Zakaj nepremičninarji skrivajo lokacijo

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Nekak te morjo pritegnit,da se pri njih najavis. Kar gre meni tudi na jetra. Ze spletna stran za iskanje je obup. Ker je cist premal kriterijev,ki jih lahko dolcis in zmece ven vse sranje,ki sploh zraven ne pase. Zato da ti mogoce pade v oko tuki kaj drugega....ampak men gre to na jetra....vem kaj iscem in nism tam,da malo firbcam. Oglasi si pa tud tko spisani in poslikani,da ni za nikamor.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Tako kot so rekli, zaradi provizije. Kao. Čeprav kontakt prodajalca, ki je najel agencijo po navadi rezultira v "obrnite se na agencijo". Sem že imel ljudi, ki so kot lastniki hodili zraven na oglede poleg agenta in bili tihe miši in se sploh niso hoteli pogovarjati o čemerkoli.

Skrivajo jo tudi, ker je slaba ali pa se bojijo tatov. Ker v bistvu poveš glejte hiša kjer ni nobenega doma in poglej si slike če je kar vrednega za ukrast.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Sem imel v zadnjem letu kar nekaj opravka z nepremičninarji na naši preljubi obali. Razen redkih izjem vsi po vrsti totalno neprofesionalni. Razen naučenih floskul, ne znajo povedati nič. Glede pravnih zadev sem moral jaz njih učiti ... in na koncu dobil še, "joj, vi ste pa tako zahtevni". Marš v PM, za ceno, ki mi jo boste zaračunali, imaš, da me nosiš po rokah.

Mene bi bilo sram računati 4k€ za par telefonskih klicev in poslanih mailov. In kar se tiče oglasa bi za ta denar pričakoval najmanj profi fotke in opis kot se šika z vsemi podatki, ki zanimajo kupca.

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
467716-post_slo.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.776
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik igors24 pravi:
Jaz sem še vsako nepremičnino našel na google street view - zadnje čase opažam, da se slik zunanjosti nepremičnin (predvsem hiš) veliko manj objavlja kot preden je stric google poslikal našo državico. Preko naslova najdeš v poratlu eprostor številko katastrske občine in številko objekta, od tu pa je pot do lastnika preko esodišča zelo kratka.

Jest sem pa opazil, da so ene hiše zamegljene. A to agencija naredi?

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Če misliš na zameglitev na google street view, ne. To je lastnik nepremičnine zahteval od googla.