Na žalost, ni zraslo na nobenih idejah, ker se politično ne udejstvujem. Prav tako nisem član nobene skupine ali gibanja. Ne poznam nobenega antivakserja, ravnozemljaša ali 5G fanatika. Prisoten sem samo tu na forumu in pisal sem o zgodbah, ki jih sam poznam neposredno ali posredno preko največ ene vmesne osebe, pa še to nisem napisal vsega.
Ko take vidiš in slišiš, veš da je vse postala ena blaznost. Zanimivo je tudi, da kadar se meniš z ljudmi, pa jim sploh ne omeniš, kaj veš, ampak se narediš popolnega neznalca, se ti ljudlje sami odprejo in povejo, da je vse skupaj postala ena blaznost. So pa tudi posamezniki, ki so zelo prestrašeni, ker se jim po glavi še vedno vrtijo Vuhani in Bergami, pa sami ne poznajo nobenega umrlega. Takšna je bila tašča od kolegice do samega cepljenja, sedaj pa ko ni več z zdravjem "takšna kot je prej bila", kot sama pravi, pa ni več smrtno prestrašena virusa, ker vidi da to ni ebola v2, kakor so ji stvar dočarali naši mediji. Ne boji se več necepljenih, da jo bodo "umorili". Sedaj se postavlja na stran vseh, ki želijo prosto izbiro in nevsiljevanje.
Seveda poznam tudi zgodbe umrlih, sicer so redke in posredne. Meni so stvari precej jasne. Pihanje na dušo, da se gre za to kar je za družbo najbolje, je zelo plehko.
30 let nazaj se mi nismo ozirali kaj je za širšo družbo najbolje, ampak smo se odločili zase. Naši sosedje tudi ne... Mar bi stisnili zobe (danes se temu reče nastavili rokco) in še naprej živeli v Jugovini pod diktatorčkom Slobotom, pa drugi narodi prav tako in danes bi bilo prib. 150.000 več živih.
Še več žrtev je prinesla 2. sv. vojna. Mar bi Hičota cela Evropa sprejela z rožicami in zastavicami. Mogoče bi žrtvovali Jude in Rome, kar bi bilo precej manj žrtev kot jih je sicer bilo zaradi odpora. Na prostoru bivše Jugovine bi nastradalo približno 2 milijona manj ljudi. A očitno so svoboda in druge visoke vrednote imele za Evropejce precej večjo vrednost kot lastna življenja. Danes pa zaradi enega viruska, ki je prej gripa, kot pa apokaliptična kuga, hočemo vse poteptati. Uvaja se diktatura za diktaturo, naši predniki pa se obračajo v grobovih.