Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.520
2.656
113
SV SLO
Boh nedaj, da pridejo na oblast kulovci, ker to kar pišeš je zraslo na idejah RTVSLO, POP TV in seveda KUL-a. Ti predlagaš nekaj, kar je 1000x bolj komplicirano, kot izvaja ta vlada. Ta vlada dela vsaj po neki logiki, to kar ti pišeš, je neizvedljivo, komplicirano, nesmiselno, popolnoma skregano z logiko je pa KULOVSKO to pa moram priznat. In vse kar je KULOVSKO je fantaziranje brez prakse in logičnosti.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Vsaka zgodba ima dve steani.
Ali pa zgodba kako so bili ljudje jezni da je takrat dotore okužil kup ljudi in jih je večina umrla. I nikome ništa, še naprej opravlja svoje delo.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Na žalost, ni zraslo na nobenih idejah, ker se politično ne udejstvujem. Prav tako nisem član nobene skupine ali gibanja. Ne poznam nobenega antivakserja, ravnozemljaša ali 5G fanatika. Prisoten sem samo tu na forumu in pisal sem o zgodbah, ki jih sam poznam neposredno ali posredno preko največ ene vmesne osebe, pa še to nisem napisal vsega.

Ko take vidiš in slišiš, veš da je vse postala ena blaznost. Zanimivo je tudi, da kadar se meniš z ljudmi, pa jim sploh ne omeniš, kaj veš, ampak se narediš popolnega neznalca, se ti ljudlje sami odprejo in povejo, da je vse skupaj postala ena blaznost. So pa tudi posamezniki, ki so zelo prestrašeni, ker se jim po glavi še vedno vrtijo Vuhani in Bergami, pa sami ne poznajo nobenega umrlega. Takšna je bila tašča od kolegice do samega cepljenja, sedaj pa ko ni več z zdravjem "takšna kot je prej bila", kot sama pravi, pa ni več smrtno prestrašena virusa, ker vidi da to ni ebola v2, kakor so ji stvar dočarali naši mediji. Ne boji se več necepljenih, da jo bodo "umorili". Sedaj se postavlja na stran vseh, ki želijo prosto izbiro in nevsiljevanje.

Seveda poznam tudi zgodbe umrlih, sicer so redke in posredne. Meni so stvari precej jasne. Pihanje na dušo, da se gre za to kar je za družbo najbolje, je zelo plehko.

30 let nazaj se mi nismo ozirali kaj je za širšo družbo najbolje, ampak smo se odločili zase. Naši sosedje tudi ne... Mar bi stisnili zobe (danes se temu reče nastavili rokco) in še naprej živeli v Jugovini pod diktatorčkom Slobotom, pa drugi narodi prav tako in danes bi bilo prib. 150.000 več živih.
Še več žrtev je prinesla 2. sv. vojna. Mar bi Hičota cela Evropa sprejela z rožicami in zastavicami. Mogoče bi žrtvovali Jude in Rome, kar bi bilo precej manj žrtev kot jih je sicer bilo zaradi odpora. Na prostoru bivše Jugovine bi nastradalo približno 2 milijona manj ljudi. A očitno so svoboda in druge visoke vrednote imele za Evropejce precej večjo vrednost kot lastna življenja. Danes pa zaradi enega viruska, ki je prej gripa, kot pa apokaliptična kuga, hočemo vse poteptati. Uvaja se diktatura za diktaturo, naši predniki pa se obračajo v grobovih.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.787
7.151
113
No ja, leta 72 se je na veliko krsilo pravice s prisilnim cepljenjem za crne koze.
Ampak tisto je resna bolezen in ni bilo druge.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja, vem za to. Pa takrat smo imeli svojo znanost, ki je ni poganjala želja za profitom, ampak je bila znanost res znanost za človeka in družbo. In tudi nevarnost je bila neprimerljivo večja. Težko bi rekel, da je bila prisila, ker so se ljudje zavedali kako velika je nevarnost. Saj sem že omenil, da če bi to bila ebola v2, pa strihnin bi menda, zgolj menda, lahko pomagal, bi ravnozemljaši bili prvi v vrsti zanj.

Ljudje niso neumni in vidijo kaj se dogaja okrog njih in kolikšno nevarnost jim kaj predstavlja. Noben se ne gre športa "pretrčavanje avtoceste".

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Moje stališče je, da bi zdravje moralo biti javno dobro nad katerim je prepovedano delati profit. Patentiranje zdravil bi moralo biti prepovedano, farmacije nacionalizirane in v službi ljudi in družbe, ker to bi bilo za družbo najbolje. Tj. argument, ki ga sedaj eni ven vlečejo, a le za cepljenje z eksperimentilnimi cepivi. Medtem pa jim ni mar, da nekatera zdravila za določene bolezni imajo nepojmljive cene in ljudje umirajo, ker si jih ne morejo privoščiti. Zaupanje v tako znanost in stroko za ljudi, bi bilo neomajno, ravnozemljaši ne bi obstajali, ne drugi skeptiki z razlogom.
Samo ZDA so v zadnjem letu porabile toliko danarja za neuspeli lockdown eksperiment, da bi z njim za prib. 250 let lahko poskrbeli, da noben človek na Zemlji ne bi umrl zaradi lakote. Pa smrti zaradi lakote prekašajo smrti z virusom. In glavne žrtve lakote so najmlajši.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: p4pe in jendomen

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.935
113
Če se greš cepit potem ne morš večkrat na teden stat v takih vrstah za testiranje.
Posnetek zaslona 2021-09-19 090556.png

• Všeč mi je
Reactions: tony

koliko

Guru
21. avg 2007
4.520
2.656
113
SV SLO
Ja, vem za to. Pa takrat smo imeli svojo znanost, ki je ni poganjala želja za profitom, ampak je bila znanost res znanost za človeka in družbo. In tudi nevarnost je bila neprimerljivo večja. Težko bi rekel, da je bila prisila, ker so se ljudje zavedali kako velika je nevarnost. Saj sem že omenil, da če bi to bila ebola v2, pa strihnin bi menda, zgolj menda, lahko pomagal, bi ravnozemljaši bili prvi v vrsti zanj.

Ljudje niso neumni in vidijo kaj se dogaja okrog njih in kolikšno nevarnost jim kaj predstavlja. Noben se ne gre športa "pretrčavanje avtoceste".
Seveda smo imeli svojo znanost. Ves dobiček je šel za politbiro. Ustvarjalci pa so dobili nagradno bivanje na Golem otoku.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.836
3.988
113
Ljubljana
hmpg.net
"Moje stališče je, da bi zdravje moralo biti javno dobro nad katerim je prepovedano delati profit"
Cepivo stane 30€. Zdravljenje 30.000 €
"Patentiranje zdravil bi morali biti prepovedano, farmacije nacionalizirane in v službi ljudi in družbe"
Dobrodočel nazaj Marx, Lenin, Stalin - kateri od teh si, Kardelj morda?
"cepljenje z eksperimentilnimi cepivi"
1000x ponovljena laž postane resnica - Goebbels ? (ni bil, vem)
"nekatera zdravila za določene bolezni imajo nepojmljive cene in ljudje umirajo, ker si jih ne morejo privoščiti" - tp pa je težava, prav tako so najboljši vir profita zdravila proti holesterolu, astmi ker jih jemlješ 30 let, pa niti draga niso (40 EUR na mesec, cepljenje je djabe).
Ukinitev lockdowna in omejitev ukrepov so sprejele precepljene države - sam sebi pluvaš v skledo.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.486
3.841
113
davorinm.wordpress.com
Na kratko, ker je tem o COVID-u enostavno PREVEČ tem *

OK, mi lahko kdo v enem, dveh stavkih napiše, kaj so razlogi za NE cepiti se? Torej, kakšni so argumenti PROTI cepljenju?
Teorija, da ti s cepljenjem vgradijo čip je še aktualna? Ali kaj?

Meni osebno se dozdeva, da sploh ne gre za za nasprotovanje cepljenju, ampak za dejanje "biti proti".
Vsemu.

*zdaj je še ena več, se opravičujem :eek:
Zakaj ne cepiti se? Ker so tako rekli naša receptorka v firmi, moj frizer, pa od kolega tajnica.

javr

Guru
6. dec 2011
1.965
1.152
113
Boh nedaj, da pridejo na oblast kulovci, ker to kar pišeš je zraslo na idejah RTVSLO, POP TV in seveda KUL-a.
če gledaš dnevnik na Rtvslo in Pop, potem veš da 110% podpirajo butaste razlage vladnega odloka v stilu poklukar/koritnik "ne uvajamo obveznega cepljenja, nikogar ne silimo v cepljenje" in z velikim navdušenjem nekritično poročajo kako se je zanimanje za cepljenje nenadoma povečalo ter tu in tam dajo pred mikrofon koga ki "se je prišel cepit zaradi svojega zdravja in zdravja svoje družine". V Utripu so sicer nekaj bežno omenili zakaj samo za jansen velja samo 1 doza, a brez resnega namena to dejansko raziskati; nek dr je potem prišel do zaključka da je jansen celo 10-15% slabši od ostalih cepiv, bo pa potrebna tretja oz. poživitvena doza pri vseh. Koalicija KUL in vsa ostala opozicija ? Kolektivni in discipliniran molk. Največ, kar so sposobni izjaviti, je, da "vlada slabo komunicira". O tem, da se od 15.09. naprej večina cepi zato ker so v to prisiljeni zaradi vladnega odloka, pa nihče nič. Še Teja Jarc, kamorkoli že ta spada, ne.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.144
4.117
113
po tem, ko je vlada na podlagi mnenja "stroke" plačala milijone za teste, ta ista "stroka" zdaj pravi da je testiranje nezanesljivo in bo zato T ukinjen - ostaja še samo P in C. Zaupajmo stroki, kajne ?
Testiranje je nezanesljivo, ker so ga sami naredili za nezanesljivega s tem, ko se cepljenim ni treba testirati.

Sicer pa to oni sami vedo in delajo to namerno. Ce pa ne, nam pa epidemijo vodijo butli. V obeh primerih smo s takimi 'strokovnjaki' v riti.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.836
3.988
113
Ljubljana
hmpg.net
"vlada slabo komunicira"
Francija je vpeljala obvezen PCT:
1. 12.7.2021
Predsednik Emmanuel Macron (osebno na TV) je razgrnil načrte za zdravstveno potrdilo na podlagi pogoja PCT in napovedal tudi obvezno cepljenje za vse zdravstvene delavce in druge, ki delajo z ranljivimi skupinami.
2. 5.8.2021
Francoski ustavni svet je odobril zakon, ki uvaja uporabo covidnega potrdila v gostinskih lokalih in obvezno cepljenje zdravstvenih delavcev. Določene dele zakona je sicer ustavni svet zavrnil, med drugim uvedbo obvezne desetdnevne izolacije okuženih s koronavirusom.Ustavni svet, ki je zakon obravnaval na zahtevo poslancev iz levih strank, je ugotovil, da pri uporabi covidnega potrdila obstaja ravnovesje med svoboščinami in varovanjem zdravja.
3. 15.9 2021
v veljavo je stopil zakon (napovedan 12.7!) da bodo morali biti od srede vsi zaposleni v bolnišnicah, domovih za ostarele, tisti, ki nudijo pomoč na domu, gasilci in reševalc cepljeni proti covidu-19.

V Sloveniji:
v petek na twiterju, v ponedeljek objavljen odlok (NE zakon), v sredo velja.

ALi vlada komunicara dobro, slabo, sploh?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.144
4.117
113
Šale se pišejo same, AndY1 Lažnjivi Hitri Testi™ komentira pristop k testiranju.
Zdaj kazes svoj karakter v pravi luci. Ne skrbi, sem vedel, da bos tocno to odgovoril, tako predvidljiv si.

Bos rekel, da sami po sebi niso laznivi? Zakaj pozitivne potrjujemo s PCR testi? Ker odstopajo hitri testi v laznivo pozitivne, kar so pokazala masovna testiranja uciteljev v zacetku leta.

Raje pokomentiraj zgornji FDA sestanek in da ne priporocajo vec cepljenja moskih pod 40 let starosti.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

javr

Guru
6. dec 2011
1.965
1.152
113
Testiranje je nezanesljivo, ker so ga sami naredili za nezanesljivega s tem, ko se cepljenim ni treba testirati.
Sicer pa to oni sami vedo in delajo to namerno. Ce pa ne, nam pa epidemijo vodijo butli. V obeh primerih smo s takimi 'strokovnjaki' v riti.
če hočeš dobiti PCT s testom na protitelesa: "NE !!!! NEZANESLJIVO !!!"
Zakaj P velja samo 6 mesecev ? "ZATO KER TESTI KAŽEJO UPAD PROTITELES !"
o_O
Stroka reče "P velja 8 mesecev in se bo še podaljševalo". Vlada jih enostavno povozi s "P velja 6 mesecev ker je tako tudi v drugih državah". Vsak pravi strokovnjak bi v tistem trenutku zapustil strokovno skupino da si ne bi še bolj umazal svojega imena, "strokovnjaki" pa ostanejo.
Zaupajmo stroki.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
nekje sem zasledil da je v SLO zaradi posledic cepljenja proti covid umrlo "samo 6" ljudi. Pa tudi če je "samo 1", je to 1 preveč. Pa recimo da jih je "samo 6" - za cepljenje so se odločili sami, torej so si krivi, uradno, tudi sami. Po uvedbi prikrite prisile z dnem 15.09.2021 se je za cepljenje odločilo mnogo ljudi. Pa ne zato ker so v noči iz 14. na 15.09.2021 spoznali svojo zmoto, ampak ker s(m)o v to prisiljeni zaradi vladnih odlokov ki nam onemogočajo normalno življenje. S tem bo tudi številka iz "samo 6" šla navzgor in nekdo bo za te smrti ali trajne posledice moral prevzeti odgovornost. Ker se v svojem fanatičnem zagovarjanju cepljenja rad spravljaš na osebni nivo, te vprašam: jo boš ti ?
Toliko jih skoraj vsak dan umre zaradi covida. Pri skorajda milijon in pol odmerkov, je torej možnost, da umreš zaradi cepiva 1: 250.000, če je res vseh 6 umrlo zaradi posledic cepljenja, kar pa ne verjamem.

• Všeč mi je
Reactions: tony

javr

Guru
6. dec 2011
1.965
1.152
113
ne; umrlo jih je še več kot 6, predvsem po prejemu druge doze, a neuradno, ker po uvedbi cepljenja ni bilo več politično sprejemljivo da bi še kdo cepljen umrl zaradi covida, kaj šele zaradi cepiva.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi in tony