ZDA - Venezuela

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.666
7.767
113
Kako to misliš kam smo prišli? To je vse normalno za človeško vrsto, že od nekdaj. Nisi imel zgodovine v šoli?
Normalna človeška vrsta je od lesene žlice, preko bronaste konice, kamnitega kolesa vmes že pristala na Luni, na Mars poslala par robotkov, razvija fuzijo ipd. Čas bi že bil, da se barbarski način osvajalskih pohodov konča.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.070
5.697
113
Brez nafte se ne pride na luno. Prav tako ne pridejo na luno zadrogiranci. Čeprav sam zmeraj pravim, da kjer ni povpraševanja, ugasne ponudba in bi v ZDA morali delali predvsem na tem.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.756
6.453
113
Ameriška vojska je izvedla nov napad na plovilo v Karibskem morju, ki naj bi po trditvah ZDA tihotapilo mamila. Umrli so štirje ljudje. Napad se je zgodil dan po tem, ko je predsednik ZDA Donald Trump Venezuelo obtožil, da "krade njihovo nafto".

Medtem fake Nobelova nagrajenka za mir iz Venezuele: radio silence.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
35.148
6.620
113
blizu močvirne prestolnice
Kako to misliš kam smo prišli? To je vse normalno za človeško vrsto, že od nekdaj. Nisi imel zgodovine v šoli?
Ja sem hodil in imel zemljepis in zgodovino vedno vsaj 4 in 5. Vedno sem podpiral ZDA ko so bili v vojni proti levičarskim gnidam tako v Južni in Srednji Ameriki kot v Afriki in Aziji.
Ampak danes so drugačni časi in če smo proti vojni v Ukrajini kjer je agresor Rus, potem sem tudi proti vojni v Venezueli, kjer državo sicer vodijo kvazi rdeče mafijske gnide ampak to ne da ZDA nobene pravice da se gre tam vojno.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.604
9.779
113
Ja sem hodil in imel zemljepis in zgodovino vedno vsaj 4 in 5. Vedno sem podpiral ZDA ko so bili v vojni proti levičarskim gnidam tako v Južni in Srednji Ameriki kot v Afriki in Aziji.
Ampak danes so drugačni časi in če smo proti vojni v Ukrajini kjer je agresor Rus, potem sem tudi proti vojni v Venezueli, kjer državo sicer vodijo kvazi rdeče mafijske gnide ampak to ne da ZDA nobene pravice da se gre tam vojno.
Staras se… malo zahec malo pa zares

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.756
6.453
113
Tu so ti pozabili povedati, da je zda globalni agresor zadnjih 200 let.

Samo poslušaj himno us navy.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.070
5.697
113
Še sreča, da se ZDA ljubi iti agresorja po svetu. Če se ne bi, bi bilo vprašanje, kak bi bil razplet druge svetovne vojne.
Pa tudi trenutno so ZDA edini garant, da jutri ne bodo po naši državi napisi v ruski cirilici ali pa mogoče v italijanščini v enem delu in madžarščini v drugem.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.418
13.101
113
kod Džej-Zija
Ma ne, stari, Amerika beeed, Rusija guuuut.

Saj ne, da se res v Ameriki cedita samo med in mleko. Ampak začuda nihče na veliko ne rine v Rusijo, to mitično obljubljeno deželo. Samo naši filozofi, ki obvladajo tehniko "s tujim tičem po koprivah", jo povzdigujejo v nebo.

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.509
4.186
113
Ljubljana
hmpg.net
Še sreča, da se ZDA ljubi iti agresorja po svetu. Če se ne bi, bi bilo vprašanje, kak bi bil razplet druge svetovne vojne.
Pa tudi trenutno so ZDA edini garant, da jutri ne bodo po naši državi napisi v ruski cirilici ali pa mogoče v italijanščini v enem delu in madžarščini v drugem.
Ti pa nsi poslušal zgodovine v osnovni?

USA so se vključile v vojne operacije decembra 1941. Le zakaj šele takrat?

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.615
480
113

Amere zanima samo profit. Tudi nemške fabrike pred in med 2.svetovno vojno so bile po večini v ameriški lasti. Zakaj je imela Dolfitova stranka še 1943 sedež na manhatnu?
Bistvo je, da v principu se ta veliki borijo za profit, tamali pa poskušajo iz te borbe priti čim lažje in ceneje, z najmanj možnih prask. Ideologija, vera.... je v tej borbi samo izgovor za rajo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.604
9.779
113

Zelo redko se vkljucim pri teh manipulacijah ampak daj si poglej do kdaj je veljal pakt med sovjetsko zvezo in nacisticno nemcijo in zakaj je v ljubljani bila ustanovljena protiimperialisticna fronta.

No in ko bos vztrepetal da se izkrivlja zgodovinske dogodke in da to ni bilo tako… se spomni da sam pocnes isto.

Tudi anglezi niso takoj reagirali ko je nemcija zacela lomastit po sosescini. Pa zato ne mores njihove pozitivne vloge zmanjsevat.

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.509
4.186
113
Ljubljana
hmpg.net
NA tole em odgovoril "ZDA ljubi iti agresorja po svetu. Če se ne bi, bi bilo vprašanje, kak bi bil razplet druge svetovne vojne."

ZDA ni bil agresor v 2WW. Bili so napadeni in takrat so se vključili.

"do kdaj je veljal pakt med sovjetsko zvezo in nacisticno nemcijo" ni vplivalo na vstop ZDA v vojno, ampak si moral malo preusmeriti miselni tok?

Pa če bi ravno o paktu med sovjetsko zvezo in nacisticno nemcijo - morda, samo morda, je bil ta pakt spet posledica kakega drugega dogovora, ko je kdo drug sklenil sporazum z nacisticno nemcijo? Ker morda to, da je nacisticna nemcija, morala začeti pohod na sovjetsko zvezo na sredi in ne na vzhodu Poljske, je ravno tista razlika, da ni padla Moskva?