Zanimiva nesreca s policijskim vozilom

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Vecina sploh ne kapira, da je vec folka v prometu brez izpita kokr si lahko predstavljajo. Pa?
In tisti, ki se vozijo brez izpita, ko se streznejo ne vozijo čisto nič drugače, če imajo izpit v predalu ali pa če ga nimajo.
Citat:
Ce najdejo enga na vsake tolk, pol res ni problem v dovoljenju, ampak sposobnostih folka. Point je, da obstajajo ljudje, ki se izjemno prestrasjo kazni, in pol tkole pizdarija. Ko si brez izpita, pa ce ni normaln, pac vids, da se z lepo voznjo da cist normalno vozt....lahko te zajebe le random kontrola, al pa en drug kekec, po moznosti z izpitom, ki povzoroci nesreco...pa si vseen kriv. Tolk o sposobnostih in dovoljenjih. Enkrat dokazes, da znas vozt in to je to...ostalo je paper work, pa kasiranje.
Jemanje izpitov je dobitna kombinacija, karkoli se zgodi, država samo pokasira. Cilj države je čim več državljanov spravit na drugo stran zakona, in jim potem kasirat.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Vsi ste polni besed in branjenje takih budal, dokler ne ubije taka budala nekoga. 29 letnik in take možgane? Sramota za odraslo osebo.
Ja tokrat je policaj z marico za trenutek zamudil, pa se je cliotu samo zaletel v bok. Pred leti v Velenju je bilo bolj veselo, ko je motoristu s sopotnico zaprl pot. A se še kdo spomni, kakšne so bile posledice?

Ja mrtvi so bili, kaj pa delajo CPP prekrške?!!! Zakaj mi ostali nimamo teh težav?
Bi imel ti težave, če bi danes zjutraj stal na tistem pločniku na Zaloški, kamor je priletel clio.
Težave, kako nekoga izterjat za odškodnino, potem ko te je zbil z nezavarovanim avtom.
Če pa mu izpita nebi vzeli, bi vozil z izpitom, avto bil zavarovan, pravzaprav nebi imel vzroka za bežat, policaji pa ne lovit (in kasirat).

bjani

Pripravnik
25. jan 2010
322
0
16
mal se vpraš zakaj je prišlo "odvzemanje izpitov" v zakon ..pa pol pametuj ...če bi ljudi normalno opozorilo spametovalo ali pa začasen odvzem spametoval bi bilo še vedno tako ..toda mi smo si po svoje razlagali demokracijo in furali balkanske manire "češ kaj mi pa morejo"

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
ksz...

Danes sem se dvakrat peljal tam mimo. Prvič, ko so bili še vsi avti tam ter potem, ko je bilo že vsega konec.
Kibla, ki naj bi se zabila v Cliota je bila, če sem prav videl, poškodovana zelo malo - le levi sprednji konec. Clio je imel poškodovano celo levo stran, ker se je pač podrajsal ob vogak kible in njenega bull bara.

Sedaj pa:
a) so policaji res taki super matematiki in fiziki, da so se pripeljali s pravo hitrostjo in pravim kotom, da so minimizirali škodo na kibli
b) imajo večjo srečo kot pamet
c) se morda resno niso mislili zabiti vanj

Kaj od tega je res ne vem. Se pa strinjam s tistimi, ki pravijo, da si je "fant" sam kriv. Le kaj vse ima še v mapi, da se ni ustavil? Sigurno se je brez izpita vozil, ker ga je že prej sral z avtom (pijan, nabrane točke, itd..). Take je samo prav, da jih čim prej in ne glede na sredstva spravijo s ceste. Če bi se namesto v policaje zabil v mlado družino bi se še vedno našli osebki, ki bi dejali, da so mu oni sekali pot...

Lepo, da se je končalo kot se je... pa še kakih 10k€ kazni naj mu naštejejo, pa bo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik bjani pravi:
če nebi delal prekrškov mu nebi vzeli izpita, če nebi delal prekrškov s katerimi je ogrožal ostale udeležence v prometu mu nebi bilo plačati niti evra in bi se še vedno tako kot vsi normalni vozniki vozil
Ampak ker je prekrške delal, obstaja cela paleta možnih kazni, in odvzem izpita in zaseg premoženja se je tudi v tem primeru izkazala za efektivno le v finančnem smislu za državo, ne pa tudi v varnostnem.
Zakaj pa ti pri nas za določen prekršek vzamejo izpit, v kakšni drugi državi pa ne?
Citat:
Uporabnik bjani pravi:
...še več, če on in njemu podobni nebi ogrožali ostalih udeležencev in povzročali nesreč tudi s smrtnim izidom bi bile kazni v naši državi morda bolj normalne, podobne tistim na razvitem zahodu, oziroma primerne našim plačam ...
LOL
Potem boš pa ti znal razložit, zakaj so predlani sprejeli zakon, ki povečuje kazni v času, ko je število nesreč padalo, in koliko se je zmanjšalo število mrtvih v lanskem letu glede na leto 2010, ko so veljale še nižje kazni?

In koliko eur bi po tvojem mnenju morala znašat kazen za nepravilno prečkanje železniške proge, da nebi tisti v Cirkovcih s polnim avtom zapeljal pred vlak? Ti ki veš, kako višina kazni preprečuje nesreče boš zagotovo vedel.

bjani

Pripravnik
25. jan 2010
322
0
16
Citat:
Vecina sploh ne kapira, da je vec folka v prometu brez izpita kokr si lahko predstavljajo. Pa? Ce najdejo enga na vsake tolk, pol res ni problem v dovoljenju, ampak sposobnostih folka. Point je, da obstajajo ljudje, ki se izjemno prestrasjo kazni, in pol tkole pizdarija. Ko si brez izpita, pa ce ni normaln, pac vids, da se z lepo voznjo da cist normalno vozt....lahko te zajebe le random kontrola, al pa en drug kekec, po moznosti z izpitom, ki povzoroci nesreco...pa si vseen kriv. Tolk o sposobnostih in dovoljenjih. Enkrat dokazes, da znas vozt in to je to...ostalo je paper work, pa kasiranje.

verjamem, da jih je kar nekaj brez izpita v prometu ...toda, ko te v tem primeru začnejo policaji ustavljati, je pomoje čas da prevzameš odgovornost tudi za to svoje početje ...zanimivo kako ljudje predvsem od drugih zahtevamo, da prevzamejo odgovornost za njihove napake(nenazadnje tudi v politiki do samega vrha) ...mislim da je čas, da začne vsak pometati pred svojim pragom in če nimaš izpita(registriranega avta), je to z razlogom in nikakor ne moreš biti enakopraven udeleženec v prometu

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.260
113
42
Citat:
Uporabnik tis pravi:
ksz...

Danes sem se dvakrat peljal tam mimo. Prvič, ko so bili še vsi avti tam ter potem, ko je bilo že vsega konec.
Kibla, ki naj bi se zabila v Cliota je bila, če sem prav videl, poškodovana zelo malo - le levi sprednji konec. Clio je imel poškodovano celo levo stran, ker se je pač podrajsal ob vogak kible in njenega bull bara.

Sedaj pa:
a) so policaji res taki super matematiki in fiziki, da so se pripeljali s pravo hitrostjo in pravim kotom, da so minimizirali škodo na kibli
b) imajo večjo srečo kot pamet
c) se morda resno niso mislili zabiti vanj

Kaj od tega je res ne vem. Se pa strinjam s tistimi, ki pravijo, da si je "fant" sam kriv. Le kaj vse ima še v mapi, da se ni ustavil? Sigurno se je brez izpita vozil, ker ga je že prej sral z avtom (pijan, nabrane točke, itd..). Take je samo prav, da jih čim prej in ne glede na sredstva spravijo s ceste. Če bi se namesto v policaje zabil v mlado družino bi se še vedno našli osebki, ki bi dejali, da so mu oni sekali pot...

Lepo, da se je končalo kot se je... pa še kakih 10k€ kazni naj mu naštejejo, pa bo.

467716-post_slo.gif

Končno nek normalen post v tej temi. Unga sintiča brat je itak ZF.
Policaji pravijo da je odgovor na tvoj vprašanje c. Jaz jim vrjamem....pa tudi če ni res...kapiš

bjani

Pripravnik
25. jan 2010
322
0
16
kdaj sem pa trdil, da višina kazni zmanjšuje število nesreč
confused-1.gif

sploh pa, kot vidimo najhujši prekrškarji ne upoštevajo niti odvzema izpita in vozila, ter so zato uvedli prakso, da brez veljavnega vozniškega dovoljenja ne moreš opraviti nakupa avtomobila

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Se pa strinjam s tistimi, ki pravijo, da si je "fant" sam kriv. Le kaj vse ima še v mapi, da se ni ustavil? Sigurno se je brez izpita vozil, ker ga je že prej sral z avtom (pijan, nabrane točke, itd..). Take je samo prav, da jih čim prej in ne glede na sredstva spravijo s ceste. Če bi se namesto v policaje zabil v mlado družino bi se še vedno našli osebki, ki bi dejali, da so mu oni sekali pot...

Pa se ti zdi da je odvzem izpita res efikasen ukrep, ki je tega, ki ga je kot praviš v preteklosti sral spravil s ceste? DA/NE ?

Jest mislim da je ta ukrep samo povzročil, da se je vozil brez izpita, posledično brez registracije in zavarovanja, zaradi visokih kazni je bežal in se na koncu zabil. Ta v policaje, lani je v NM zapeljal v gostilno, in vprašanje časa je, kdaj se bo kdo v mlado družino.

Višje bodo kazni, bolj bodo ljudje bežali in ne obratno, kot ti misliš. Ampak ne se bat, država na ta račun samo služi,tako z kaznimi, kot z nesrečami, kar je glavni namen visokih kazni in odvezomov izpita.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
@sintic
A nimajo policsji svojega fpruma. Zakaj jim ne gres malo tja povedat svoje?

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
ne, tam so se zbrali da bodo vsi isto zgodbo povedal. drgač un v kliotu ni nič narobe naredil. če ne vrjameš kr sintiæa praši.

Lepo te prosim, da ne dodajaš mojem postu kar notri ni. Jaz sem samo izrazil dvom o vožnji v napačno smer v Tomačevskem rondoju in da tud do Kajuhove je prišel zelo daleč od tam. Poleg tega ne trdimi, da voznik Cliota ni kak psihopat, še posebej v čisto običajnem Cliotu.
nisem dodajal ker te opcije kot navaden uporabnik foruma nimam. sem pa odgovoril, zato je tudi zgoraj napisano RE:, kar v kratici pomeni in reference to, oz. po slovensko v zvezi ali zveza.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
@sintic
A nimajo policsji svojega fpruma. Zakaj jim ne gres malo tja povedat svoje?
Ni nobene potrebe. To kar jest pišem policaji zelo dobro vedo.

Samo niso tolk glupi da bi to javno priznali in si s tem žagali vejo, na kateri sedijo in dobro služijo.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ti kar ugibaj. Mene pa vedno znova čudi, kakšen strašen, neverjeten problem imate s tem, da se, če za volanom kršite predpise, utegne zgoditi, da plačate kazen. Potem so pa policisti po vaše 'inkasantje'. Ja, a na izpitni vožnji vam je pa uspelo voziti po predpisih?
confused-1.gif
Moram priznati, da mi je čedalje bolj všeč ameriški sistem - voznika, ki krši predpise, je potrebno ustaviti. In ga ustavijo, tako ali drugače. Pika.
Se strinjam... Bi v tem primeru marsikdo rajši 2 x premislil, če bo šel policijo jeb**t v glavo.
Tam imajo državljani vsaj (straho)spoštovanje do policistov in njihovega dela... Pri nas pa ne manjka veliko, da bo kak mulc na koncu še na gobec vžgal kakega policaja, na koncu pa bo krivec policist, ali pa bo mulc dobil le ustni opomin.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Sicer pa, moje mnenje je naslednje... Mi je vseeno, ali policisti uporabljajo kulije s poločnicami, pendreke ali pa pištole, pomembno mi je le to, da se takšne in drugačne kre.tene spravi s cest.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, samo poanta te zgodbe je ravno, da ga niso. Ne pred, ne po tej nesreči.

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
synthman, da povzamem, ce sem te vse prav zastopil:

Delam pizdarije na cesti, mi vzamejo izpiti (prekleti inkasantje, a se ne zavedajo, da vsak dan drkam rally na playstationu?..), potem zavestno vozim brez izpita in neregistriran avto (saj so mi policaji vzeli izpiti, oni so krivi, kaj pa naj drugega naredim!), potem pa nekoc vidim na cesti te "ne bodi jih treba" in seveda probam pobegniti (za kar so spet krivi oni, kaj so mi pa vzeli izpit, le kaj jim ni jasno..), potem naredim pri begu vse mozne prekrske (ce se pa neki norci z modro lucjo vozijo za mano, le kaj hocejo od mene, sigurno me hocejo oropati ali posiliti?), ampak mi je itak vse oprosceno, saj se zavedam, da nimam za placilo vseh kazni (le kako bi imel, ce pa se prejsne kazni od takrat ko so mi vzeli izpit nisem placal, spet popolnoma jasno da krivda policije), na koncu me pa te faloti se zrinejo s ceste, pa saj to ne mores verjeti..

Nekako tako funkcionira tvoja logika, ne?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
ne da ne manjka veliko do tega, to je že redna praksa pri nas.
Še malo, pa bosta tolk obračala besede, da bo izpadlo da prekrškarji ustavljajo policaje zato, da bi jih jebali v glavo, in ne obratno.

Vzroke, zakaj so policaji izgubili ves ugled, ki so ga imeli miličniki bo pa treba poiskat na policiji. Predvsem v dejstvu, da so se iz varuhov reda prelevili v čisto navadne brezsrčne inkasante, ki jih bolj skrbi proračun kot naša varnost. .

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
synthman, da povzamem, ce sem te vse prav zastopil:

Delam pizdarije na cesti, mi vzamejo izpiti (prekleti inkasantje, a se ne zavedajo, da vsak dan drkam rally na playstationu?..), potem zavestno vozim brez izpita in neregistriran avto (saj so mi policaji vzeli izpiti, oni so krivi, kaj pa naj drugega naredim!), potem pa nekoc vidim na cesti te "ne bodi jih treba" in seveda probam pobegniti (za kar so spet krivi oni, kaj so mi pa vzeli izpit, le kaj jim ni jasno..), potem naredim pri begu vse mozne prekrske (ce se pa neki norci z modro lucjo vozijo za mano, le kaj hocejo od mene, sigurno me hocejo oropati ali posiliti?), ampak mi je itak vse oprosceno, saj se zavedam, da nimam za placilo vseh kazni (le kako bi imel, ce pa se prejsne kazni od takrat ko so mi vzeli izpit nisem placal, spet popolnoma jasno da krivda policije), na koncu me pa te faloti se zrinejo s ceste, pa saj to ne mores verjeti..

Nekako tako funkcionira tvoja logika, ne?
Slabo si razumel, ni takšna moja logika ampak samo opisujem logiko policajev in države. in ta logika se je kot praviš končala z nesrečo, kar je slabo. No slabo kakor za koga, za državo je to dobro, ker pokasira)
A nebi raje posegli po ukrepih, ki bi preprečili da bi ponavljal prekrške in se zadeva nebi končala z nesrečo? Ogovor policije je NE, ker tako več pokasiramo.
Da pa odvzem izpita in visoke kazni ne spravi kršitelja s ceste, ampak le povzročijo pobege, ogrožanja in na koncu nesreče, pajasno vidiš iz tega primera, ki ni edini.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Glede na guzve po Lj, policaji prekleto slabo opravljajo svoje delo. Nesposobnih je se zmer prevec na cesti. Ampak, dokler se ne zabijejo, jih itak ne bojo dobil. Ker ce mecka, pa serje po cesti ni tok penezev kot ce pijn prletis 100 mim fuzin.