Zakaj ne ukiniti protikadilskega zakona?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.614
4.570
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Sem za prepoved kajenja tudi v privatnih prostorih ter na ulicah!
zmaga.gif

Da si neboš kej naredu
grin1.gif
..

V nekaterih državah se to že nekaj časa izvaja...
rolleyes-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Potem pa tistemu ki se odloči za, nabit kak dodaten davek.
To ni slaba ideja. Proračun bo hvaležen. Potem bi rabili samo še kolektivno pogodbo za zaposlene v kadilskih lokalih in smo zmagali.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Men je zakon ker ne smrdim totalno če sem v lokalu. Jeba pa je ker veliko kofetov moram zunaj spit...

Jaz bi malo razrahljal zakon tako, da bi lahko lokali z ORENK ampak res ORENK ventilacijo lahko imajo del lokala kadilski.

Ker recimo v biljardnici na Parmovi se sploh nisem zavedal da nekdo zraven kadi, kje v kakem pajzlu pa se samo obrneš na vratih pa že smrdiš.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Ma ja...

Nekaterim tud tabla "TUKAJ VAS BODO ANALNO POSILILI BREZ VAZELINA" pred vrati ne bi pomagala, da ne bi rinil not in pol jamral, da vas rit peče.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
Ali kadilcem paše biti v istem prostoru z ne vem, recimo štirimi prižganimi avtobusi?

Če kadilcu ne paše bit ob 4 prižganih avtobusih, pol naj nebo tam. tako tut nekadilec naj nebo v gostilni kjer se kadi.
Tako jaz ne hodim na pogrebe ker mi ni za bedirat tam.

Kaj se tiče kadilskega zakona, bi mogli uvest nekadilski prostor, tako je bil včasih v gostilnah s hrano.
Šank + en orng prostor za kadilce in tiste ki jih to ne moti, in za nekadilce 2x2m brez okna, zdaj pa sedi in gledaj v steno,
al pa se pridruži ostalim.

Kadil od 14. leta in to 10 let. Uspešno odvadil, občasno (1x na mesec al pa še to ne) rad prižgem kako dobro kubanko,
to pa je to.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Gostincem bi morali dati na izbiro, ali se bo v njihovih lokalih kadilo ali ne.

Potem pa tistemu ki se odloči za, nabit kak dodaten davek.

Zakaj bi mu pa nabil dodaten davek?

Ne razumem zakaj bi obdavčil en kafič (sp-jevca) več ker ima drugačne goste... Nenazadnje bo itak
že več plačal davka na dobiček, gledano z aspekta, da bo kafana za kadilce nabito polna, ker 85%
kafetarjev je kadilcev. V kafičih sem že vso svoje živlenje, in redko vidim da pride posedet sam kak nekadilec.

Ko nekdo gre sam na kafe, je to običajno tako da pride, sede, vzame cajteng, skadi 3 komade, spije kafe in đus in gre.

Redko pride ob kavici uživat nekadilec,... So ampak v veliki manjšini.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pa kakšni nekadilski / kadilski prostori...

Nekateri še vedno sanjate, da je to samo prehodna zadeva in neka glupa ideja kvazi-zagovornikov zdravja. Face it, nismo na Hrvaškem.

Zakon je zgolj uvod v temeljito kampanijo počasne stigmatizacije cigaret in kadilcev. Čez 20-30 let bo status kadilca podoben kot je danes status navadnega džankija. In kar se mene tiče, je popolnoma prav tako.

Ljudje delajo svetovno paniko zaradi mikroskopskih vrednosti živega srebra v cepivih, nihče pa se ne posveti realnim problemom. Kajenje JE realni problem za javno zdravje.

Pa ne zdaj cvilit, da so še drugi bolj pomembni problemi. Seveda so. One at the time... In par 1000 mrtvih Slovencev letno zaradi posledic kajenja NI nepomembno.

Vsak lahko registrira kadilnico znotraj kafane.
smirk-1.gif

Sam drugam kot v biljardnico na Parmovi na pivo ne hodim. Od šanka do mize si pa tudi sam nesem pivo/kavo, čeprav nebi bilo treba, ker kelnarca skoraj živi tam notri.
wink-1.gif

Nekadilci lahko sedijo ob šanku, nekadilske mize ni. Mi đankiji, jih imamo pa kakšnih 30.
grims-1.gif

Pa ni nič dražje tam.

nahrung002.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Kaj hočeš s tem povedat?

Da se še vedno najde kak "pajzl", ki na račun naivnih zasvojencev kvazi Robin-Hood-ovsko navigira na roku legalnega? Jasno, da se... in se nekaj časa tudi verjetno še bo.

Tako kot se je prej našel kak lokal, ki je bil izključno za nekadilce (recimo kavarna na Starem Trgu...).

Katera ureditev pa je bolj napredna in bolj demokratična, pa menda nima smisla ponovno izgubljat besed.

A bejž no bejž, najde se lokal, ki je izključno za nekadilce?
shocked-1.gif
Kaj takega...

Demokratična ureditev res? Mene ni nihče vprašal, pa se imam za del demosa. Prav tako se imajo nekadilci, tako da to je prej prohibicija, kot kaj demokratičnega.

Sploh pa nisem odgovarjal kot kontro čemu kar si napisal.
grin1.gif
Samo povem, da naj folk ne jamra, ker se da lokal še vedno urediti v kadilski lokal. In to brez problema. Tista drsna vrata in ventilator si pa še jaz lahko privoščim.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Zakon je zgolj uvod v temeljito kampanijo počasne stigmatizacije cigaret in kadilcev. Čez 20-30 let bo status kadilca podoben kot je danes status navadnega džankija. In kar se mene tiče, je popolnoma prav tako.

Ljudje delajo svetovno paniko zaradi mikroskopskih vrednosti živega srebra v cepivih, nihče pa se ne posveti realnim problemom. Kajenje JE realni problem za javno zdravje.

Pa ne zdaj cvilit, da so še drugi bolj pomembni problemi. Seveda so. One at the time... In par 1000 mrtvih Slovencev letno zaradi posledic kajenja NI nepomembno.
Torej pazite se debeluharji. Noseče ženske pa glejte, da boste imeli potrdilo, da ste res noseče. Drugače bo hitro inšpektor napisal plačilni listek. Čez 20-30 let pa boste imeli status đankijev.

Seveda pred tem bodo na vrsti pivci alkohola. Ne alkoholiki. Pač pivci. Ziher je ziher.
nahrung002.gif

Po tem pa še kup drugih skupin s katerimi bo treba počasi obračunati. Ekstremni športniki (nikoli ne veš kdaj ti bo Humar padel na glavo), motoristi (koliko se jih fenta letno...), vegeterijance (še prej seveda vegani), hekerji, geeki; tisti, ki bulijo v TV ali računalnik več kot 2 uri dnevno.

Vsi so problematični za javno zdravje ali za "nekaj javno" pač.

"One at "the" time" praviš. Če bi tebe poslušali bi čez 20-30 let vsi bili lahko le rutinski roboti, ki bi se celo življenje učil kaj smemo in kaj ne smemo...
Poskusi pogledati izven svojega omejenega okvirja, kjer je javno dobro to kar je zate dobro, ostalo pa ni pomembno ali ne obstaja.

Drugače pa vsekakor debeluharje najprej iztrebit. Svinje zanemarjene. Prej umirajo, blagajno javnega zdravstva ropajo, na avtobusu mi prostor odžirajo, smrdijo pa kako zgledajo grdobe mastne. Zakaj moram plačati na avijonu kovček, če je težji kot 10 kg, če pa debeluharju ni treba plačati špeha nad 10 kg? A če dam slanino v kovček bo pa ok?

Grrr...grem kr prec nos brusit...kurbe zavaljene
jezen.gif

Get it?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Demokratična ureditev res? Mene ni nihče vprašal, pa se imam za del demosa.
Če s e prav spomnim, so zakon sprejeli v parlamentu. In če se prav spomnim, so bile za mesta v parlamentu volitve ...
Če si pa pemlad za volilno pravico ali preneumen, da bi šel na volitve, je pa to tvoj problem ...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če so edini načini, skozi katere misliš, da lahko človek izraža svojo individualnost ter svobodno voljo - kajenje, pitje, nažiranje in lenoba - potem mi je zelo žal zate.

Deviantnost bo v majhni meri obstajala vedno in najverjetneje je prav tako. Iz pozitivnih idej naprednih posameznikov lahko potegnemo marsikaj dobrega za vse.

Pri stigmatizaciji kajenja pa gre zgolj za to, da se kvaliteta življenja v povprečju dvigne za vse ljudi. Glej na to kot na premik po Gaussovi krivulji v desno.

Saj vem, da ne razumeš in da misliš, da je prepoved kajenja "kratenje človekovih pravic". Prepričan pa sem, da bodo že tvoji otroci, če ne pa tvoji vnuki že živeli na malo višjem nivoju zavedanja zdravja kot živimo danes. To je namen takšnih represivnih zakonov. Morda boš kdaj razumel...

Sem šel na volitve, nič bat.

Niso pa predstavljali glas ljudstva. Kot ponavadi. Tebe niso vprašali nič, mene pa prav tako ne.

Tudi "tvojemu" bencinarju so zvišali davek v odnosu na dizla, pa se ti s tem npr. ne strinjaš. Te je kdo kaj vprašal? Mislim da ne. Večina je zmagala, pa se lahko postaviš na glavo. Ni prvič, ne zadnjič.

To kvazi demokracijo kroji tistih par tam, pa če se tisti, ki sem ga volil jaz strinja ali ne. Končni izid je isti.

I

Izbrisan uporabnik #488

Prepoved uživanja droge na javnem mestu ni kratenje človekovih pravic.

Trend pa gre v smeri, da se tudi uporaba dovoljenih drog omeji in morda celo preseli v skupino prepovedanih drog.

Čiki imajo to ostudno stransko lastnost, da nagnusno smrdijo in se vali neprijeten dim.

Javnost je bila in je za to, da so se čiki v javnih prostorih prepovedali.

Tako pač deluje naš sistem.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Javnost bi verjetno tudi bila zato, da se zakonsko kaznuje debeluharje. No, razen v debeluharskih državah, kot je ZDA.

Javnost bi se strinjala, da se obesi vse cigane.

Javnost bi se strinjala, da se obsodi na smrtno kazen pijane voznike, ki povzročijo nesrečo.

In? A to pomeni, da mora tako biti, ker javnost to zahteva?

Slab argument....next

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja tako je, sploh ob predpostavki, da gre za drogo.

Zgoraj pa zelo slabe primerjave.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Če so edini načini, skozi katere misliš, da lahko človek izraža svojo individualnost ter svobodno voljo - kajenje, pitje, nažiranje in lenoba - potem mi je zelo žal zate.

A to vse bi ti prepovedal? Tudi pitje, nažiranje, lenobo? Damn...may I call you mein Fürer
redface-1.gif

Kakšne človekove pravice, Gaussova krivulja, deviacija. To so pravljice za FDVjevce. Zadeva je dovolj preprosta, da ni potrebno komplicirati in teoretizirati.