Zakaj previjanje kilometrov ni kaznivo v Sloveniji

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.556
1.085
113
Titograd
V Nemčiji imajo sistem beleženja km pri tehničnem, se mi zdi, pa deluje.

Je pa lažje kontrolirat prevožene km kot ugibat ali je bil avto pokotan in ali je servisna bila izpolnjena s kulicami 5 različnih barv dan prej ob pivu.

Če je bil razbit avto se jaz toliko ne sekiram, dokler je avto bil kvalitetno popravljen.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Pa narod sploh ne ve kupiti avta, ne da bi se nategnil.

Kolegica je pol leta prodajala na avto.net za 6000€. Ker se je naveličala čakanja (ni sploh noben poklical) je dala avto enemu handlerju s končnico na æ, tip je naslednji dan avto objavil na avto.net in ga še isti dan prodal za 7500€.

Kilometrov ni zvrtel nazaj, spremenil ga je samo v nikoli karamboliranega in iz dobro ohranjenega na odlično ohranjenega. Vsak laik je lahko videl že na prvi pogled, da vozilo ni ravno odlično ohranjeno in nikoli karambolirano.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Za koliko 1k oz. 10k km je pa diler obrnil števec
evil.gif
?

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
V Nemčiji imajo sistem beleženja km pri tehničnem, se mi zdi, pa deluje.

Nemci imajo po novem zakonsko zapisano tole o kilometrih. Kajti do sedaj so v Nemčiji obstajale firme (v javnih oglasnikih so imele oglase!!!), kamor si zapeljal avto, dal 150 eur in čez pol ure od tam odpeljal avto z dosti manj "zapisamini" kilometri na števcu. Sedaj so se te firme izselile v Avstrijo, Italijo... upam, da v SLO še ni katere!?!?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
V SLO delajo to "privatniki", še na tem forumu se reklamirajo
smile-1.gif

Ampak, če je tako lepo vse urejeno v nemčiji, zakaj je potem večin avtov iz nemčije uvoženih in se nategne folk z njimi tu?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.556
1.085
113
Titograd
Zato ker se v Nemčiji ne more več tega delati, lahko pa se pri nas, pa za manjši denar kot 150 €. Vozijo pa sem itak sam zgonjen šrot ki ga v Nemčiji več noben noče, tu pa ga prodajajo z zbitimi km, ponarejeno servisno in z 130.000 prevoženimi.

Se splača v Nemčijo sam iti po avto.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Kako naj gre en laik sam v nemčijo po avto? Itak ga nategnejo čas posla tisti turki.

Me zanima, če obstajajo v SLO kakšne firme, ki uvažajo "po naročilu" in so poštene, da se ve da ne boš kupil šrota.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
smile-1.gif

Ampak, če je tako lepo vse urejeno v nemčiji, zakaj je potem večin avtov iz nemčije uvoženih in se nategne folk z njimi tu?

Zato ker avta s previtimi kilometri ne more prodat zgoraj, lahko pa ga izvozi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Ja, ampak torej ga lahko izvozi, ampak mora seveda dati račun za avto, ki ga izvozi. Kar pomeni, da ne morem prevrteti kilometrov in ga izvoziti z XXXXXX manj kilometri, ali pač? Če ne...lahko potem vsak zahteva od preprodajalca podatke o vozilu in se preveri kilometre.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Zato ker se v Nemčiji ne more več tega delati, lahko pa se pri nas, pa za manjši denar kot 150 €. Vozijo pa sem itak sam zgonjen šrot ki ga v Nemčiji več noben noče, tu pa ga prodajajo z zbitimi km, ponarejeno servisno in z 130.000 prevoženimi.

Se splača v Nemčijo sam iti po avto.
Kjes pa to slišu
priden.gif

Sta šla 2 kolega v De po avto k handler-ju pa spraševala po Hondi Acccord nakar je model povedu celo štorijo da naj bi biu razstavljen avto že zaaran in da še enega na "lagerju" samo ta je biu za "izvoz" in ko ga je prpelu je biu očitno zvrten na 105T km pa "kao" full ohranjen
bonk.gif

Od natega ju je rešil boter enega od kolegov k je biu tm domačin in zahteval "tehnični pregled" pa je prec model šu prevert stanje in kao da se je zmotu glede zaaranega avta, tako da je moru prodt ODLIČN avto za 13T € (sam z Policijo je zagrozu) kateri ima še zmeri tako vrednost po 3 letih
aplauz.gif

Toliko o nakupih po Nemčiji za laike
grims-1.gif

(ne rečem da je pri vseh tako, lahko da so naletel na idiota , ampak vseen dobro je vedeti kaj te lahko doleti)

BTW: brez nekoga ki zna "perfect" dojč NE HODI!!!
ne-ne-1.gif

Nazadnje urejeno:

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Beleženje kilometrov pri registraciji se mi zdi velika bedarija, potem bi vsi previli nazaj, tik pred regitsracijo in na tak način goljufali.

Ja, ker je to nacionalni sport in ima itak vsak doma poleg ene hobi bormasine se pripomocke in znanje za previjanje kilometrov.
tongue-1.gif

Kilometre previjajo samo preprodajalci in tam vmes se kilometri cudezno izgubijo. Pri zgolj lastnikih avtomobilov bi pa ekstremno tezko nasel tako zarukano tele, ki se mu bo dalo vsako leto pred tehnicnim korigirati kilometre, prirejati servisno knjizico in drugo dokumentacijo, kjer bi lahko bili zabelezeni kilometri.

lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Če se ne motim ima nov avto šele po 3 letih tehninega, na to pa vsake dve leti. Medtem že mnogi menjajo lastnike.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Avti imajo do 3 let garancijo, servisirajo pa se na pooblaščenem servisu, ki že zdaj (predvidevam) zabeleži kilometre po števcu vsakič, ko prideš tja.

Saj sem rekel, da bi Zveza potrošnikov Slovenije lahko izdala priporočila in z njimi težila tako, kot je znala težiti za mobilna gostovanja v tujini. Konec koncev gre za temo, ki je finančno še bolj močna kot stroški gostovanj.

Med priporočili za prodajalca bi moral biti tudi seznam dokumentacije - originalna, potrjena servisna knjiga, računi servisov s specifikacijo opravljenega dela ter eventuelno še print iz računalnika, ki bi ga prodajalcu na njegovo zahtevo zagotovil pooblaščeni servis. Organizirani prodajalci (firme) pa bi svoja vozila, ki jih prodajajo, še lahko opremili z rezultatom preizkusa vozila na AMZS. Saj bi ga plačali le enkrat, ob uvrstitivi vozila v prodajo. Pri množici testov pa bi se z AMZS zagotovo lahko zmenili za nižjo ceno preizkusa.
Pri avtih za 10.000, 20.000 EUR bi se tistih 100 ali še manj EUR za test bolj malo poznalo, kupec pa bi vsaj vedel kaj kupuje.

Res pa je, da bi kratko potegnili prodajalci slabih avtov. Ti pač ne bi imeli dokumentacije porihtane. Če kupca to ne moti neka izvoli. Skratka, nihče ne bi prodajalcev v kar koli prisilil, bi se pa nekateri boljši lahko tržno diferenciirali od ostalih in s tem lažje privabili kupce, ki želijo mirno spati po nakupu rabljenega vozila.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
smile-1.gif

V Nemčiji JE bilo tako urejeno (preteklik).
Pa tam je to stalo 150 eur ... pri nas pša verjetno delajo ceneje!?!?

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako naj gre en laik sam v nemčijo po avto? Itak ga nategnejo čas posla tisti turki.

Me zanima, če obstajajo v SLO kakšne firme, ki uvažajo "po naročilu" in so poštene, da se ve da ne boš kupil šrota.

Jaz sem iz Nemčije pripeljala kar nekaj avtomobilov...za same znane stranke.
NIKOLI nisem jemala avtov od Turkov, NIKOLI nisem jemala šrota z "ne vem kolki prevoženimi km,...", NIKOLI razbitih avtov...

Tako, da se v Nemčiji da LEPO kupiti res lep avto, še vedno malo ceneje, kot so v SLO in z dosti več opreme...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Hočeš rečt, da ko bo človek potreboval avto iz nemčije, se naj na tebe obrne?
smile-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
PumaX. Daj nam malce več zaupaj o tem, kdo so največji cigani v Nemčiji. Konec koncev nisi diler, zato tvoj posel ni ogrožen, si pa dala to skozi in veš kaj več, kot ostali na forumu.
Predvsem nas zanima tvoj pogled na to, kje kupujejo rabljena vozila slovenski prodajalci, ki se hvalijo s samimi odličnimi avti, ki imajo kar po spisku manj od 200.000 km.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
A ni mal vse skupaj čudno, da imajo avto vsi podobni letniki-rabljeni podobne kilometre, nazadnje, ko sem dan in noč spremljal oglase za ankup rabljenega vozila, so imela vozila vse pod 200.000 km.
Ko pa bereš kakšne teme, koliko naredi folk an mesec oz.na leto kilometrov se pa računica NE IZIDE.

Torej samo vrtenje kilmetrov nazaj, potlej pa prašaš lastnika avta ima, kakšno servisno ali pa servisne listke pa išče in jih ne najde a avto 150 tkm
bonk.gif

Mislim folk tok nateguje druzga, da joj
uf-1.gif