Zaprtje Slovenske ceste v Lj

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
govorimo o najhitrejši poti iz ČRNUČ do TRNOVEGA....

To pa itak, da obvoznica. Zato sem zgoraj posebej napisal, da govorim od francoske ambasade do bavarca, ker je govora o zaprtju slovenske ceste in ta relacija bo zaprta.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ja in ko imaš otroka ki ga moraš oddat v vrtec/šolo (ker zdaj po teh debilizmih do 3. razreda ne sme sam hoidit v šolo.. mi smo lahko po parih tednih) je fuuul luštno otroka trogat na prtljažniku...

WTF? Kater bedak se je pa to spomnil? Jaz sem šel prvi šolski dan sam (no, se lažem, sošolec je šel z mano) v šolo. Resda je bilo blizu, ampak komplet vsi sošolci so prišli teh 100-1000m peš sami.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.170
113
v lokalni ostariji
killakhan... ja vsi smo hodili sami v šolo.
no sedaj je celo tako striktno da gledajo na kateri strani gre otrok ven iz avta in ali gre sam ali mu ti odpreš... seveda na DOVOZNI poti za šolo... torej neprometni..

obvezno pa mora biti spremstvo do 3. razreda...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jao, kakšen halo okol tega... ma ne vem v katerem mestu je slovenska glavna prometna žila, ampak ljubljana to zihr ni. Zakaj bi se človek cijazil po slovenski, če si po tivolski hitrejši, razen da greš v center malo folk pogledat, pa če je kje kakšna zanimiva.... Iz tivolske imaš dostop do vseh ulic zraven slovenske. Itak na slovenski že sedaj nisi smel nikjer ustavljat in kakšne zadeve urejat, tko da mislim da je bilo 3/4 prometa po slovenski nepotrebnega. In seveda je za tiste, k ste navajeni na slovensko, ta ukinitev prometa nekaj novega in mislite da se je svet kar ustavil, ampak ni tako.... čez nekaj let boste svojim mulcem razlagali, da v vaši mladosti ste se še lahko vozili po slovenski... Dejte gledat malo dolgoročno, ne pa sam za en dan naprej. Vam to predstavlja problem, mulcem kateri pa danes sedejo prvič za volan, pa to ne bo nobena katastrofa, tko kot meni ni bila, ko so prešrenov trg zaprl... pa sem se tud redno vozil tam kot začetnik... sej prvi teden je bil problematičen, potem pač najdeš drugo pot. Brezveze se je tuki neki piz.dit, ker ne bo čisto nič drugače. Še vedno bo treba pridit do šihta. Če boš hotel, si boš že uredil pot tako, da bo zate najbolj ugodna in kvalitetna.

Pa še zanima me, kateri vrtci in šole so na slovenski?

in sem prepričan, da tole delno zaprtje ni kompleten načrt, ampak se skriva v prihodnosti še kaj...

Točno tako, kakšen halo zarad 400m ENOPASOVNE ceste in 4ih semaforjev...

To, da ne pristajamo na hlapčevsko mentaliteto 'nima se smisla bunit', je edino pravilno.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no, za take razdalje sploh ne bomo debatirali, ker tole greš lahko s kolesom. semaforjev je pa isto - 5, po obeh poteh, če sem prav štel, stem da sta vmes na tivolski 2 večja, kjer je zihr naštimana večja pretočnost.

Sej iz slovenske do tržnice je blo tud čez prešerca 1km, sedaj ko je treba naokoli je pa 3km... pa folk nima večjih problemov s tem...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jao, kakšen halo okol tega... ma ne vem v katerem mestu je slovenska glavna prometna žila, ampak ljubljana to zihr ni. Zakaj bi se človek cijazil po slovenski, če si po tivolski hitrejši, razen da greš v center malo folk pogledat, pa če je kje kakšna zanimiva.... Iz tivolske imaš dostop do vseh ulic zraven slovenske. Itak na slovenski že sedaj nisi smel nikjer ustavljat in kakšne zadeve urejat, tko da mislim da je bilo 3/4 prometa po slovenski nepotrebnega. In seveda je za tiste, k ste navajeni na slovensko, ta ukinitev prometa nekaj novega in mislite da se je svet kar ustavil, ampak ni tako.... čez nekaj let boste svojim mulcem razlagali, da v vaši mladosti ste se še lahko vozili po slovenski... Dejte gledat malo dolgoročno, ne pa sam za en dan naprej. Vam to predstavlja problem, mulcem kateri pa danes sedejo prvič za volan, pa to ne bo nobena katastrofa, tko kot meni ni bila, ko so prešrenov trg zaprl... pa sem se tud redno vozil tam kot začetnik... sej prvi teden je bil problematičen, potem pač najdeš drugo pot. Brezveze se je tuki neki piz.dit, ker ne bo čisto nič drugače. Še vedno bo treba pridit do šihta. Če boš hotel, si boš že uredil pot tako, da bo zate najbolj ugodna in kvalitetna.

Pa še zanima me, kateri vrtci in šole so na slovenski?

in sem prepričan, da tole delno zaprtje ni kompleten načrt, ampak se skriva v prihodnosti še kaj...

Točno tako, kakšen halo zarad 400m ENOPASOVNE ceste in 4ih semaforjev...

To, da ne pristajamo na hlapčevsko mentaliteto 'nima se smisla bunit', je edino pravilno.

buni se ti raje zarad državnega financiranja privatnih bank, znižanja minimalne plače, uvedbe dražjih vinjet, korupcije, kraje državnega premoženja, itn...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
ja in ko imaš otroka ki ga moraš oddat v vrtec/šolo (ker zdaj po teh debilizmih do 3. razreda ne sme sam hoidit v šolo.. mi smo lahko po parih tednih) je fuuul luštno otroka trogat na prtljažniku...

WTF? Kater bedak se je pa to spomnil? Jaz sem šel prvi šolski dan sam (no, se lažem, sošolec je šel z mano) v šolo. Resda je bilo blizu, ampak komplet vsi sošolci so prišli teh 100-1000m peš sami.

Jaz sem v prvem razredu hodil sam z avtobusom, pa še prestopal sem na bavarcu. Mi ni nič falilo. Parkrat je fotr vozil za busom, če bom pravilno vstopil in izstopil, pa je bilo to to. Če bi bilo to danes, bi moje starše klicala socialna.
grin1.gif

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Citat:
no sedaj je celo tako striktno da gledajo na kateri strani gre otrok ven iz avta in ali gre sam ali mu ti odpreš... seveda na DOVOZNI poti za šolo... torej neprometni..

Pri nas je samo 1. razred obvezno (2.r. s podpisom dovoliš brez spremstva). Dvomim, da je po drugih šolah drugače.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
Uporabnik blackberry pravi:
Jutri bo v Lj prometni kolaps!
Neverjetno!
Če ne bi bilo medijev, danes zjutraj sploh ne bi vedel, da se je kaj zgodilo.

Gaston, iz lastnih izkušenj lahko zatrdim, da bo ob prvem dežju katastrofa na cestah. Lansko ali predlansko leto sem peljal avto na servis na Vrhniko, zgodaj zjutraj. UScalo se je, prvi dan tedna mobilnosti. Od vrhnike do centra sem potreboval 1 uro in 40 minut. Od tega od dolgega mosta do centra 1 uro in cca 15 minut. Katastrofalno stanje.

Enako bo ob prvem dežju, sploh po 1.10.2013, ko pride nekaj 10k študentov v Ljubljano.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ob vsakem dežju je prometna katastrofa, ker pol ljudi v takih razmerah ne zna voziti. Teden mobilnosti ali ne!

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.066
416
83
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
Uporabnik blackberry pravi:
Jutri bo v Lj prometni kolaps!
Neverjetno!
Če ne bi bilo medijev, danes zjutraj sploh ne bi vedel, da se je kaj zgodilo.

Kako je bilo danes, je gdo stal v kolini?
Po napisanem sodeč ni večjih težav, mogoče s prihodom študentov čez kak teden in ob slabem vremenu.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Ja, saj imaš prav. Res je pa tudi to, da bi oboje, dež in študentarija, v vsakem primeru povečala gnečo.
Sta pa danes in petek popolnoma primerljiva, edina prava razlika je zaprt center.
Sicer pa tudi jaz ne morem verjeti, da bo šlo tudi v prihodnje brez povečanja težav in zastojev.

Itak pa se na moji poti hudo pozna zaprta Hradeckega. Po prvotnem planu naj bi dela končali do 25.avgusta, pa so podaljšali (če me spomin ne vara) do začetka oktobra, zdaj pa sploh ne najdem več datuma zaključka.
confused-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik grenivka pravi:
Citat:

Pri nas je samo 1. razred obvezno (2.r. s podpisom dovoliš brez spremstva). Dvomim, da je po drugih šolah drugače.

Isto pri nas. Ampak sam hodi v šolo samo eden, ki je oddaljen 100 metrov.