Zanimiva nesreca s policijskim vozilom

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Sicer pa, moje mnenje je naslednje... Mi je vseeno, ali policisti uporabljajo kulije s poločnicami, pendreke ali pa pištole, pomembno mi je le to, da se takšne in drugačne kre.tene spravi s cest.
Ja samo današnja zakonodaja in policija kot vidiš tudi na tem primeru te kretene ne spravlja s cest, ampak jih producira.
S točno določenim namenom čim več pokasirat.

Marsikater "[censored]", ki danes beži pred policijo, policija pa po gasu za njim dokler ne pride do nesreče, bi vozil čisto normalno in nebi bežal, če bi izpit imel in kazni nebi bile tako visoke.

Višje so kazni, več bo pobegov in ne obratno.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Čakaj malo... Torej če nekdo napiha 4 promile, se mu vidi, da je kronični pijanček, ki rad vijuga levo desno po cesti, mu ti ne bi odvzel vozniškega dovoljenja, ampak bi ga nagradil s kakimi 40 eur kazni ali kaj.
stupid-1.gif

"Saj, verjetnost da me dobijo je majhna, če pa me že, pa bom že plačal teh nekaj eur. Gremo dalje pit, jaz vozim"

Zato pa, če si me že citiral...
Za takega osebka, ki mu je bilo ali odvzeto vozniško dovoljenje ali ga nikoli sploh ni imel, ki se vozi po cestah z neregistriranim in nezavarovanim avtomobilom, dela prekrške, tako in drugače ogroža mene, tebe, ostale, če ni druge rešitve, pride v poštev tudi takšen ukrep, ki sem ga zapisal.
Ker očitno se ni zmotil in tega počel, ampak se je za kaj takega zavestno odločil. E je.bi ga, če imam na izbiro ON ali JAZ oz. kdorkoli drug nedolžen, izberem slednje, pa mi je vseeno, kakšne so posledice za njega. Pa čeprav kuglca zaradi poskusa pobega...

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Preberi si tole:
"V nesreči je 29-letnika vrglo iz avtomobila, saj ni uporabljal varnostnega pasu. Zaradi poškodb so ga morali odpeljati v ljubljanski klinični center. V nesreči sta bila lažje poškodovana tudi njegova sopotnika ."

V imenu visokih ali plitkih ciljev je dovoljena kolateralna škoda. Tako nekako kot ameriška vojska. Če zraven tarče pobijejo še nekaj nedolžnih, to še omembe ni vredno.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Še enkrat pravim, sam se je zavestno odločil, da gre na cesto brez osnovnih zadev (izpit in registrirano vozilo). Če pa ima zraven še dva sopotnika, je pa itak edina rešitev trajni odvzem vozniške in doživljenjska kazen v višini npr. 250 eur z indeksacijo do konca lajfa.
Ta denar pa naj gre v sklad za varno vožnjo...

Ali pa zgoraj omenjeni primeri umika takšnih pacientov iz naših cest...

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Torej praviš, da je v imenu zakona čisto prav, da policija strelja za pobeglim morilcem, čeprav ta beži po obljudenih krajih ali se vozi v avtu z drugimi osebami, ki niso zločinci. Če zadane njih, pač [censored] ga, kaj se pa nahajajo tam, kjer ni treba.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.260
113
42
Za njegova sopotnika je pa pač poskrbel Darwin. Zihr jih ni prisilil v to da gresta z njemu v avto.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Zakaj pa ne, če ni druge rešitve? Poglej malo preko oceana, kakšna pooblastila ima tam prometna policija in kakšen odnos imajo državljani do policije? Govorim o celotni severni ameriki...
Tam si lahko vesel, da preživiš, če se odločiš za pobeg, tistih 20 let čuze je malenkost...

Me prav zanima, koliko bi bilo pri nas junakov, če bi imela policija dovoljenje (in odobravanje iz strani raznoraznih pljuvačev čez delo policije) za uporabo orožja ali kakršnihkoli drugih prisilnih sredstev v primeru pobega...

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Tudi prav. Upam, da bo v takem primeru zadelo tebe. Za kolateralno škodo si sistemsko primeren.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Čakaj malo... Torej če nekdo napiha 4 promile, se mu vidi, da je kronični pijanček, ki rad vijuga levo desno po cesti, mu ti ne bi odvzel vozniškega dovoljenja, ampak bi ga nagradil s kakimi 40 eur kazni ali kaj.
stupid-1.gif
Ne pretiravaj, 4 promile je že smrtna doza. Izpit izgubiš tudi po treh ali štirih pirih (zadnjič kolegica).
Ne nasprotujem odvzemom dovoljenja do streznitve.
Ko pa je trezen pa zna vozit , zakaj se torej tudi trezen nebi smel vozit?

No in kakšne so posledice sedaj, ko vzamejo izpit za dlje časa? Tisti se vozi potem brez izpita, avta ne registrira in zavaruje (le zakaj bi ga?) ob srečanju s policijo beži, policaj po gasu za njim dokler se ne zgodi nesreča, kjer bi najebal lahko nekdo tudi od nedolžnih? Da je tako potrjuje današnji primer. Ti je taka zgodba OK?

Citat:
"Saj, verjetnost da me dobijo je majhna, če pa me že, pa bom že plačal teh nekaj eur. Gremo dalje pit, jaz vozim"
A ni tako " Sej verjetnost da se ubijem je velika, Kar je to res majhna kazen gremo pit, jaz vozim"
Citat:
Zato pa, če si me že citiral...
Za takega osebka, ki mu je bilo ali odvzeto vozniško dovoljenje ali ga nikoli sploh ni imel, ki se vozi po cestah z neregistriranim in nezavarovanim avtomobilom, dela prekrške, tako in drugače ogroža mene, tebe, ostale, če ni druge rešitve, pride v poštev tudi takšen ukrep, ki sem ga zapisal.
Ker očitno se ni zmotil in tega počel, ampak se je za kaj takega zavestno odločil. E je.bi ga, če imam na izbiro ON ali JAZ oz. kdorkoli drug nedolžen, izberem slednje, pa mi je vseeno, kakšne so posledice za njega. Pa čeprav kuglca zaradi poskusa pobega...
Eno je če nekdo vozi, pa nikoli ni znal vozit in ni naredil izpita, drugo je nekdo, ki so mu zaradi nekega zakona, ki je danes tak, jutri drugačen izpit odvzeli. Ne mešaj to dvoje skup, govorimo o drugi kategoriji.

Osebke bi bilo treba naučit vozit, ne pa da jim celo preprečujemo pridobitev vozniškega znanja in odvzemajo izpite, da se potem vozijo brez, kar je dejstvo. Zdej se pa vprašaj, al je bolje da se vozijo brez izpita in z neregistriranim in nezavarovanim avtom, ali je bolj ali se vozijo z izpitom in registriranim avtom?
odgovor: za državo je bolje da se vozi brez, ker bodo od njega še kdaj pokasirali, za našo varnost je pa zagotovo bolje da se vozi z izpitom.
Država se je odločila, ti tak ukrep podpiraš, jest pa ne.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Tudi prav. Upam, da bo v takem primeru zadelo tebe. Za kolateralno škodo si sistemsko primeren.
Jaz ne bežim pred policijo, tako da ti ne skrbi za mene, se pa bojim, da me bo kak cepec, ki ne sodi na cesto, nekoč nabasal...
Glede tega, da če bi me kdo nabasal med policijskim pregonom, pa nimam takih skrbi, ker za razliko od nekaterih uporabljam ogledala, sireno pa tudi hitro slišim...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik jendomen pravi:
Lp
Ja synthman, ker se po vsej verjetnosti tudi ti voziš brez izpita in pametuješ tukaj po forumu.
Zaenkrat izpit imam, ko so mi ga pa začasno vzeli sem se pa vozil brez. Z istim vozniškim znanjem, kot prej in potem. Tako kot vsi drugi ki jih poznam ko so bili v isti situaciji.
In v čem je potem poanta odvzema izpita razen v tem, da policija računa da bi takega še enkrat ustavila brez izpita in mu še enkrat zaračunala? Če pa beži in med begom naredi še kakšnih par prekrškov ali povzroči nesrečo pa toliko bolje, bo kasa bolj polna. Žal na račun varnosti.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
@sintič
Ne bom vseh tvojih zadev komentiral, ker se mi ne da.

Samo tole, sem veliko na cesti in vidim svašta... Zato upam, da se bo naše notranje ministrstvo, predvsem prometni del ministrstva, začelo zgledovat po ZDA in Kanadi.
priden.gif

Dotaknil se bom tudi uporabnika exHair, pa naj mi ne zameri. Večkrat sem opazil, da jamra in pljuva čez tiste, ki sekajo ovinke. Na svojih posnetkih pa sam dokazuje, da tudi on spada med te, ki radi sekajo ovinke, mnogokrat tudi delno ali v celoti nepregledne.
Zato pač tu še najbolj velja tisto reklo, da naj vsak sam najprej pomete pred svojim pragom, šele potem naj s prstom kaže na druge...

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
In sigurno so ti ga vzeli cisto po krivici, ne? 15x so te merili ravno na tabli za naselje, ti pa 2km/h prehitro..

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik jendomen pravi:
Lp
Ja synthman, ker se po vsej verjetnosti tudi ti voziš brez izpita in pametuješ tukaj po forumu.
Zaenkrat izpit imam, ko so mi ga pa začasno vzeli sem se pa vozil brez. Z istim vozniškim znanjem, kot prej in potem. Tako kot vsi drugi ki jih poznam ko so bili v isti situaciji.
In v čem je potem poanta odvzema izpita razen v tem, da policija računa da bi takega še enkrat ustavila brez izpita in mu še enkrat zaračunala? Če pa beži in med begom naredi še kakšnih par prekrškov ali povzroči nesrečo pa toliko bolje, bo kasa bolj polna. Žal na račun varnosti.
Evo, dober primer tega, kar sem zapisal v zadnjem stavku prejšnjega posta.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Ne vem, kaj je tu pametovati... Tip ni imel vozniške, avto neregistriran,... kriv na polni črti. Da je bežal pred policijo... osel brez primere. Kaj je mislil, da bo Clio šel kot raketa?
Brez vozniške, avto neregistriran, bežal.......to je samo posledica, da so mu nekoč vzeli izpit.