Zavarovanje hibridnih vozil (pri zavarovalnicah)

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Se strinjam že celi čas. Sem na začetku napisal, da bom plačal toliko kolikor bodo hoteli.

Hudo je, da bomo zaradi 10-it Amper "najebali" vsi ostali.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako pa je na AC, pri 160kmh, glasnost v kabini ? Kaj vse se sliši?
smile-1.gif

Ampera je fantasticno tih avto. Slisis le zvok koles, za razliko od Priusa, kjer slisis glas bencinskega motorja.

Tak sistem kot ga ima Ampera, se mi zdi odličen. Če bo avto na dolgi rok zanesljiv je za mene, tak sistem precej boljši kot Toyotin.

Ko bo po uporabnosti in zanesljivosti primerljiv s Piusom in bo cena za 20k€ nižja, bo vreden svojega denarja.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Se strinjam že celi čas. Sem na začetku napisal, da bom plačal toliko kolikor bodo hoteli.

Hudo je, da bomo zaradi 10-it Amper "najebali" vsi ostali.

Lahko pa obrnemo tudi drugace, da teh 10 Amper z nizjo zavarovalnino zavarovalnici naredi manj financnega primanjkljaja kot vi vsi, ki vas je kar nekaj, pa placujete premalo
evil.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.263
4.845
113
To bo vsekakor treba razčistiti, kako je sistem obračunavanja postavljen pač mi ne moremo vplivati in tudi če bi nikoli ne bo pošten do vseh, prav tako kot ne zdravstveni in ostali sistemi. Bistvo zavarovanja je da se riziko porazdeli med vse ljudi in da vsi plačajo pošten in čimmanjši delež

Točne definicije hibrida ne poznam, prav tako nisem smatral, da se moč EM in BM sešteva ker sem prvotno gledal iz vidika končne hitrosti in ne moči, ( če maš dva konja enega švoh in drugega močnega, bosta skupaj lahko šla toliko hitro kot gre počasnejši, ampak moči imata pa skupaj več...).
Izračun zavarovanja gre na podlagi KW in če proizvajalec deklarira da oba motorja naenkrat proizvedeta skupno moč višjo kot najmočnejši od agregatov sam, je potem pravilno da se upošteva seštevek moči...

Ampera pa je zame popolnoma električno vozilo, ki uporablja bencinski motor samo kot generator električne energije in nima direktnega stika s pogonskim sklopm - mehanski prenos moči. Zatorej je edina prava nazivna moč in tudi največja, moč el. motorja 111kw in zavarovanje AO se obračuna na podlafi največje moči...

Bomo tole pregledal in razčistili, ter preverili na večih zavarovalnicah, da vidim kakšen bo odgovor na to.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.850
113
Andy1, si kaj računal kdaj se povrnejo stroški nakupa avtomobila reciva, take porabe kot si jo prilepil zgoraj, proti recimo primerljivemu avtu za 20k eur? Aja pa to me zanima, glede na to da je avto tih, ali opažaš probleme, ker se te ne sliši recimo ko dohitiš kakšne kolesarje na cesti ali pa če ti hoče kakšen pešec skočiti pred havbo, ker ne sliši avta?
evil.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Cca. 1kEUR / leto.

Ne se, za vsak slucaj pa ima Ampera posebno cricek hupico, ki zacricka in tako lahko preventivno opozoris nase ne da bi potrobil.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Točne definicije hibrida ne poznam, prav tako nisem smatral, da se moč EM in BM sešteva ker sem prvotno gledal iz vidika končne hitrosti in ne moči, ( če maš dva konja enega švoh in drugega močnega, bosta skupaj lahko šla toliko hitro kot gre počasnejši, ampak moči imata pa skupaj več...).

Kaj pa praviš na to, da je končna hitrost Priuske 180km/h, Ampere pa 160km/h?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.590
10.810
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
No, sej kar si napisal je točno to, čemur se posmehuješ. Če je Yugo še vreden 50 EUR, bi zanj zavarovanje plačal 10 EUR. A če bi se z njim zaletel v Mercedesa... :)

Sicer je pa tole off-topic in predlagam, da počakamo na odgovor Garfildd-a. Če bo potrebno, bom odprl novo temo, kjer bomo debato lahko nadaljevali.

ne, vsak zavaruje svoj avto in ne škodo drugega avtomobila.

kakšnapa je razlika ali jugeca zavaruješ za 50 € ali pa za 500€, če je potem na mercedesu 30k€ škode???? Znanec je na novem C5 se samo naslonil enmu na rit, pa so menjali žaromet, in pokrov motorja, plus še neke malenksoti, pa je bilo kao 5k€... WTF. lahko za ta denar 5 let kasko plačuje.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.779
15.842
113
Citat:
To bo vsekakor treba razčistiti, kako je sistem obračunavanja postavljen pač mi ne moremo vplivati in tudi če bi nikoli ne bo pošten do vseh, prav tako kot ne zdravstveni in ostali sistemi. Bistvo zavarovanja je da se riziko porazdeli med vse ljudi in da vsi plačajo pošten in čimmanjši delež

Bomo tole pregledal in razčistili, ter preverili na večih zavarovalnicah, da vidim kakšen bo odgovor na to.

mogoče nebi bil napačen še kakšen klic/dopis na AZN, to bi bilo po mojem mnenju še najbolje, saj so oni tisti, ki imajo nadzor nad zavarovalnicami, da le-te ne počnejo česa narobe in ta primer je kar idealen.....

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Al pa naj kakšen novinar plačo zasluži in gre bezat na zavarovalnice, AZN, prodajalce... in proba, vsaj proba narediti prispevek, ki bo zadevo razjasnil vsakemu, ki ni zavarovalniški strokovnjak.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.779
15.842
113
glede na sposobnost večine današnjih novinarjev in njihov interes (samo da se bere, nimajo pa veze detajli ter resničnost) jaz nebi tega ravno rinil le-tem v roke
grin1.gif

...sicer pa jaz poznam par oseb na AZNju, je opcija, da se sam malce pozanimam kako pa kaj oni mislijo v zvezi s tem.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Prosi jih za uradno mnenje in ga pripopaj tu, verjetno boš res naredil več, kot vsa novinarska falanga skupaj. Prisotni izvzeti in opozorjeni.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Citat:
Ampera/Volt se vozita na elektro motr kateri ima nazivno moč 110kw če se prav spomnim in bencinski motor nima prav nobene veze s pogonom vozila je samo vir električne energije, katero rabi za pogon motorja, kaj ti pa v homoligaciji piši pod P.2.2?

Pri Priuski je drugače, imata vpliv in bencinski motor in elektro motor, vendar se upošteva tam kjer je večje moč in v tem primeru
je to bencinski motor.

Skratka, zadeva je šla čez, na tehničnih so pozorni samo na št. šasije im prostornino za obračun cestnine, ostalo ap jih ne gane kaj dosti ali so pravi kilovati ali ne... V tvojem primeru, če je šlo skozi čez tarifacijo potem agent ne bo imel reklamacije, ti pa se boš vozil
z neustrezno zavarovanim avtomobilom v primeru avtomobilske odgovornosti.
Jaz sem preverjal glede zavarovanja, ker sem se hotel 100% prepičati da ne bi bilo kaj narobe in dobil potrjeno informacijo.
Je pa logično, da se upošteva višje KW za izračun in premijo, isto kot pri ostalih osebnih vozilih...

Prilepil sem citat zato, da boste vedeli o čem se pogovarjamo, ker par strani nazaj jih večina ne lista, razen če te zelo zanima.

Kdo pa je ta, ki v primeru nesreče odloči, da je avtomobil podzavarovan. Ta isti, ki ti je zavarovanje prodal ali kdo drugi.

Z razlago Ampera-Prius se pa strinjam.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
KSZ:

Opel Ampera ima v prometni vpisano naslednje

MOTOR:
1. Delovna prostornina: 1398ccm
2. Moč motorja (kW) : 63 , 111

Na zavarovalni polici je lepo vpisano 111kW , tako da res ne vidim od kje nekaterim ideja,da lahko vpišejo 63kW ? Ta agent je podzavaroval avto.

Res pa da agenti žal delajo marsikaj, da bi le bili najcenejši na trgu, sem videl že dosti hujše primere ( stranka kupi Corso D , agent zavaruje Corso C ...)

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
In kdo je v takem primeri podzavarovanja kriv? Stranka ali agent? Če je stranka, zakaj potem sploh so agenti?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
In kdo je v takem primeri podzavarovanja kriv? Stranka ali agent? Če je stranka, zakaj potem sploh so agenti?

Kriv je tisti ki napako vidi in ne opozori na njo. Ni prvi, ni zadnji, stranka si misli "jaz polico imam in to je to" . Jaz osebno ob sklepanju zavarovanj točno gledam kaj vnaša notri, pa dejansko tudi preberem kaj piše, večina pa samo reče "kr vse mi zavarujte" , potem pa jokanje na šaltarju ker ni vse zavarovano.

Se strinjam da bi morali agentje opozoriti na take stvari,ampak to je debata za drugo temo.
Jaz lahko rečem da naša Ampera je zavarovana kot je treba
grin1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:

Kriv je tisti ki napako vidi in ne opozori na njo. Ni prvi, ni zadnji, stranka si misli "jaz polico imam in to je to" . Jaz osebno ob sklepanju zavarovanj točno gledam kaj vnaša notri, pa dejansko tudi preberem kaj piše, večina pa samo reče "kr vse mi zavarujte" , potem pa jokanje na šaltarju ker ni vse zavarovano.

Se strinjam da bi morali agentje opozoriti na take stvari,ampak to je debata za drugo temo.
grin1.gif

To, da gledas in cekiras velja predvsem za kasko in razne opcije... Tam si sam kriv, ce nisi preveril, kaj vse si placal ... Za obvezno zavarovanje pa bi morala biti krivda za napacen izracun izkljucno na strani zavarovalniskega agenta ... Saj naj bi on vedel, kaj spada pod obvezno zavarovanje ...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

grin1.gif

Upam, da ne boš še ti šel klicat novinarjev itd, da so pa Pirusi zavarovani samo po bencinskem motorju.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.779
15.842
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
KSZ:

Opel Ampera ima v prometni vpisano naslednje

MOTOR:
1. Delovna prostornina: 1398ccm
2. Moč motorja (kW) : 63 , 111

Na zavarovalni polici je lepo vpisano 111kW , tako da res ne vidim od kje nekaterim ideja,da lahko vpišejo 63kW ? Ta agent je podzavaroval avto.

Res pa da agenti žal delajo marsikaj, da bi le bili najcenejši na trgu, sem videl že dosti hujše primere ( stranka kupi Corso D , agent zavaruje Corso C ...)

Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:

grin1.gif

467716-post_slo.gif