Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako pa je na AC, pri 160kmh, glasnost v kabini ? Kaj vse se sliši?
Ampera je fantasticno tih avto. Slisis le zvok koles, za razliko od Priusa, kjer slisis glas bencinskega motorja.
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Se strinjam že celi čas. Sem na začetku napisal, da bom plačal toliko kolikor bodo hoteli.
Hudo je, da bomo zaradi 10-it Amper "najebali" vsi ostali.
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Točne definicije hibrida ne poznam, prav tako nisem smatral, da se moč EM in BM sešteva ker sem prvotno gledal iz vidika končne hitrosti in ne moči, ( če maš dva konja enega švoh in drugega močnega, bosta skupaj lahko šla toliko hitro kot gre počasnejši, ampak moči imata pa skupaj več...).
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
No, sej kar si napisal je točno to, čemur se posmehuješ. Če je Yugo še vreden 50 EUR, bi zanj zavarovanje plačal 10 EUR. A če bi se z njim zaletel v Mercedesa...
Sicer je pa tole off-topic in predlagam, da počakamo na odgovor Garfildd-a. Če bo potrebno, bom odprl novo temo, kjer bomo debato lahko nadaljevali.
Citat:
To bo vsekakor treba razčistiti, kako je sistem obračunavanja postavljen pač mi ne moremo vplivati in tudi če bi nikoli ne bo pošten do vseh, prav tako kot ne zdravstveni in ostali sistemi. Bistvo zavarovanja je da se riziko porazdeli med vse ljudi in da vsi plačajo pošten in čimmanjši delež
Bomo tole pregledal in razčistili, ter preverili na večih zavarovalnicah, da vidim kakšen bo odgovor na to.
Citat:
Ampera/Volt se vozita na elektro motr kateri ima nazivno moč 110kw če se prav spomnim in bencinski motor nima prav nobene veze s pogonom vozila je samo vir električne energije, katero rabi za pogon motorja, kaj ti pa v homoligaciji piši pod P.2.2?
Pri Priuski je drugače, imata vpliv in bencinski motor in elektro motor, vendar se upošteva tam kjer je večje moč in v tem primeru
je to bencinski motor.
Skratka, zadeva je šla čez, na tehničnih so pozorni samo na št. šasije im prostornino za obračun cestnine, ostalo ap jih ne gane kaj dosti ali so pravi kilovati ali ne... V tvojem primeru, če je šlo skozi čez tarifacijo potem agent ne bo imel reklamacije, ti pa se boš vozil
z neustrezno zavarovanim avtomobilom v primeru avtomobilske odgovornosti.
Jaz sem preverjal glede zavarovanja, ker sem se hotel 100% prepičati da ne bi bilo kaj narobe in dobil potrjeno informacijo.
Je pa logično, da se upošteva višje KW za izračun in premijo, isto kot pri ostalih osebnih vozilih...
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
In kdo je v takem primeri podzavarovanja kriv? Stranka ali agent? Če je stranka, zakaj potem sploh so agenti?
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
In kdo je v takem primeri podzavarovanja kriv? Stranka ali agent? Če je stranka, zakaj potem sploh so agenti?
Kriv je tisti ki napako vidi in ne opozori na njo. Ni prvi, ni zadnji, stranka si misli "jaz polico imam in to je to" . Jaz osebno ob sklepanju zavarovanj točno gledam kaj vnaša notri, pa dejansko tudi preberem kaj piše, večina pa samo reče "kr vse mi zavarujte" , potem pa jokanje na šaltarju ker ni vse zavarovano.
Se strinjam da bi morali agentje opozoriti na take stvari,ampak to je debata za drugo temo.
Jaz lahko rečem da naša Ampera je zavarovana kot je treba
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Upam, da ne boš še ti šel klicat novinarjev itd, da so pa Pirusi zavarovani samo po bencinskem motorju.
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
KSZ:
Opel Ampera ima v prometni vpisano naslednje
MOTOR:
1. Delovna prostornina: 1398ccm
2. Moč motorja (kW) : 63 , 111
Na zavarovalni polici je lepo vpisano 111kW , tako da res ne vidim od kje nekaterim ideja,da lahko vpišejo 63kW ? Ta agent je podzavaroval avto.
Res pa da agenti žal delajo marsikaj, da bi le bili najcenejši na trgu, sem videl že dosti hujše primere ( stranka kupi Corso D , agent zavaruje Corso C ...)
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Kriv je tisti ki napako vidi in ne opozori na njo. Ni prvi, ni zadnji, stranka si misli "jaz polico imam in to je to" . Jaz osebno ob sklepanju zavarovanj točno gledam kaj vnaša notri, pa dejansko tudi preberem kaj piše, večina pa samo reče "kr vse mi zavarujte" , potem pa jokanje na šaltarju ker ni vse zavarovano.
Se strinjam da bi morali agentje opozoriti na take stvari,ampak to je debata za drugo temo.