Zakaj moški postanejo mehkužci?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Potrebuješ osvežitev spomina?
confused-1.gif

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Pri nas se dela dalje zato ker se je potrebno prilagodit strankam. Ce je stranka na japonskem ali v USA je treba umislit casovni zamik. Ko sprejmes sluzbo se obvezezs da bos mogoce kdaj ob 18.00 na delovnem mestu, ker je pac potrebno.
Ce ti to ne pase, dela ne rabis sprejet... a ni preprosto. Torej meni se zgodi da pridem na siht ob 7.00, ob 14.00 dobim mail da je ob 18.00 konferenca. Hebi ga pac ostanem. Ce nisi pozrtvovalen ti, pa bo kdo drug. Se vedno lahko grem za tekoc trak od 6.00 do 14.00, a kdo pa bo potem futral "familijo" ?

Nazadnje urejeno:

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
frendica je delala 1 mesec v franciji in jo še šef vprašal če bi lahko podaljšala. tam ni tako da ti rečejo delal boš 3ure več, ampak vprašajo. in ker je zamudila prevoz, ji je plaču taxi

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Tudi pri nas v sluzbi je vse urejeno. Sluzbeni avti, hoteli... itd. Denar in placilo sploh ni problem. Tukaj se gre za to da dandanes ne mores delat in furat happy falimilje (vsaj v tujini).

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Realno je bolj tako. Če ne boš delal in ne boš naredil v dogovorjenih rokih, potem bodo pa drugega našli.., ali pa boš za vedno ostal nekje pri dnu hierarhične lestvice.

Pri službah, kjer so projektna dela in dead-linei je potrebno potegnit tudi če se ti ne da. Drugo je če imaš šiht, kjer vsak dan veš točno kaj boš delal, vsak dan isto..., itd..itd.., ali pa bog ne daj v javni upravi, kjer itak vsi samo lenarijo po cele dneve. Po 12:00 ne moreš dobiti več nikogar na telefon, pa ni važno kateri del JU moraš kontaktirat. Zjutraj šiht, kava,kava, dolgo kosilo, malo šihta in domov. Že od treh znancev z JU sem slišal kritike, češ PA KAKO KR ŠE DELAŠ ob 18:00. Sej to ni normalno! Da ne rečem, da je večina dobila mail pri zadnjem podaljšanem vikendu, da grejo lahko 2 ure prej domov (Se pravi ob 13:00 namesto dolgih 15:00
hysterical-1.gif
)..., ker grejo vsi prej domov. Sej pravim...to je čist kul, ampak ni tako povsod.

Živiš v iluziji. Hočeš, nočeš je danes tako, da se lahko trudiš na vse pretege, požreš vse kar ti naložijo pa na koncu pride do situacije, kjer za napredovanje šef zbira med svojim nečakom in tabo. Misliš, da te bodo sploh povohali?
tongue-1.gif

Pač mi lenuhi in "neintelektualci" delamo do 16h. Dokler v svojem delu/nedelu uživam, grem občasno domov že ob 13h, dobim višjo plačo kot nekdo, ki je na šihtu do 21h zvečer me kratko malo boli k. za neke kvazi projekte ali karkoli že. Življenje je vse kaj več kot posiljeno plezanje po hierarhični lestvici in lezenje v rit nadrejenim.
aplauz.gif

LP

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Realno je bolj tako. Če ne boš delal in ne boš naredil v dogovorjenih rokih, potem bodo pa drugega našli.., ali pa boš za vedno ostal nekje pri dnu hierarhične lestvice.

Pri službah, kjer so projektna dela in dead-linei je potrebno potegnit tudi če se ti ne da. Drugo je če imaš šiht, kjer vsak dan veš točno kaj boš delal, vsak dan isto..., itd..itd.., ali pa bog ne daj v javni upravi, kjer itak vsi samo lenarijo po cele dneve. Po 12:00 ne moreš dobiti več nikogar na telefon, pa ni važno kateri del JU moraš kontaktirat. Zjutraj šiht, kava,kava, dolgo kosilo, malo šihta in domov. Že od treh znancev z JU sem slišal kritike, češ PA KAKO KR ŠE DELAŠ ob 18:00. Sej to ni normalno! Da ne rečem, da je večina dobila mail pri zadnjem podaljšanem vikendu, da grejo lahko 2 ure prej domov (Se pravi ob 13:00 namesto dolgih 15:00
hysterical-1.gif
)..., ker grejo vsi prej domov. Sej pravim...to je čist kul, ampak ni tako povsod.

Živiš v iluziji. Hočeš, nočeš je danes tako, da se lahko trudiš na vse pretege, požreš vse kar ti naložijo pa na koncu pride do situacije, kjer za napredovanje šef zbira med svojim nečakom in tabo. Misliš, da te bodo sploh povohali?
tongue-1.gif

Pač mi lenuhi in "neintelektualci" delamo do 16h. Dokler v svojem delu/nedelu uživam, grem občasno domov že ob 13h, dobim višjo plačo kot nekdo, ki je na šihtu do 21h zvečer me kratko malo boli k. za neke kvazi projekte ali karkoli že. Življenje je vse kaj več kot posiljeno plezanje po hierarhični lestvici in lezenje v rit nadrejenim.
aplauz.gif

LP

Če uživaš v svojem nedelu, imaš večjo plačo kot ljudje v storitvenem sektorju, ki delajo do 21:00, potem se le drži svojega, ker se sliši sanjsko. Tako sanjsko, kot bi si nekdo izmislil vso zadevo.
smile-1.gif

Če smatraš podaljšanje šihta za 2,3 ure, da lahko končaš zastavljeni projekt, dejansko lezenje v rit nadrejenim,...potem se pač kaže, da nimaš pojma oz. izkušenj na tem področju. Razmišljaš pod predpostavko, da "mi" ne uživamo v svojem delu...in da se nas muči na pretege, ker na silo hodimo na šiht. Saj sem že na začetku omenil. Če ti ne leži niti ne odgovarja trenuten šiht, ga pač menjaš. Bo že kdo drug delal..vsak je zamenljiv.

Darja

Zelenc'
19. feb 2008
27
0
1
Glej srči... Glede na to, s čim se hvališ, bi mu jo lahko pa tudi ti, k ne de...
grin1.gif

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ja, z dizzijem lubijem rad kako besedico privatno spregovorim
srce-1.gif

Nazadnje urejeno:

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Če smatraš podaljšanje šihta za 2,3 ure, da lahko končaš zastavljeni projekt, dejansko lezenje v rit nadrejenim,...potem se pač kaže, da nimaš pojma oz. izkušenj na tem področju. Razmišljaš pod predpostavko, da "mi" ne uživamo v svojem delu...in da se nas muči na pretege, ker na silo hodimo na šiht. Saj sem že na začetku omenil. Če ti ne leži niti ne odgovarja trenuten šiht, ga pač menjaš. Bo že kdo drug delal..vsak je zamenljiv.
Mogoče ne bi rabil delati nadur, če ne bi toliko pisal po forumu?! Dobro vem kako stvari stojijo v praksi in tudi izkušenj imam dovolj, da si stvari ne rabim zmišljevati. Če najdeš kaj časa si preberi Zakon o delovnih razmerjih, da spoznaš naš sistem odpuščanja delavcev in delanja nadur potem pa lahko nadaljujeva s tole debato, do takrat pa tole nima ravno veliko smisla, ker imaš malo preveč ameriški pogled na določene zadeve. Pri nas so posledice socializma na določenih področjih še precej dobro vidne, tako da sistema nista primerljiva in nima smisla razpravljati o tem kaj je za katerega od naju pravilno, če imamo zakonodajo, ki vse to zelo natančno določa.

Lep vikend želim vsem skupaj
smile-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Eh, mi muslimani ne pijemo alkohola, pa še budist,baptist in mezomorfist sem hkrati.
smile-1.gif

a potem hočeš ti ostati devičnik še naprej? ker sva rekla da bom jz tvoj prvi
tongue-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Darja pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Sam bi tak topic raje navezal na ženske ... Kaj je bila ženska včasih? Pridna, marljiva, pobožna, vzgojena za gospodinjstvo in vzgojo otrok, brez lastne volje ... Danes pa je ženska z vsemi pravicami pravi demon ... Lahko ti naredi štalo, zaradi katere se ne boš nikoli več opomogel... Preseravajo se z nekimi čustvi, navadicami, so oh in sploh, najpametnejše, počasi bodo feminizirale vse poklice, v končni fazi pa so že vedno izjemno krhka in občutljiva bitjeca. My ass! Da me udari piæka, jo 2x bolj zalimam nazaj.

Hm.. Še en zafrustriran, ki ne zna z ženskami. Da te malo razsvetlim. Ženske znamo biti vse. Močne in nežne. In kot vsa normalna človeška bitja pričakujemo nazaj tisto, kar dajemo. Če je to ljubezen... Ah, pa saj tega ne bi razumel...
smile-1.gif

Evo, prav tako smo lahko vsestranski tudi moški. In če že govorimo o tem, kdo se je tekom zgodovine bolj spremenil, so to zagotovo ženske. Čedalje bolj se nekako dokazujejo tiste stare vraže, recimo da česar hudič ne zmore, to ženska zmore. In ravno to lahko vidimo v današnjem času. Vse neke oh in sploh popolne in pametne.
bonk.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
kaj pa veš... lahko da so ženska nadrasa
smile-1.gif

v srednjem veku in vse do nedavnega so bile zatirane
smile-1.gif

komaj zadnjih par desetletij imajo popolno svobodo govora....in rezultat se že vidi:
vse gre k vragu
grin1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
kaj pa veš... lahko da so ženska nadrasa
smile-1.gif

v srednjem veku in vse do nedavnega so bile zatirane
smile-1.gif

komaj zadnjih par desetletij imajo popolno svobodo govora....in rezultat se že vidi:
vse gre k vragu
grin1.gif

torej če potegnemo črto, ženske je treba utišat
grin1.gif

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Ja brez skupnih interesov je danes malo tezje. Takoj, ko imata vsak svoj krog prijateljev se stvar pomoje konca. No sicer pa nebo dolgo, ko bomo tudi mi v sluzbah do 6-7dmih in od dneva prakticno nebomo imeli nic oz. vikend, dopust in 2 uri na dan.
Najvecji ekstremisit pri tem so japonci. V sluzbah so do 9tih zvecer, potem grejo na pijaco s sodelavci potem pa domov spat.
Na leto imajo 5 dni dopusta, ki ga potem mogoce prezivijio z druzino, z zeno so pa potem skupaj na stara leta. V bistvu partnerja zivita loceno zivljenje.

Kje so casi, ko so ljudje hodili s sluzb ob dveh ali pa treh.

hysterical-1.gif

Povej kdo je sposoben delati po 13-14 ur ali fizicno ali psihično vedno na 100%?
Glede na to da si toliko razgledan in potuješ po kvazi tujini. Mogoče poznaš študijo, ki so jo naredili nizozemski znanstveniki, koliko ur je najbolj optimalno delati ter da je čim večji izkoristek? Koliko dopusta naj ima zaposleni da bo od njega čim boljši izkoristek? Ko boš to prebral se javi o raznih japonckih ter njihovem 14 urnem delavniku
bonk.gif

Kje so časi ko so hodili iz službe ob dveh treh? Še vedno so taki časi, samo če tebe izkoriščajno na polno je tvoj problem!

Glede na napisano ter tvoj delavnik, če nimaš mesečno saj 4-5k € si še eden izmed bebcev katere lastniku podjetji na polno izkoriščajo. Čim več takih rabmo da bomo ostali lagano delali za višje prihodke
tongue-1.gif

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Moj foter je tehnicni direktor v eni izmed vecjih MB firm. On dela v sluzbi 8-10 ur in potem se naredi kaj doma. Ko bos enkrat v zivljenju imel odgovornost 100+ ljudi v svojih rokah bos malo drugace razmisljal. Doben ga ni ne sili v todelo in to dela ker mu ocitno pase , veseli. Nevem kaj delas ampak s tvojo miselnostjo, da si na sihtu tocno 8 ur in niti minute vec bi se zdaj bili v casu kamene dobe. Sam nimam plce 4-5k€ (niti ni pomembno) na mesec ampak verjemi mi, da se v sluzbi trudim, da imam najboljsi odnos z vsemi, ker vedno najdemo kompromis in ce je le mozno se prilagodim tako, da smo vsi zadovoljni. Verjemi mi, da mene doben ne izkorisca, ker mi mojo pozrtvovalnost posteno placajo. Tudi sam vem kaj je za mene dobro in zakaj sem tam kot sem. Ko pa nebom zadovoljen pa bom menjal. A ni vazno to da sem jaz srecen ? Preprosto. Verjemi mi, da ce bodo vsi delali dalje, da bos tudi ti, dugace pa ces kje so vrata ali pa najdes drug poklic, projekt ... itd. Tudi medicinske sestre delajo 12urni turnus, pa se vsem zdi samoumevno.

PS-Edit: Pa kaj ce bo prisel kaki necak itd... kot, da dobre inzinerje pobirajo s ceste.
rolleyes-1.gif

Edit2: Edini, ki si v sloveniji zasluzijo vecje place so delavci v proizvodnji. Ostala raja samo jamra, a da bi pa delali...

Nazadnje urejeno: