Zavarovanje hibridnih vozil (pri zavarovalnicah)

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Zanimivo vprašanje se je odprlo.
Za prius je v prometi P2 73,60kw.
Skupna moč priusa je 100kw. Po kakšni formuli je to pa ne vem.

1.Pri nesreči pa dvomim, da bi kdo šel v detajle in mi dokazoval, da se je nesreča zgodila zato, ker mi je elektro motor v ovinku "vklopil" overboost in sem zletel s ceste.
2. razturam zavarovalnico, če bi prišlo do problemov in zajebavanja. Plačal sem to kar so zahtevali.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Bom plačalal to kar zahtevajo. Če imam za avto bo še za zavarovanje.

Če ne bo Andy1 štohal v drek, bo pa ostalo tako kot je.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.972
6.991
113
Andy1, imaš mogoče na amperi podatek o vrsti vožnje, torej koliko mesta, koliko med mestna, koliko AC? ali pa vsaj koliko avg hitrost? Torej za ta prvi tank.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Vse kar hočem je enako merilo za vsa hibridna vozila; tako za Prius, Lexus, hibridnega Peugeota, Citroena, kot tudi za Ampero.

Kaj nisi kupil avto na elektriko. Prius je fullhybrid, kaj pa je Ampera? Elektro hybrid?

Ampera in prav tako PiP, lahko po teoriji v vsej svoji dobi avtomobila voziš na elektriko. Iz tega vidika je logično sklepanje da imaš 110kw pogon oz 60kw PiP.

Nevem če tvoja teorija primerjave Priusa, Lexusa z Ampero drži vodo.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Kolikšna je premija za nek avto določi zavarovalnica in ne zavarovanec! Torej o podzavarovanju tu ni moč govoriti.
Zavarovanec ima možnost vpliva na AO+, kasko zavarovanje, dodatno opremo, mladega voznika, zeleno karto. Tukaj pa lahko pride do regresijskih zahtevkov ali neplačilo škode, če kateri od dodatkov ni plačan.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Vse kar hočem je enako merilo za vsa hibridna vozila; tako za Prius, Lexus, hibridnega Peugeota, Citroena, kot tudi za Ampero.

Kaj nisi kupil avto na elektriko. Prius je fullhybrid, kaj pa je Ampera? Elektro hybrid?

Ampera in prav tako PiP, lahko po teoriji v vsej svoji dobi avtomobila voziš na elektriko. Iz tega vidika je logično sklepanje da imaš 110kw pogon oz 60kw PiP.

Rečeno je bilo prejle, da je merilo max. moč, ki žene kolesa. Pri Amperi je to 111kW, pri Priusu je to seštevek elektro in bencinskega motorja, ko pohodiš gas do konca. Tukaj ni dvoma. Zdaj pa da vidimo. In tukaj ne bom odnehal. Diskriminacije ne bo.

Ce pa Toyota, Lexus in ostali paralelni hibridi postavljajo precedens, potem je prav, da isto velja za Ampero, ki je tudi hibrid.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Tudi Ampero lahko v vsej njeni zivljenski dobi vozis izkljucno na bencinski motor, ce je ne polnis iz vticnice in to je 82 konjev oz. primerno stevilo kW.
Prius je paralelni hibrid, ker lahko bencinski in elektro motor delujeta hkrati na pogonska kolesa, Ampera pa serijski hibrid, kjer se to ne zgodi, ampak bencinski motor zene elektro motor, ne moreta pa oba hkrafi gnati pogonskih koles.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
V prometni piše P2 moč motorja kw. ki je 73,60.

Kako pa imaš ti vnešeno v prometno?

Saj pri tebi je dejanska maks. moč ki žene kolesa 110kw prvih xy kilometrov s polno baterijo. Potem pa je do 135km/h prav tako na voljo 110kw. Od tam naprej pa je če prav razumem na voljo 63kw.

Ti boš vozil 99% na 110kw.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Andy1, imaš mogoče na amperi podatek o vrsti vožnje, torej koliko mesta, koliko med mestna, koliko AC? ali pa vsaj koliko avg hitrost? Torej za ta prvi tank.

Priblizno pol avtoceste, pol mestne voznje z medmestnim cestami.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.972
6.991
113
Kako pa je na AC, pri 160kmh, glasnost v kabini ? Kaj vse se sliši?
smile-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Tudi Ampero lahko v vsej njeni zivljenski dobi vozis izkljucno na bencinski motor, ce je ne polnis iz vticnice in to je 82 konjev oz. primerno stevilo kW.

Se strinjam, potem pa vrni 5k€ subvencije.

Nevem če je vredu tako posploševati. Nek biroktrat bo slejkoprej uredl te zadeve in to tako, da bomo vsi plačali več.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
V prometni piše P2 moč motorja kw. ki je 73,60.

Kako pa imaš ti vnešeno v prometno?

Saj pri tebi je dejanska maks. moč ki žene kolesa 110kw prvih xy kilometrov s polno baterijo. Potem pa je do 135km/h prav tako na voljo 110kw. Od tam naprej pa je če prav razumem na voljo 63kw.

Ti boš vozil 99% na 110kw.

Hvala enako. Kadarkoli v kateremkoli od vasih hibridov pritisnete gas do konca imate na voljo sesteto moc elektro in bencinskega pogona.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
smile-1.gif

Eco avto pa 160
stupid-1.gif

Jaz se vozim po AC samo za tovornjaki in še to čist na riti, da me še "vleče" zraven

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Ja samo jaz sem tiho in tega ne govorim okrog.
evil.gif

baterije pa mu zmanjka po minuti in potem grem samo na 73,60kw
cheer.gif

To se mi je sicer do sedaj zgodilo le enkrat, na en dolg strm klanec. Sem mislil da se mi je kdo na rit prišpičil, kako je avto umrl.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Se strinjam, potem pa vrni 5k€ subvencije.

Nevem če je vredu tako posploševati. Nek biroktrat bo slejkoprej uredl te zadeve in to tako, da bomo vsi plačali več.

Poglej, saj se lahko nehas spuscati na tak nivo. Tvoji argumenti preprosto ne vzdrzijo. Situacija je pa sledeca; diskriminacije ne bo. Ce se placuje max. moc na kolesih, potem bomo vsi placevali to moc. Ce je do sedaj niste, potem bodite veseli, ker ste do sedaj placevali manj. Ce pa bo to veljalo tudi za naprej, potem bodo veljala enaka merila za vse hibride, ne pa za vsakega posebej.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
smile-1.gif

Ampera je fantasticno tih avto. Slisis le zvok koles, za razliko od Priusa, kjer slisis glas bencinskega motorja.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Ja samo jaz sem tiho in tega ne govorim okrog.
evil.gif

baterije pa mu zmanjka po minuti in potem grem samo na 73,60kw
cheer.gif

To se mi je sicer do sedaj zgodilo le enkrat, na en dolg strm klanec. Sem mislil da se mi je kdo na rit prišpičil, kako je avto umrl.

Poglej, nisem jaz, ki je zacel delati probleme glede tega. Je pa normalno, da se moram odzvati. Za vse hibride morajo biti enaka merila, ne pa da se Ampero ceni drugace od vseh ostalih hibridov, ki jih, roko na srce, ni vec malo modelov.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Neka pravila za takšne avte bodo sigurno spisali. Drži, da se je Prius do sedaj šlepal na stara pravila.

Nisem hotel biti nesramen, samo argumentiral sem zadevo, če nikoli ne boš polnil baterije iz elek. omrežja.

Zdaj me pa zanima, zakaj si tak našpičen. Če so te že klicali iz zavarovalnice za doplačilo?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Nihče me ni klical. Samo odgovarjam na opozorila uporabnika Garfildd-a v tej temi. Nočem imeti problemov, če bom moral kdaj koristiti zavarovanje, a hkrati tudi mislim, da morajo biti pravila enaka za vse in ne le za nektere bolj kot za druge.

Se strinjaš?