Zanimiva nesreca s policijskim vozilom

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Ne vem, kaj je tu pametovati... Tip ni imel vozniške, avto neregistriran,... kriv na polni črti. Da je bežal pred policijo... osel brez primere. Kaj je mislil, da bo Clio šel kot raketa?
Brez vozniške, avto neregistriran, bežal.......to je samo posledica, da so mu nekoč vzeli izpit.
Pa verjetno so mu iz zabave odvzeli izpit ali kako. Škoda, da mu niso zraven zaplenili še avtomobila in njemu ali njegovi družini nabili enih 100.000 € kazni. Rok plačila 8 dni...

bjani

Pripravnik
25. jan 2010
322
0
16
mene zanima čigave tablice je imel nameščene na vozilu ..me bo sintič razsvetlil, obrazložil pravilnost, oziroma legalnost uporabe nerigistriranega vozila v prometu

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
... Zato upam, da se bo naše notranje ministrstvo, predvsem prometni del ministrstva, začelo zgledovat po ZDA in Kanadi.
priden.gif
...
Tudi jaz. Pa naj uvedejo ameriške plače in ameriška kazni, predvsem pa to, da policaji ne smejo ustavljati kar tako zaradi nekih kontrol.
Tam ti lahko na čelu piše, da si pijan, pa te policaj ne bo ustavil, če nisi napravil še kak drug prekršek. Delež pijanih povzročiteljev je pa približno enak kot pri nas.
Ko sem v zda narobe parkiral, je bila kazen ene 10x manjša kot pri nas. hehe pa še tisto nisem plačal, sem prej ušel iz države.
Pa ne preveč hvalit, nekateri avti so tam res šrot, pri nas nebi šli takšni nikoli čez tehničnega. Na cestah pa najhitrejši šleparji, ki te prehitevajo ko voziš točno po omejitvi.
Pa še nekaj. Tam skrbijo policaji za varnost, ne pa kot naši za državno blagajno.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Pa saj to jaz trdim... Ker tam je prometna varnost na bistveno višjem nivoju, pa odnos državljanov do policije. Ampak če huje kršiš, pa bi bilo najboljše, če bi imel časovni stroj, ker kazen bo pa huda...

Pri nas je pač še Balkan, in kar nekaj uporabnikov na tem podforumu razmišlja zelo balkansko.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik bjani pravi:
mene zanima čigave tablice je imel nameščene na vozilu ..me bo sintič razsvetlil, obrazložil pravilnost, oziroma legalnost uporabe nerigistriranega vozila v prometu
Ne vem, tega tipa ne poznam. Ko sem se jest vozil brez izpita sem imel gor svoje tablice.
In pe enkrat ponavljam, da je bolje, če bi jo ta tip v skrajnem primeru (če ga nebi dobili) odnesel brez kazni, kot pa da je prišlo do nesreče.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
...in bi se še naprej vozil brez izpita, pa še drugič pobegnil patrulji, pa tretjič, pa...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Ne vem, kaj je tu pametovati... Tip ni imel vozniške, avto neregistriran,... kriv na polni črti. Da je bežal pred policijo... osel brez primere. Kaj je mislil, da bo Clio šel kot raketa?
Brez vozniške, avto neregistriran, bežal.......to je samo posledica, da so mu nekoč vzeli izpit.
Pa verjetno so mu iz zabave odvzeli izpit ali kako. Škoda, da mu niso zraven zaplenili še avtomobila in njemu ali njegovi družini nabili enih 100.000 € kazni. Rok plačila 8 dni...
Se strinjam z višino kazni, če bi ta veljala za vse, ki kakorkoli ogrožajo promet in delajo prekrške, pri katerih prihaja do nesreče.
Tudi za vožnjo 1km čez omejitev, telefoniranje, varnostni pas, sekanje ovinkov, žmigavce.... khmm ampak vse to kar naštevam ogroža prometno varnost bolj kot veljavna oz neveljavna knjižica v predalu.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Verjetno sta tisti knjižici roza in sive barve z razlogom neveljavni, se ti ne zdi? Torej lih ni nek vzor za prometno varnost, in takega je treba zlepa ali zgrda spravit ven iz prometa. Pa čeprav s silo oz nasiljem, če ni druge rešitve...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Glede tega, da če bi me kdo nabasal med policijskim pregonom, pa nimam takih skrbi, ker za razliko od nekaterih uporabljam ogledala, sireno pa tudi hitro slišim...
Tistim, ki so lani poleti na terasi pred gostilno pili cviček ni kaj dosti pomagalo, da dobro slišijo sireno, se imajo bolj sreči zahvalit, da so jo odnesli z lažjimi poškodbami ob dejstvu, da so sedeli zraven mize, kamor je direktno zaneslo bežečega, pa so jo fasali bolj od strani.

bjani

Pripravnik
25. jan 2010
322
0
16
Citat:
Citat:
Uporabnik bjani pravi:
Ne vem, tega tipa ne poznam. Ko sem se jest vozil brez izpita sem imel gor svoje tablice.
In pe enkrat ponavljam, da je bolje, če bi jo ta tip v skrajnem primeru (če ga nebi dobili) odnesel brez kazni, kot pa da je prišlo do nesreče.
zanimivo, da tako goreče ne zagovarjaš uporabe neregistriranega vozila v prometu ..me zanima kakšni bi bili odzivi, če bi povzročil nesrečo zaradi hibe na vozilu ....čeprav po tvoji logiki, bilo lahko ravno tako tehnično izpravno, samo dajatve niso plačane državi, ki pa nas itak (tudi z registracijami) samo guli, oziroma je to njen izključen namen

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
...in bi se še naprej vozil brez izpita, pa še drugič pobegnil patrulji, pa tretjič, pa...
Če pa mu izpita nebi vzeli pa nebi vozil brez, pa tud bežat mu nebi blo treba.

Aja kaso je treba nafilat...
evil.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Verjetno sta tisti knjižici roza in sive barve z razlogom neveljavni, se ti ne zdi? Torej lih ni nek vzor za prometno varnost, in takega je treba zlepa ali zgrda spravit ven iz prometa. Pa čeprav s silo oz nasiljem, če ni druge rešitve...
Ne, se mi ne zdi.
Razlogi, zakaj ti vzamejo izpit so nenačelni in omogočajo odvzem zaradi nekaj nepomembnih prekrškov, po drugi strani pa lahko huje ogrožaš varnost, pa ti izpit ostane, ali pa celo povzročiš nesrečo s hujšimi posledicami, pa izpit ostane.
Da ne govorim o zasegih avta. če nekoga iz malomarnosti in zaradi hujšega prekrška do smrti povozil, ti bo avto ostal, če pa se boš brez kakega drugega prekrška, trezen in po omejitvi peljal zjutraj v službo med tem, ko ti je vozniška začasno odvzeta boš pa ob avto. Kje je tu še kaka druga logika razen lopovska?

Sploh dokler je sistem tak, da pet do polnoči ne znaš in ne smeš vozit ker nimaš dovoljenja, pet čez polnoč pa znaš in ti dovoljenje spet velja. Kot da bi opolnoči dobil razsvetljenje.

bjani

Pripravnik
25. jan 2010
322
0
16
ti kar goni svoje..toda verjemi s takim razmišljanjem boš prej ko slej, gonil kolo
priden.gif

22. jul 2007
1.398
43
48
Citat:
Citat:
... Zato upam, da se bo naše notranje ministrstvo, predvsem prometni del ministrstva, začelo zgledovat po ZDA in Kanadi.
priden.gif
...
Tudi jaz. Pa naj uvedejo ameriške plače in ameriška kazni, predvsem pa to, da policaji ne smejo ustavljati kar tako zaradi nekih kontrol.
Tam ti lahko na čelu piše, da si pijan, pa te policaj ne bo ustavil, če nisi napravil še kak drug prekršek. Delež pijanih povzročiteljev je pa približno enak kot pri nas.
Ko sem v zda narobe parkiral, je bila kazen ene 10x manjša kot pri nas. hehe pa še tisto nisem plačal, sem prej ušel iz države.
Pa ne preveč hvalit, nekateri avti so tam res šrot, pri nas nebi šli takšni nikoli čez tehničnega. Na cestah pa najhitrejši šleparji, ki te prehitevajo ko voziš točno po omejitvi.
Pa še nekaj. Tam skrbijo policaji za varnost, ne pa kot naši za državno blagajno.
Syntič, malo branaj glede hitrosti v ameriki

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik bjani pravi:
ti kar goni svoje..toda verjemi s takim razmišljanjem boš prej ko slej, gonil kolo
priden.gif
Ni važno kako jest razmišljam ampak kako država razmišlja. Ne pišem jest tako blesovih zakonov.
Stanje je tako, da država vsako leto več pokasira, lani je bilo mrtvih več kot predlani, kljub silnim obljubam da bo nov (in že prejšnjih nekaj) zakon spravil pijance in divjake s cest, vidimo da so ti na cesti še kako prisotni.
Kazni se višajo, področje kaznovanja se širi, izmišljajo se nove in nove načine kaznovanja,......mrtvih pa več kot leto prej, kljub nekaj tisočim zaseženim vozilom, katerih vozniki naj bi povzročali nesreče.

Jest pravim da zakon odliæno deluje, v kasi je več kot leto poprej. drugo ni važno.

Glavni problem naše prometne politike je v tem, da ima država finančni interes, da se povzroči žimveč prekrškov in nesreč, saj se s tem dobro služi. Žal na račun naše varnosti.
In dokler bo tako, kakega bistevenega izboljšanja ne bo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
In po slikah iz Žurnala je bilo v križišču Kajuhove in Zaloške 7 policijskih vozil . 7? Nekaj leta nazaj sem nekje blizu tam sedel v lokalu ko je model potegnil pištolo. Prišla so 3 vozila.
Zdej pa še napiši, koliko eur bodo zaračunali temu šoferju za vse te prekrške in koliko so zaračunali tistemu, ki je potegnil pištolo, pa ti bo ravnanje policije bolj razumljivo.

Ti pa si buča
smile-1.gif

Ja valda unmu u kliotu bodo zakasiral 7mico za vse prekrške skupaj......in pol k so to slišal po CBjkah jih je kr 7 prletel da si bodo razdelil vsak po 1.000.000,00 Eur
hysterical-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik tis pravi:
ksz...

Danes sem se dvakrat peljal tam mimo. Prvič, ko so bili še vsi avti tam ter potem, ko je bilo že vsega konec.
Kibla, ki naj bi se zabila v Cliota je bila, če sem prav videl, poškodovana zelo malo - le levi sprednji konec. Clio je imel poškodovano celo levo stran, ker se je pač podrajsal ob vogak kible in njenega bull bara.

Sedaj pa:
a) so policaji res taki super matematiki in fiziki, da so se pripeljali s pravo hitrostjo in pravim kotom, da so minimizirali škodo na kibli
b) imajo večjo srečo kot pamet
c) se morda resno niso mislili zabiti vanj

d) dejansko so kombiji zelo "neuničljiva" vozila.....konstrukcijsko.....odletu 1x z enim v 2 zaletena avta pa še u betonsko barikado pa je blo vse kar smo nardil da smo odbijač nazaj nazaj na nosilce nabil
smile-1.gif

bjani

Pripravnik
25. jan 2010
322
0
16
se strinjam, da se marsikateri zakoni sprejemajo na vrat na nos in da se ne preučijo posledice ... samo s tem, da se poskuša spraviti "pijance" in grobe prekrškarje s cest, se pa še kako strinjam in zaenkrat razen represije z odvzemi(vozniške, avti) ne vidim ustreznejših načinov...bolj je problem, ko stvari ne veljajo za vse v enaki meri, sploh pri zasegih vozil ...
tudi če bi bilo res, da naj bi država polnila proračun na račun visokih kazni, se mi zdi to na dolgi rok nesmotrno ..ob predpostavki, da bi bile kazni nižje, bi ljudje težko privarčevani denar, namesto za kazni raje namenili za potrošne dobrine in država bi tudi na račun DDV in z ohranitvijo delovnih mest veliko bolje profitirala ...
razen če se ta denar na nek nezakonit način preliva v zasebne žepe

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
KSZ

Oprostite vsi vpleteni ampak tu ali gre za popolnega bebca v čisto običajnem cliotu ali pa nekaj ne štima.

V tomačevske rondoju je vozli v nasprotno smer?? Tomačevski rondo je precej prometen, vsi dovozi gredo v smer vožnje in ne recimo naravnost, vozit sem moraš kontra vseh semaforjev.

Najbrž se to na kamerah lepo vidi in si niso izmisll krneki
sprasujem se.gif