezasedene smo v EU tudi med zaposlenimi, ki največ koristijo bolniške.

Ja vem,da ima prav...se strinjam...
cheer.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ne želi si tega. Lahko je govorit izza kavča. Ko boš bolan pa bo dohtar rekel - štrajkam, boš pa skakal do stropa.

Tega si nikakor ne želim. Ampak po drugi strani sem pa vse bolj prepričan, da je to edini način.
In z dobrim PR bi ljudje razumeli, za kaj gre. Dokler ne bi zahtevali višjih plač, ampak le več zdravnikov za boljšo oskrbo bolnikov,bi ljudje to razumeli in večinoma podprli. Če bi pa karkoli v zvezi s plačili omenili (vključno z dežurstvi), bi pa podpora hitro zelo padla.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Slovenci oz. slo državljani so zelo bolehen narod, za 30% preveč se hodi k zdravniku in dela gužva pol pa gledamo kako ni denarja za tiste, ki res rabijo pomoč...

To so večinoma kurčeve stare tercialke, ki jim je doma dolgcajt in se grejo k dohtarju mal poment, mimogrede pa povečat domač magacin arcnij, ki jih v 90% ne bodo nikol rable in bodo po njihovi smrti romale med nevarne odpadke.
bonk.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.940
113
v lokalni ostariji
patriot resje večina takih ja... k pač hodjo k dohtarju mal za družbo.

dejstvo je da je ona zajebala! pač tako kot 1000x prej je pač poslala sam reševalce...sam njena smola je v temu da so tokrat mal bl pogledal zadevo in ugotovil da ni tko kokr pravi...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Men so pa te koncesije ful hecna zadeva. Govorim za zobozdravnike. Verjetno je s splošnimi enako. Še nisem srečal osebe, ki ne bi jamrala glede te koncesije. Da se jim ne splača, da ne plačujejo, da nižajo točke, da....ok, štekam. Ne štekam pa zakaj je ne vrneš? Za njih se tepejo. Torej zakaj bi jo večina imela, če je od nje samo drobiž ali celo izguba kot nekateri trobijo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.968
6.585
113
NI enako. Prvo kot prvo splošni zdravnik ima dve možnosti koncesija ali zaposlitev v JS. Samoplačniških ni, ne da jih ne bi smelo biti, vendar za to ljudje niso pripravljeni plačati, ker so itak samo servis, ki samo napotnice piše. V Ljubljani se jih enostavno pokensla, pa se gre direkt na urgenco sedet. Morajo delati preko norme, kot sem že zgoraj rekla in nimajo doplačil. Kdo se za te koncesije grebe ne vem, ne poslušamo zaman kar naprej po poročilih, da se nobenega dohtarja ne da dobiti.

Zobozdravniki. Delajo normo in nič več, ker imajo možnost porazdelitve, nujna pomoč decembra jih ne spravi na kolena. Koncesija se ne splača sama po sebi. Pri protetiki delaš lahko celo izgubo. Splača se jo imeti samo zaradi poola pacientov, ker imaš ljudi, ki že hodijo k tebi in doplačujejo zadeve, ker zdravstveno zavarovanje krije eno samo žalost. Poleg tega je lahko cena teh storitev, predvsem protetičnih ugodnješa za pacienta, ki je pisan tebi, ker samo doplačuje, povsod drugo plača polno ceno. To je edini razlog, da zobarji še imajo koncesije. Da se grebejo pa ne vem... V Kranju, pa ni ta zadnje selo v Sloveniji, so dvakrat razpisovali koncesijo in v tretjo bi jo vzel potem OZG, če se ne bi ena javila. Bolj jasno?