Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ne vidiš, da se mi ponuja kot zrel sadež?
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Realno je bolj tako. Če ne boš delal in ne boš naredil v dogovorjenih rokih, potem bodo pa drugega našli.., ali pa boš za vedno ostal nekje pri dnu hierarhične lestvice.
Pri službah, kjer so projektna dela in dead-linei je potrebno potegnit tudi če se ti ne da. Drugo je če imaš šiht, kjer vsak dan veš točno kaj boš delal, vsak dan isto..., itd..itd.., ali pa bog ne daj v javni upravi, kjer itak vsi samo lenarijo po cele dneve. Po 12:00 ne moreš dobiti več nikogar na telefon, pa ni važno kateri del JU moraš kontaktirat. Zjutraj šiht, kava,kava, dolgo kosilo, malo šihta in domov. Že od treh znancev z JU sem slišal kritike, češ PA KAKO KR ŠE DELAŠ ob 18:00. Sej to ni normalno! Da ne rečem, da je večina dobila mail pri zadnjem podaljšanem vikendu, da grejo lahko 2 ure prej domov (Se pravi ob 13:00 namesto dolgih 15:00)..., ker grejo vsi prej domov. Sej pravim...to je čist kul, ampak ni tako povsod.
Dej, teb se pa prav vidi, da je že petek.Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Potrebuješ osvežitev spomina?
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Realno je bolj tako. Če ne boš delal in ne boš naredil v dogovorjenih rokih, potem bodo pa drugega našli.., ali pa boš za vedno ostal nekje pri dnu hierarhične lestvice.
Pri službah, kjer so projektna dela in dead-linei je potrebno potegnit tudi če se ti ne da. Drugo je če imaš šiht, kjer vsak dan veš točno kaj boš delal, vsak dan isto..., itd..itd.., ali pa bog ne daj v javni upravi, kjer itak vsi samo lenarijo po cele dneve. Po 12:00 ne moreš dobiti več nikogar na telefon, pa ni važno kateri del JU moraš kontaktirat. Zjutraj šiht, kava,kava, dolgo kosilo, malo šihta in domov. Že od treh znancev z JU sem slišal kritike, češ PA KAKO KR ŠE DELAŠ ob 18:00. Sej to ni normalno! Da ne rečem, da je večina dobila mail pri zadnjem podaljšanem vikendu, da grejo lahko 2 ure prej domov (Se pravi ob 13:00 namesto dolgih 15:00)..., ker grejo vsi prej domov. Sej pravim...to je čist kul, ampak ni tako povsod.
Živiš v iluziji. Hočeš, nočeš je danes tako, da se lahko trudiš na vse pretege, požreš vse kar ti naložijo pa na koncu pride do situacije, kjer za napredovanje šef zbira med svojim nečakom in tabo. Misliš, da te bodo sploh povohali?
Pač mi lenuhi in "neintelektualci" delamo do 16h. Dokler v svojem delu/nedelu uživam, grem občasno domov že ob 13h, dobim višjo plačo kot nekdo, ki je na šihtu do 21h zvečer me kratko malo boli k. za neke kvazi projekte ali karkoli že. Življenje je vse kaj več kot posiljeno plezanje po hierarhični lestvici in lezenje v rit nadrejenim.
LP
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ja, z dizzijem lubijem rad kako besedico privatno spregovorim
Mogoče ne bi rabil delati nadur, če ne bi toliko pisal po forumu?! Dobro vem kako stvari stojijo v praksi in tudi izkušenj imam dovolj, da si stvari ne rabim zmišljevati. Če najdeš kaj časa si preberi Zakon o delovnih razmerjih, da spoznaš naš sistem odpuščanja delavcev in delanja nadur potem pa lahko nadaljujeva s tole debato, do takrat pa tole nima ravno veliko smisla, ker imaš malo preveč ameriški pogled na določene zadeve. Pri nas so posledice socializma na določenih področjih še precej dobro vidne, tako da sistema nista primerljiva in nima smisla razpravljati o tem kaj je za katerega od naju pravilno, če imamo zakonodajo, ki vse to zelo natančno določa.Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Če smatraš podaljšanje šihta za 2,3 ure, da lahko končaš zastavljeni projekt, dejansko lezenje v rit nadrejenim,...potem se pač kaže, da nimaš pojma oz. izkušenj na tem področju. Razmišljaš pod predpostavko, da "mi" ne uživamo v svojem delu...in da se nas muči na pretege, ker na silo hodimo na šiht. Saj sem že na začetku omenil. Če ti ne leži niti ne odgovarja trenuten šiht, ga pač menjaš. Bo že kdo drug delal..vsak je zamenljiv.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Eh, mi muslimani ne pijemo alkohola, pa še budist,baptist in mezomorfist sem hkrati.
Citat:
Uporabnik Darja pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Sam bi tak topic raje navezal na ženske ... Kaj je bila ženska včasih? Pridna, marljiva, pobožna, vzgojena za gospodinjstvo in vzgojo otrok, brez lastne volje ... Danes pa je ženska z vsemi pravicami pravi demon ... Lahko ti naredi štalo, zaradi katere se ne boš nikoli več opomogel... Preseravajo se z nekimi čustvi, navadicami, so oh in sploh, najpametnejše, počasi bodo feminizirale vse poklice, v končni fazi pa so že vedno izjemno krhka in občutljiva bitjeca. My ass! Da me udari piæka, jo 2x bolj zalimam nazaj.
Hm.. Še en zafrustriran, ki ne zna z ženskami. Da te malo razsvetlim. Ženske znamo biti vse. Močne in nežne. In kot vsa normalna človeška bitja pričakujemo nazaj tisto, kar dajemo. Če je to ljubezen... Ah, pa saj tega ne bi razumel...
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
kaj pa veš... lahko da so ženska nadrasa
v srednjem veku in vse do nedavnega so bile zatirane
komaj zadnjih par desetletij imajo popolno svobodo govora....in rezultat se že vidi:
vse gre k vragu
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Ja brez skupnih interesov je danes malo tezje. Takoj, ko imata vsak svoj krog prijateljev se stvar pomoje konca. No sicer pa nebo dolgo, ko bomo tudi mi v sluzbah do 6-7dmih in od dneva prakticno nebomo imeli nic oz. vikend, dopust in 2 uri na dan.
Najvecji ekstremisit pri tem so japonci. V sluzbah so do 9tih zvecer, potem grejo na pijaco s sodelavci potem pa domov spat.
Na leto imajo 5 dni dopusta, ki ga potem mogoce prezivijio z druzino, z zeno so pa potem skupaj na stara leta. V bistvu partnerja zivita loceno zivljenje.
Kje so casi, ko so ljudje hodili s sluzb ob dveh ali pa treh.