Zanimiva težava - R Clio Storia in klima - še kdo?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
če slabše hladi pol je treba menda samo plin nafilat a ne?

zadnjič sem se po dolgem času usedel v svojo starino in ugotovil, da slabše hladi in nekam švoh piha, baba pa nič ne zine. klime se pa skoraj 10 let ni nihče dotaknil. menda niso še kakšni drugi stroški zraven, ker potem ko ga j*be.

Samo nafilat daj. Dokler vsaj še nekaj hladi pomeni da je zgolj malo plina ostalo deluje. Če ni nič od nič pa nikar vklapljat kompresorja...ker če ni plina bo šel v maloro.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
NE vem no, meni že ni vklopilo kompresorja ko je bilo še nekaj plina v sistemu (pa očitno premalo).

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Ej super thanks za ta info.
wink-1.gif

Tudi sam se že razmišljal v tej smeri, pa nisem vedu, če se ravno da to naresti. Po resnici, sem bil še bolj optimističen, sem mislu da se sam kaj vlije not pa da že zafila stvar.
grin1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
To je novodobno izkoriščanje, daš filat 40 evrov, pušča, popravilo 100-200 evrov in spet filanje 40 evrov.
Sicer pa men enkrat nekaj hladi, drugič ne, pa sm dal zamašek dol in probal če kej ven špricne in plin je, sam 1.4 motor in klima, ne gre.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.372
5.646
113
smile-1.gif

1.4 v hyundaiu lepo hladi....skor tko k da bi mel 2.0
hysterical-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Maruti je imel klimo v 0,8 motorju.
Ti pa gas pohodi, pa bo tudi klima delala.
Precej ocitno je, da so danes (zadnje desetletje) materiali iz katerih so sestavljene klime prevec "optimizirani". Me prav zanima kdo jih proizvaja. Ocitno so pri moji gnili opelici nasli se neko staro zalog, da se kar hladi, kljub temu da sem jo edinkrat "filal" (preventivno) pred 7 leti ko je bila stara 4 leta. Sedaj se vedno spravi 6C od sebe
cheer.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
844
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Zdaj pa jaz vas vprašam, kaj bi vi naredili na mojem mestu?
rolleyes-1.gif

kupi nemca!
evil.gif

že 10 let je pri bajti VW 98' in v tem času klima še ni bila predmet kakršnega koli servisa. Poleti se veliko uporablja in še vedno lepo hladi.
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Mene je pa zanima sledece
Na servisu klimo vakumirajo. S tem material obremenijo v obratni smeri kot je bil prej (tlak/vakum).
Ali je mozno da ob tem pocetju pride se malo prej do poskodbe in posledicno uhajanja plina.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Zdaj pa jaz vas vprašam, kaj bi vi naredili na mojem mestu?
rolleyes-1.gif

kupi nemca!
evil.gif

že 10 let je pri bajti VW 98' in v tem času klima še ni bila predmet kakršnega koli servisa. Poleti se veliko uporablja in še vedno lepo hladi.
wink-1.gif

Če hladi in ne smrdi iz nje, jo pusti še naprej pri miru...
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Vakumirajo?
evil.gif
reče se tako...kot vakumsko pakirane hrenovke...

V resnici naredi piko podtlaka....če pride na 0,9 bara je že cela reč
wink-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Smrdi po dreku ali po stoječi vodi kot v javnem stranišču?

Če po javnem skretu, si našel krivca - klima je. Dezinfekcijo lahko narediš tudi sam (mislim, da so bila včasih navodila na forumu), v vsakem primeru pa nima ta poseg nobene zveze s polnjenjem in ga zato ni treba delati
zmaga.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.372
5.646
113
navodila so bila od uporabnika igi....ampak za stanovanjsko klimo....ce se ne motim
sprasujem se.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
če slabše hladi pol je treba menda samo plin nafilat a ne?

zadnjič sem se po dolgem času usedel v svojo starino in ugotovil, da slabše hladi in nekam švoh piha, baba pa nič ne zine. klime se pa skoraj 10 let ni nihče dotaknil. menda niso še kakšni drugi stroški zraven, ker potem ko ga j*be.

Samo nafilat daj. Dokler vsaj še nekaj hladi pomeni da je zgolj malo plina ostalo deluje. Če ni nič od nič pa nikar vklapljat kompresorja...ker če ni plina bo šel v maloro.

Evo smo nafilali in spet hladi. Notri je bila samo še 1/4 plina.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Je že rešeno. Sem peljal lokalcu, nafilal, dezinficiral in vse ostalo, kar sodi zraven..
Zadnje 3 km vožnje izklopi klimo, naj piha topel zrak po zračnikih, tako se bodo posušili in se notri ne bo zaredila plesen.

Enako lahko počneš pri sobni klimi, moja ima funkcijo, da ko jo ugasneš piha zadnjih 10 minut neohlajen zrak, potem se ugasne.