Zbiranje podpisov za referendum

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Jst sem za to da lezbijke in peedri dobije vse pravice..ostali naj pa pocrkamo..živela virtualna svododa in živeli virtualno spočeti otroci..

živeli!!!!

Virtualni sex in še eno upanje za @Sloveneta.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Jaz sem bolj za prepoved, da mladi na volitvah/referendumih odločajo tudi v imenu starejših: ni malo primerov, ko tamladi pridejo glasovat zase in še za staro mamo, sploh v ruralnem okolju je to stalna praksa.
Če res veš za tak primer, zadevo prijavi! Do starejših gresta dva člana komisije lahko na dom, to pa.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.527
5.696
113
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Pa dejmo pol še hribovce zajet v zakon pa bomo mel mešane zakone z kravicami...ovčkami...kozicami
bonk.gif

Pejmo se igrat liberalčke...da se bomo lahko pred drugimi lahko pohvall kol smo "napredni"
A ti misliš, da se hribovci žgejo s kravicami in ovcami?
bonk.gif

Pa bodmo pol napredni preko vseh meja...ker je to IN in še posebej ker s tem direktno kontriraš RKC
stupid-1.gif

Zakaj se obremenjevat? Potegn belo i opusti se...raziskuj nove dimenzije
hysterical-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:Bolje bi bilo, da bi volilno pravico talali na osnovi IQ: če nimaš sto pik, nimaš pravice odločat o pomembnih vprašanjih, ker si prebutast, da bi jih razumel in se na podlagi razmisleka potem odločil za neko varianto.

467716-post_slo.gif

Sicer pa, ce ustavno sodisce ne prepove tega referenduma (kar ga itak mora, drugace nas bodo zaceli omenjati v isti sapi kot Belorusijo, Turkmenistan in Savdsko arabijo), potem, zal, Slovenija kot taka v civiliziranem svetu nima kaj iskati, in bi bilo za vse nas bolje, ce ponizno prosimo Avstrijce, Italjane in Madzare, ce si nas lahko spet razdelijo.
frown-1.gif

J*bem vam druzinski referendum. A mamo lahko normalni tudi referendum? Enega o obveznem davku za vernike, tako kot v Nemciji, drugega pa o "sodobni definiciji zivljenske skupnosti (formerly known as "druzina")"?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Pa dejmo pol še hribovce zajet v zakon pa bomo mel mešane zakone z kravicami...ovčkami...kozicami
bonk.gif

Pejmo se igrat liberalčke...da se bomo lahko pred drugimi lahko pohvall kol smo "napredni"
A ti misliš, da se hribovci žgejo s kravicami in ovcami?
bonk.gif

Pa bodmo pol napredni preko vseh meja...ker je to IN in še posebej ker s tem direktno kontriraš RKC
stupid-1.gif

Zakaj se obremenjevat? Potegn belo i opusti se...raziskuj nove dimenzije
hysterical-1.gif
A to govoriš ti iz lastnih izkušenj o novih dimenzijah
confused-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Sicer pa, ce ustavno sodisce ne prepove tega referenduma (kar ga itak mora, drugace nas bodo zaceli omenjati v isti sapi kot Belorusijo, Turkmenistan in Savdsko arabijo), potem, zal, Slovenija kot taka v civiliziranem svetu nima kaj iskati, in bi bilo za vse nas bolje, ce ponizno prosimo Avstrijce, Italjane in Madzare, ce si nas lahko spet razdelijo.
frown-1.gif
Zakaj pa je bil možen denimo referendum o malem delu, kjer je prav tako "veliko" volilno telo odločalo o pravicah, ki se tičejo malega deleža prebivalstva? Ali o nedeljskem času trgovin? Ali o arbitražnem sporazumu, ki roko na srce, na prebivalce iz notranjosti Slovenije ne vpliva nič, zelo veliko pa vpliva na ljudi ob meji? Veliko volilno telo si je vzelo pravico, da bo na nek način odločilo v katero državo bo "padla" njihova lastnina. Kako je bilo tako odločanje možno? Večine o manjšini...
Če imamo kot neko obliko odločanja referendum, potem ne vidim razloga, da se ta butasta zakonodaja ne bi mogla izvajati za vsak zakon. Jaz sicer proti referendumom nisem, sem pa proti, da so kar naprej. Naj bodo "referendumski dnevi".
Ne vem, kaj si hotel z državami napisati. Ali misliš, da imajo denimo istospolni partnerji v Avstriji več pravic kot pri nas? Mislim, da denimo vse naštete že po sedanji zakonodaji "šijemo"...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:Govoriš, kot da bi vse doslej zgrajeno padlo z neba.
crazy1.gif

Tudi to je moral eden plačat in naredit - in to so bili tisti, ki so bili takrat mladi in aktivni, danes so pa stari.
Rezultat tega razmišljanja je, da se Slovenija kar naprej vrti v svetli preteklosti, namesto da bi iskala svetlo prihodnost.
Ne moreš spati na starih lovorikah, kar naprej moraš ustvarjati novo. Ko si v službi, je sicer lepo gledati, kaj si že vse naredil in kaj vse je podjetje dobilo od tebe. Ampak to nič ne pomeni za plačo tega meseca. Fakturirat je potrebno nekaj novega, da bo denar. Minulo delo je vredno malo (ali realno NIČ). Več je vredno prihodnje delo. Žal je tako...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.213
3.577
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:Bolje bi bilo, da bi volilno pravico talali na osnovi IQ: če nimaš sto pik, nimaš pravice odločat o pomembnih vprašanjih, ker si prebutast, da bi jih razumel in se na podlagi razmisleka potem odločil za neko varianto.

467716-post_slo.gif
Koliko je potem povprečni IQ v parlamentu, kateri sploh predlagajo takšne butaste zakone?

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
tudi o umetni oploditvi samskih žensk
bonk.gif

na vse tvoje zakaje ti bo ganzkopf vedel odgovorit..
a se ti ne zdi malo nesmiselno, da izvoliš svoje predstavnike v zakonodajno oblast,jih palčuješ za odločanje.. potem pa plačaš! še enkrat, da ti odločaš namesto njih? oz. v mojem primeru plačam jaz, da neka zavedena raja odloča namesto izvoljenih predstavnikov..

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Katere butaste zakone misliš?
Mimogrede, na referendumih se ni odločalo o zakonih, ampak o vladi...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
a se ti ne zdi malo nesmiselno, da izvoliš svoje predstavnike v zakonodajno oblast,jih palčuješ za odločanje.. potem pa plačaš! še enkrat, da ti odločaš namesto njih?
Saj se strinjam, ampak ne moreš sedaj menjati zakonodaje, klicati na pomoč ustavno sodišče itd... Samo zato, ker bi nek zakon (v bistvu bolj ali manj nepomemben) rad spravil skozi vse zanke, ki si jih je politika sama nastavila. V primeru arbitraže je sama pozicija predlagala referendum, če me spomin ne vara.
Ta dvoličnost mene moti. Jaz na forumu ne pozivam ne k taki, ne k drugačni odločitvi. Te agitatorjev imata obe strani dovolj.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
dejma bit poštena..kaj novega bi ti fakturiral
rolleyes-1.gif
z glasovi otrok? bi bil glas na volitvah njihov? res?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
rolleyes-1.gif
Verjetno nimaš otrok. Moje mnenje je, da bodo starši in skrbniki otrok veliko bolje glasovali v dobrobit svojih otrok, kot upokojenci.
To se kaže že v tem, da masa občin nima več prostora v otroških vrtcih, ker se volivcem zato je.be. Problem naših volivcev so domovi za ostarele in kako ohraniti privilegije ostarele populacije, ki jih aktivna populacija več ne zmore financirati. Ampak to ni njihov problem.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
rolleyes-1.gif
Verjetno nimaš otrok. Moje mnenje je, da bodo starši in skrbniki otrok veliko bolje glasovali v dobrobit svojih otrok, kot upokojenci.
Ja sej občinski svetniki in župan bi pa zagotovo veliko bolje glasovali v dobrobit teh staršev in skrbnikov, pa zakaj bi sploh starši hodili na volitve, saj lahko glas zanje odda kar župan?
evil.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Smo že povsem OFF: mislim, da bi v tvojo korist veliko bolje glasovali policisti, ki jih tako ljubiš.
Zakaj bi se ti mučil s prihodom na volišče? Po poti bi te utegnili "izmeriti" zlobni policisti.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.682
2.423
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
To se kaže že v tem, da masa občin nima več prostora v otroških vrtcih, ker se volivcem zato je.be. Problem naših volivcev so domovi za ostarele in kako ohraniti privilegije ostarele populacije, ki jih aktivna populacija več ne zmore financirati. Ampak to ni njihov problem.

Res je kar si napisal.
JU zaposluje predvsem v vzgoji in izobraževanju, pa sedaj spet v luft skačejo ker so zaposlili 2000 ljudi.
V vrtcu pa sta 2 na 14 otrok v plenicah(1-2letniki). Zdaj pa naj nekdo zračuna, koliko časa se porabi samo za previjanje. Se pravi, ena previja skoraj celi dan, tadruga pa se ukvarja z ostalimi 13, ki pležejo vsaki na svojo stran in ni reda. Potem pa se spet derem doma, da otroka k "pameti" spravim.

V Radgoni zbira podpise Majcen, ki je dokazano "butl", naštemplal je par hendikepiranih otrok in še bi jih delal. Pa zvesti privrženec SDS
evil.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kako pa je besedilo referendumskega vprašanja?

Besedila ne vem, gre pa se še vedno za to, da otrok potrebuje očeta in mater. Samo ne vem kaj bodo potem naredili pobudniki s vsemi številnimi ločenimi starši, kjer (večinoma oče) sploh ne pride blizu. Jih bodo prisilili da živijo skupaj? Da si mati najde novega partnerja?
Čak, predpostavljaš da bo kdo po ponovitvi enostavčne floskule še vsaj eno sekundo imel vklopljene možgane?
Pa ti si še mlad, kajne, sinko?
wink-1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
sej to možnost imajo (da glasujejo po svoji vesti oz. v dobro svojih otrok)..v čem je problem? pa si mislim, da se današnjim staršem že gladko jebe za dobrobit otrok.. vsaj po vzgoji in pomanjkanju zdrave pameti vložene v otroke sodeč ..tudi v učenju nestrpnosti do starejših otroku ne delaš dobrega ampak ga oropaš za marsikaj..in tako gre družba in njene vrednote še bolj navzdol..
če pa gremo glasove kar tako talat okoli, si bom pa jaz izborila glasovanje še za svojga psa in mačko
grims-1.gif
tudi njima mora bit dobro v življenju in gotovo imata mnenje o tem, jaz že vem..

kaj pa če bo/je tvoj otrok homoseksualec? bo vesel, da si izrabil njegov glas za glasovanje proti njegovi volji? samo razmisli..jaz ti odgovarjala več ne bi, je toliko za napisat ..pa brez zamere
wink-1.gif

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Mene so vzgajale 3 oz 4.ženske (mama, mati, teta, vzgojitelce v vrtcu in šoli) in če si katerokoli stvari želim je to da bi imel fotra. Vse bi dal.
Kakšne vse težave imam zaradi tega ne mislim naštevat lahko si pa predstavljate. Ni fajn.

Tako da 2 ženski in sinko - NO GO. Foter more bit nekje zraven, nujno!

Ps: zadnji 2 številki ONE si preberte ko imajo psihologe na intervjuju. Zadanejo v piko. Pa ni samo glede istospolnih.
Poslanci pa jih seveda ne poslušajo.