Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Čakaj malo... Torej če nekdo napiha 4 promile, se mu vidi, da je kronični pijanček, ki rad vijuga levo desno po cesti, mu ti ne bi odvzel vozniškega dovoljenja, ampak bi ga nagradil s kakimi 40 eur kazni ali kaj.
Ne pretiravaj, 4 promile je že smrtna doza. Izpit izgubiš tudi po treh ali štirih pirih (zadnjič kolegica).
Ne nasprotujem odvzemom dovoljenja do streznitve.
Ko pa je trezen pa zna vozit , zakaj se torej tudi trezen nebi smel vozit?
No in kakšne so posledice sedaj, ko vzamejo izpit za dlje časa? Tisti se vozi potem brez izpita, avta ne registrira in zavaruje (le zakaj bi ga?) ob srečanju s policijo beži, policaj po gasu za njim dokler se ne zgodi nesreča, kjer bi najebal lahko nekdo tudi od nedolžnih? Da je tako potrjuje današnji primer. Ti je taka zgodba OK?
Citat:
"Saj, verjetnost da me dobijo je majhna, če pa me že, pa bom že plačal teh nekaj eur. Gremo dalje pit, jaz vozim"
A ni tako " Sej verjetnost da se ubijem je velika, Kar je to res majhna kazen gremo pit, jaz vozim"
Citat:
Zato pa, če si me že citiral...
Za takega osebka, ki mu je bilo ali odvzeto vozniško dovoljenje ali ga nikoli sploh ni imel, ki se vozi po cestah z neregistriranim in nezavarovanim avtomobilom, dela prekrške, tako in drugače ogroža mene, tebe, ostale, če ni druge rešitve, pride v poštev tudi takšen ukrep, ki sem ga zapisal.
Ker očitno se ni zmotil in tega počel, ampak se je za kaj takega zavestno odločil. E je.bi ga, če imam na izbiro ON ali JAZ oz. kdorkoli drug nedolžen, izberem slednje, pa mi je vseeno, kakšne so posledice za njega. Pa čeprav kuglca zaradi poskusa pobega...
Eno je če nekdo vozi, pa nikoli ni znal vozit in ni naredil izpita, drugo je nekdo, ki so mu zaradi nekega zakona, ki je danes tak, jutri drugačen izpit odvzeli. Ne mešaj to dvoje skup, govorimo o drugi kategoriji.
Osebke bi bilo treba naučit vozit, ne pa da jim celo preprečujemo pridobitev vozniškega znanja in odvzemajo izpite, da se potem vozijo brez, kar je dejstvo. Zdej se pa vprašaj, al je bolje da se vozijo brez izpita in z neregistriranim in nezavarovanim avtom, ali je bolj ali se vozijo z izpitom in registriranim avtom?
odgovor: za državo je bolje da se vozi brez, ker bodo od njega še kdaj pokasirali, za našo varnost je pa zagotovo bolje da se vozi z izpitom.
Država se je odločila, ti tak ukrep podpiraš, jest pa ne.