Zanimivo kakšna tišina...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Opazam pa da je zelo veliko ljudi ZA tko kt da nebi vedl zakaj? In ko pride do vprasanja zakaj (vsaj med publiko pri soocenjih) se zacne ven metat da morajo imeti geyi tudi enake clovekove pravice itd? WTF!!! Od kje zdej clovekove pravice zraven? Torej dokler se ne poroci jih nima?

Narobe. Ne da jih nima dokler se ne poroči ampak jih nima, ker se NE SME oz. NE MORE poročiti. Razlika je očitna in ja, gre za človekove pravice pa če gre za še takšnega mega pedra. Tudi [cenzura] je človek in če se mu zakonsko omogoči stopiti v zvezo z drugim pedrom, je njemu omogočena ta pravica, nobenemu drugemu (recimo kakšnemu otroku) pa s tem ni odvzeta. Največji id1otti so pa tisti, ki to potem stopnjujejo naprej in pridejo do sklepa, da bo naslednji korak pa prilagoditev zakonodaje za pedofile (to je bil namreč argument s tribune PROTI na enem soočenju) in da tudi s tem nikomur ne bo odvzeta nobena pravica ampak to pa pač ne drži več, saj če se pa pedofilu omogočijo "njegove sanje" se pa s tem dejansko posega v pravice otrok in ne zgolj imaginarno kot v tem primeru družinskega zakonika.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Meni osebno veliko bolj ok in razumljivo, kot pa da to argumentiraš z izjavo, da gre za otroke.

Ja prjatu eno z drugim v roki madona.

Da pa geyi lahko ze sedaj posvajajo pa nisem vedu, samo to je mogoce kot posameznik vrjetno. Kar pa ni isto

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Meni osebno veliko bolj ok in razumljivo, kot pa da to argumentiraš z izjavo, da gre za otroke.

Ja prjatu eno z drugim v roki madona.

Ma niti ne, ravno v tem je fora. Ni eno z drugim, saj so posvojitve zakonsko že urejene (& guess what, tudi pedri jih lahko posvajajo), to zdaj se pa ne nanaša na posvojitve niti 1%.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
Kot posameznik ja, to pa ja. Ampak iz vidika nasprotnikov novele je verjetno vseeno ali ga lahko posvoji en ali pa dva pedra, tako da je to dejansko "nepomemben" detajl.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.078
1.879
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
V Sloveniji ne smeš že pamžu v vrtcu, kasneje pa učencu, dijaku praktično nič reči. Misliš,da je v Avstriji enako?
Če nimaš nič pametnega za povedati, je bolje, da si tiho.

Mistični, če bi bil ti pameten, bi bil na kakšnem vodilnem delovnem mestu.

Ker si verjetno še aktiven (jaz sem penzič!) mi to nedvomno pove:

1. Da niti slučajno NE DELAŠ na zahtevnem, odgovornem, dobro plačanem delovnem mestu.
2. Da posledično nimaš pojma o mnogih stvareh.
3. Da si tipičen slovenski luzer, ker imaš kot aktiven državljan čas pisati in se fajtati po spletu. In si bolezensko odvisen ne samo od spleta, temveč celo od tega, da MORAŠ odgovoriti nekemu upokojencu...

Sicer pa se čimprej pritoži tvojemu guruju Hanžku, saj sem ti z mojim pisanjem NEDVOMNO kršil tvoje "človekove" pravice!
hysterical-1.gif

Invalidsko upokojen al' samo retardiran od spočetja?
Kaj se sploh oglašate fosili...raje poglej kakšen svet puščate za seboj. Pa tako najboljše metode ste prakticirali. Dajmo preložit odgovornost na nekoga, a?

Aja, če bo še kater primitivc uporabil tezo o strpnih levakih, naj si z njo obriše rit. Jaz namreč do budal nikoli nisem strpen. Preveč se cenite dragi zaplankani opranoglavci.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Opazam pa da je zelo veliko ljudi ZA tko kt da nebi vedl zakaj? In ko pride do vprasanja zakaj (vsaj med publiko pri soocenjih) se zacne ven metat da morajo imeti geyi tudi enake clovekove pravice itd? WTF!!! Od kje zdej clovekove pravice zraven? Torej dokler se ne poroci jih nima?

Narobe. Ne da jih nima dokler se ne poroči ampak jih nima, ker se NE SME oz. NE MORE poročiti. Razlika je očitna in ja, gre za človekove pravice pa če gre za še takšnega mega pedra. Tudi [cenzura] je človek in če se mu zakonsko omogoči stopiti v zvezo z drugim pedrom, je njemu omogočena ta pravica, nobenemu drugemu (recimo kakšnemu otroku) pa s tem ni odvzeta. Največji id1otti so pa tisti, ki to potem stopnjujejo naprej in pridejo do sklepa, da bo naslednji korak pa prilagoditev zakonodaje za pedofile (to je bil namreč argument s tribune PROTI na enem soočenju) in da tudi s tem nikomur ne bo odvzeta nobena pravica ampak to pa pač ne drži več, saj če se pa pedofilu omogočijo "njegove sanje" se pa s tem dejansko posega v pravice otrok in ne zgolj imaginarno kot v tem primeru družinskega zakonika.

A dej nehi, kolk mas pa ti pravic pa jest? Kaj si lahko z njimi pomagas? Ce nimas pravic-nimas lajfa? Torej nima veze jebacina mv spotli ampak morajo zato vedeti vsi? No vids tle pa pridemo spet do tistega da se ne gre za drugo kot vun metanje

In ja una mati iz soocenja k je jokcala da ima doma geya bo potem srecno ce zmagajo ker potem bo panarod dajal roko pedru za zmago in bo koncno clovek??

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
Seveda da gre za vunmetanje in to sploh nepotrebno vunmetanje za ta čas (finančno), se strinjam. Ampak, če lahko jaz stopim v zakonsko zvezo z osebo, ki jo ljubim, homoseksualec pa ne, potem me ne moti, če se zaradi tega primerno spremeni zakonodajo.

Bi pa se v enakem pogledu kot ti name s tem obrnil tudi jaz na nasprotnike novele - če je ta pravica tako majhna, nepomembna in če menite, da pedri zaradi nje ne bodo nič bolje živeli - zakaj za vraga ste potem tako proti? Pa ne mi zdaj spet z otroci začet.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
In upam da se zavedas da vsakic ko demokraticna druzba klecne pred naravo in njeno potjo se vsakic nova bedarija popusti, spregleda in uzakoni in druzba gre bolj proti qrcu. Nimajo tle sploh tolk hudo veze pedri kot kaj se sledi itd.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
Se zavedam in sem že zdavnaj prišel do zakljčka, da gre naša civilizacija počasi proti koncu. Še vsaka je šla, tudi naša gre. Vrhunec naše civilizacije je za moje pojme že mimo, zdaj gre samo še navzdol.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Seveda da gre za vunmetanje in to sploh nepotrebno vunmetanje za ta čas (finančno), se strinjam. Ampak, če lahko jaz stopim v zakonsko zvezo z osebo, ki jo ljubim, homoseksualec pa ne, potem me ne moti, če se zaradi tega primerno spremeni zakonodajo.

Bi pa se v enakem pogledu kot ti name s tem obrnil tudi jaz na nasprotnike novele - če je ta pravica tako majhna, nepomembna in če menite, da pedri zaradi nje ne bodo nič bolje živeli - zakaj za vraga ste potem tako proti? Pa ne mi zdaj spet z otroci začet.

Pa tolk se nism hotu spustit v te debate. Dej mi na hitro razlozi od kdaj imajo geyi pravico posvojitve? To ti vrjetno mislis kot vsak posameznik neglede na to kaj je?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
Bom poizkusil poiskati ta zakon, še danes zjutraj sem ga nekje bral.....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
Evo ga: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200469&stevilka=3093

Kratka obnova:

Citat:
V Republiki Sloveniji otroci uživajo posebno varstvo in skrb, kar izhaja že iz Ustave Republike Slovenije. Del tega posebnega varstva in skrbi je tudi pravna ureditev posvojitev. Posvojitev ureja Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih (ZZZDR-UPB1), ki določa samo popolno posvojitev, s katero se posvojenec popolno izloči iz družine naravnih staršev ter preide v družino posvojitelja. Pri posvojitvi prenehajo pravice in dolžnosti posvojenca do njegovih staršev in do drugih sorodnikov ter pravice in dolžnosti staršev in sorodnikov do njega. Med posvojencem in njegovimi potomci ter posvojiteljem in njegovimi sorodniki nastanejo enaka razmerja kot med sorodniki. Posvojitev se ne more razvezati, posvojitelji pa se v matični register vpišejo kot posvojenčevi starši.

ZZZDR-UPB1 v členih 134. do 145. določa pogoje za posvojitev. Posvojiti se sme samo mladoletna oseba, to je oseba mlajša od 18 let. Za posvojitev osebe, ki je starejša od 10 let, je potrebno njeno soglasje.

Za osebo, ki želi posvojiti otroka ZZZDR-UPB1 določa, da je posvojitelj lahko le polnoletna oseba, ki je vsaj osemnajst let starejša od posvojenca, razen v kolikor se izjemoma ugotovi, da bi bila posvojitev za otroka koristna, če ta predpisana starostna razlika ni izpolnjena. Posvojitelj je lahko le ena oseba, razen če sta posvojitelja zakonca. Zakonca lahko samo skupaj posvojita otroka, razen če eden od njiju posvoji otroka svojega zakonca.

Posvojiti ni mogoče sorodnika v ravni vrsti in tudi ne brata in sestre. Skrbnik ne more posvojiti svojega varovanca, dokler traja med njima skrbniško razmerje.

Posvojitelj ne more biti:

oseba, ki ji je odvzeta roditeljska pravica;
oseba, za katero se utemeljeno domneva, da bi posvojitev izrabila v škodo posvojenca;
oseba, ki ne daje jamstva, da bo izvrševala roditeljsko pravico v otrokovo korist;
oseba, ki ji je odvzeta poslovna sposobnost, ali ki je tako duševno prizadeta ali bolna, da utegne spraviti posvojenčevo zdravje in življenje v nevarnost.

V posvojitev se sme dati samo otrok, čigar starši so neznani ali že leto dni neznanega bivališča ali če so privolili pred pristojnim organom, da dajo otroka v posvojitev. Ni potrebna privolitev starša, ki mu je bila odvzeta roditeljska pravica, ali ki trajno ni sposoben izraziti svoje volje. V posvojitev se sme dati tudi otrok, ki nima živih staršev. Posvojitev je mogoče po poteku enega leta od izpolnitve katerega od teh pogojev. Navedeni rok ščiti predvsem roditeljsko pravico naravnih staršev.

Vir:http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/druzina/posvojitve/

Zdaj pa edina razlika, za katero bo zaslužna ta nova novela o zakonski zvezi:

Citat:
Posvojitelj je lahko le ena oseba, razen če sta posvojitelja zakonca. Zakonca lahko samo skupaj posvojita otroka, razen če eden od njiju posvoji otroka svojega zakonca.

Po novem bo torej otroka lahko posvojil tudi gejevski par v zakonski zvezi, prej pa je to lahko storil zgolj en homoseksualec. V obeh primerih pa gre ta gej ali gejevski par čez enako sito kot vsi ostali "normalni" pari, ki se prav tako potegujejo za posvojitev otroka. In dvomim, da jih bodo kar tako preko vrste talali homoseksualnim parom, kot hočejo nekateri to prikazati.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
Jaz to razumem kot da zdaj ni možnosti posvojitve otrok kot gejevska zakonska skupnost.

Sicer pa kakorkoli že - posvojitve otrok so torej več kot očitno passe in zgolj eden izmed glupih izgovorov za biti "proti".

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Tle je izgovor in otrok in to da sem proti geyem kot zakoncema itd. Ce fura lajf izven konteksta naj ga, da se pa tukaj posega se po otrocih je pa too much. Ce bi bili tolk nazadnjaski bi geye sezigal pa jih ne, torej imajo cist zadost oz prevec pravic. Oz imajo vse pravice kot vsi drzavljani, ce to ni zadost potem nevem kaj je. Oni bi pa zdej radi, kljub temu da nemorejo imeti otrok, bili geyevska druzina z otrokom. Tukaj ni bolezen vmes ali podobno da nekdo nemore imeti otroka, tukaj se gre proti naravi oz tako pricakovanem priznanju da so pedri pedri.

A se vedno se jih bodo izogibal, se norca delal iz njih, jih izloceval, se najslabs je pa to da bo to isto z otrokom ki stem pederajem nima nic, razn da so ga nasilo vsilili dvem moskima katera se pikata v rito in usta(upam da tega nebo kdaj videl pod skupno geyevsko streho) stem da je en mogoce vsaj mal moskega drugi pa po vecini clovek brez hrbtenice ki krilati z rokami, ima idiotske kretnje in dela sramoto cloveku kot bitju.

Sej ucitelje imas tudi geye pa jim nihce nic noce kot posameznikom, ker kot posameznik je tretiran kot vsi ostali. Da je pa zdaj geyevska druzina ki lahko vzame otroka, je pa isto kot versko krscansko pohabljanje brez otrokove pravice.

Danes je pac IN bit za vse, raje kot proti.

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Sm glih naletu na TALE link.
Ta ima tudi neke svoje neuravnovesene fore. Ima svojega otroka, z drugim so bile tezave, zdej ni upala narest novega al kakorkoli ze in je zato ker je pri nas zelo zetko posvojiti otroka oz je baje prevec prosilcev, sla v afriko zgleda v najbolj zabaceno selo in privlekla domov malo zumbico, dobesedno po obrazu zgleda iz najbolj odrocnega sela pred bozjim hrbtom. To vse je danes zaradi moderne kur*eve druzbe. Vsi bi preko vseh meja nihce se nemore sprjaznit da ce negre ne gre. Vsi bi radi vse.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
Citat:
Tle je izgovor in otrok in to da sem proti geyem kot zakoncema itd. Ce fura lajf izven konteksta naj ga, da se pa tukaj posega se po otrocih je pa too much.

Ja pa saj se neeeeee posegaa nooooo, to je sam glup PR
cry12bpy.gif

Citat:
Ce bi bili tolk nazadnjaski bi geye sezigal pa jih ne, torej imajo cist zadost oz prevec pravic. Oz imajo vse pravice kot vsi drzavljani, ce to ni zadost potem nevem kaj je.

Geji imajo čist zadost oz. preveč pravic, kar je razvidno iz tega, da se jih ne zažiga? Seriously?

In kako za vraga imajo vse pravice enako kot vsi ostali državljani, če se pa ne smejo oz. ne morejo poročit, torej nimajo vseh pravic kot drugi državljani kajne? Ja svašta no.