Zaostanek Slovenije za zahodno evropo

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Francoz pravi:
1.Delavca prilagajanje gospodarstva ne zanima. Tudi ni plačan za to.
2. Tisti, ki bodo morali "prilagoditi gospodarstvo", dobijo za leto ali dve dela (poleg plače) 130.000 evrov odpravnine.
So po tvoji oceni že kaj "prilagodili"?
3. Če niso - kdaj (končno) bodo in zakaj dobivajo take plače in odpravnine, če niso spodobni delavcem dvigniti plače na avstrijsko raven? Ali vsaj zmanjšati katastrofalen zaostanek!

Beri današnje primerjave cen Slovenija/Avstrija/Italija in ugotovitev: Avstrijec si lahko privošči dvakrat več kot Slovenec...

Začni razmišljati, če to sploh zmoreš ali nehaj pisati, če tega ne zmoreš.
Napisal sem, kaj je potrebno, da bomo občutno zmanjšali zaostanek, ti pa z glavo skozi zid. Pojdi kupit ferarija, in ko ti oni reče, da stane 150.000€ ga "z glavo skozi zid" prepričaj, da ti ga da za 15.000€. Približno tak odnos imaš do realne ekonomske situacije pri nas.

Si pač eden tistih, ki sedijo in se pritožuejejo. Spremeni se, odpri podjetje, bodi produktiven in zaposli veliko delavcev, ki bodo imeli take plače kot Avstrijski delavci. Potem pa pametuj... in vsi te bomo spoznali, saj boš sigurno "podjetnik desetletja".

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Francoz pravi:
Domobranka:

1. Moj pokojni oče je kupil v poznih sedemdesetih (z lahkoto!) vikend na Hrvaškem za takratnih 25.000 mark. Plačal je v gotovini in ni rabil najeti oderuškega kredita. Danes je vikend vreden (lega itd.) vsaj 150.000 evrov. Hvala, oče.

Vprašanje zate: Imaš gotovino, da kupiš danes vikend na Hrvaškem?

2. Okog 1980 sem delal v firmi, kjer je bilo cca. 60 uslužbencev, razdelili pa so 12 stanovanj z neprofitno najemnino... Nakateri dobri kadri, ki so jih potrebovali, pač niso bili pripravljeni stanovati kjerkoli, se voziti vsak dan v službo od daleč, ali plačevati oderuške najemnine...
Kasneje so skoraj vsi stanovanja odkupili. Zelo poceni.

Vprašanje zate: Katera firma v Sloveniji danes ima in lahko raztala stanovanja 20% delavcem, pod opisanimi pogoji?

In ti si eden tistih, ki ne ve, da je sedanje stanje gospodarstva posledica takratnega tovrstnega "razsipništva" ?

Citat:

Pa še bi se našlo...
Fuj Tito? Ali mogoče fuj kdo drug?

Vsekakor Fuj Tito! In to na prvem mestu z velikimi odebljenimi črkami. Razloge večina verjetno pozna.

Potem pa še lepo vsi po vrsti:
- Fuj 12-letni vladavini, ki je vodila napačno ekonomsko politiko (celoten čas so se hvalili kako majhen je primankljaj namesto, da bi primanjljaj malo povečali in spodbujali podjetništvo; ustvarili so izredno drag "državni mehanizem", katerega racionalizacija bo trajala par let, svojim "prijateljem" so uspeli ustvariti monopole")... FUJ... In še dodaten FUJ, ker so z ukinitvijo olajšav za investicije in razvoj mnogim podjetjem onemogočili hotrejši napredek... FUJ
- Fuj zadnji vladi, ki se je posrala pred sindikati in opozicijo in je zaustavila napovedane reforme in posledično vodi zelo podobno politiko kot predhodne vlade. Velike obljube, ki bi podjetjem v SLO pomenile veliko (stroškovno gledano; posledično bi bil omogočen razvoj) so zavrgli že v prvem letu... FUJ
- Fuj vsem tistim, ki so prepričani, da so vlada in podjetja "na svetu" zato, da poskrbijo, da bo njim lepo. Obenem se seveda ne zavedajo svoje odgovornosti. In seveda Fuj sindikatom, ki ne znajo na pravi način povedati, kar zagovarjajo in še enkrat fuj sindikatom, ker so s svojimi pogledi preozko omejeni... FUJ
- Fuj vsem tistim podjetnikom, ki ustvarjajo visoke dobičke in le teh ne delijo z delavci... FUJ

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
- Ko bodo sindikati videli, da ščijejo proti vetru (beri: sami sebi in delavcem delajo škodo)

Šolski primer (torej primer, ki je tako prozoren, da ga razumejo celo osnovnošolci) mnenja delodajalca, za katerega vsak evro, ki ga da delavcu, pomeni en evro manj v lastnem žepu.

Moje stališče glede koristnosti sindikatov je identično stališču Maksa Tajnikarja, ki ga je povedal na Trenjih novembra, v tednu pred demonstracijami.
Poglej si ga!
(najbrž sem pa kljub temu, da se strinjam z njim, še vedno butasta - kot so butasti vsi, ki ne tulijo v tvoj rog oz. so nekoristna zalega ekonomska).

Ker nekaj malenkosti o delovanju družbe kot celote ipak vem - za razliko od nekega malega podjetnika, ki zna razmišljati zgolj skozi številke na lastnem bančnem računu, drugo ga pa ne briga.

BTW - Hvala za potrditev mojega ugibanja v neki drugi temi - SANJA SE TI NE O PRAVU IN PRAVNI UREDITVI. Seveda - to ni ravno tema, ki bi se jo obravnavalo v srednjih šolah. Še tisti, ki pridejo s pravnega faksa, imajo sem in tja težave z logiko tega sistema, kaj šele ti, ki imaš težave že zgolj s preprostim razumevanjem poljudnega "forumaškega" teksta.

Ti pa še enkrat svetujem - preveri svojo teorijo, ki jo na tem forumu tako na veliko prodajaš, v praksi.
Očitno je to res edina šola, ki tebe kaj nauči.
(kaj šele bi iz tebe bilo, če za učenje ne bi izbral "the hard way"
smirk-1.gif
).

PS: Me pa veseli, da te tako znerviram, da me imaš (oz. me daš) na ignore listo.
Lepo je slišati tako pohvalo iz ust nekoga, kot si ti.
Ker bi me resno skrbelo, če bi se z mano strinjal.

Pa lep vikend.

Kako lepo, da se vtakneš v vsak moj post...
Glede na to, da tudi v tem odgovoru nisi napisala nič pametnega (oz.razumljivega) predvidevam, da ne razumeš kaj sem napisal....

Lep dan ti želim.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Logično, če daješ, moraš tudi nekje jemati. ker pa jemal ni nihče, pa se je samo dajalo, je prišlo do tega, kar je prišlo. In enim očitno še vedno to ni jasno.

ampak sedaj se je začelo samo jemati (dobiš pa prst v ...)
smirk-1.gif

Jap, država pobere mnogo preveč. Kje so že tisti nižji davki?
confused-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Logično, če daješ, moraš tudi nekje jemati. ker pa jemal ni nihče, pa se je samo dajalo, je prišlo do tega, kar je prišlo. In enim očitno še vedno to ni jasno.

ampak sedaj se je začelo samo jemati (dobiš pa prst v ...)
smirk-1.gif

Jap, država pobere mnogo preveč. Kje so že tisti nižji davki?
confused-1.gif

nekje zgleda da so. ker par tednov nazaj, ko sem delal na lj gradu, so imeli neki poslovneži ( veliko tujcev) kosilo in so se čudili izjavi slovenca, ki je rekel da ti v slo država pobere 55% plače

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jah, saj je res (že če svojo plačilno listo pogledam).
Ampak obljubljali so nižje davke, pa jih ne vidim.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik tis pravi:

Kako lepo, da se vtakneš v vsak moj post...

Glede na to, da tudi v tem odgovoru nisi napisala nič pametnega (oz.razumljivega) predvidevam, da ne razumem kaj si napisala... .

Lep dan ti želim.

Bingo.
zmaga.gif

BTW - V vsako sranje se pa res ne vtaknem. Samo v kakšno sem in tja. Za hobi.

Nazadnje urejeno: