Zakaj ne ukiniti protikadilskega zakona?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Ukinejo naj samo grelce za junkije pred lokali.

Fant, narod bo pozimi še vedno zuni rauhu, pa nima veze, a so grelci al ne.
Hecno mi je, ko greš zvečer mimo vaških lokalov.. Kaj mislš, kje je bl polno-zuni al notr
grims-1.gif
...
Še najbolš se pozna pr tistih lokalih, kjer lastnik ali lastnica tudi kadita.. Kljub grelnikom dobiš take fejt debele dekce, da sploh ne čutš, da je zuni minus.. Kdo mislš, da je na slabšem in kdo mislš, da dela večji + lokalu
grims-1.gif
.

Face it, v bifetih nekadilci popušite, kokr ste dolgi in široki
evil.gif
...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Gretje zunaj mi je pač totalna neumnost, imate kadilci tudi doma radiator zunaj ?

Mi je pa prav smešno, kako ste nekateri še ponosni na svojo odvisnost. Mene bi bilo sram zunaj cuzati en nikotinski sesek, če te odvisnosti ne morete premagati, potem vas je res lahko sram.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Predenj preideva na jebanje v glavo..

Kajenje ni nikotinska odvisnost, ampak užitek. Zate je užitek neki druzga, men pa ni boljšga kot, po dobrem kosilu odpret pivo ali pa popit kak kozarec dobre kiselce (cvička) in prižgt čik....
wink-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.155
11.028
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Vsak arijec ma pravico, da ne gleda židov, ker ga le ti motijo.
Zato je endloesung popolnoma primeren.

Ne drži. Arijec zaradi gledanja Judov ne bo fizično zbolel. Če mu pa psiha dela težave, so na razpolago ustrezno opremljeni psihiatri. Morda v ustanovi zaprtega tipa.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Ti tud ne boš, če boš spil kavo v zakajeni beznici, bodisi kave v zakajeni beznici ne boš spil.

Isti hec.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Vsak arijec ma pravico, da ne gleda židov, ker ga le ti motijo.
Zato je endloesung popolnoma primeren.

Ne drži. Arijec zaradi gledanja Judov ne bo fizično zbolel. Če mu pa psiha dela težave, so na razpolago ustrezno opremljeni psihiatri. Morda v ustanovi zaprtega tipa.

Se ti sam delaš butastega al se ti zdi to res primerljivo?

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Včasih je treba mal pretiravat, da se doseže učinek.
Čeprov se ga večinoma itak ne.

Maš male pa velike fašiste. Veliki mečejo ljudi v peči al pa brezna, mali pa samo sosedom grenijo življenje.
Ampak, kot vemo, iz malega raste veliko.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
A ne moreš primerjat gledanja in kajenja... prepoved kajenja je le zaščita nekadilcev in mnogi smo hvaležni za sprejetje tega zakona.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Ukinejo naj samo grelce za junkije pred lokali.

Fant, narod bo pozimi še vedno zuni rauhu, pa nima veze, a so grelci al ne.
Hecno mi je, ko greš zvečer mimo vaških lokalov.. Kaj mislš, kje je bl polno-zuni al notr
grims-1.gif
...
Še najbolš se pozna pr tistih lokalih, kjer lastnik ali lastnica tudi kadita.. Kljub grelnikom dobiš take fejt debele dekce, da sploh ne čutš, da je zuni minus.. Kdo mislš, da je na slabšem in kdo mislš, da dela večji + lokalu
grims-1.gif
.

Face it, v bifetih nekadilci popušite, kokr ste dolgi in široki
evil.gif
...

Kljub temu, da precej lokalov ne spoštuje zakona se še vedno generalno gledano skadi manj čikov kot se jih je prej. To je dejstvo. Vpraši katerega koli kadilca, kdaj je skadil več čikov. Če se kadi notri na toplem ob piru recimo pokadiš 3 čike, če moraš pa ustat in it v drug prostor/ven boš skadil recimo pa samo en cigaret.

Torej dva močna argumenta proti ukinitvi tega zakona:
1. Ker je protikadilski zakon precej bolj učinkovit pri zmanjševanju kajenja, kot vse osmrtnice na škatlici od čikov.
2. Ker nekadilci niso ogroženi. Tukaj ne gre samo za smrad. Nekateri imajo resne zdravstvene težave, če sedijo v prostoru kjer se kadi.

Močen argument (čeprav se ga ne da podkrepit s papirji in statistiko) je tudi, da ti obleke ne smrdijo. Smrdenje oblek gre na falus tudi kadilcem...

Če bi vsi gostinci v svojih lokalih poštimali prezračevanje, tako kot se ga mora, verjetno sploh ne bi prišli do točke, kjer bi hoteli uvesti protikadilski zakon. Ker so pa šparali na prezračevanju in niso spoštovali zakonov, pa imajo kar so iskali...

Ne vidim nobene potrebe za ukinitev tega zakona. Tudi gostinci so kar preživeli, čeprav so jokali, da bo 3/4 lokalov propadlo. No verjetno jih nekaj je ampak ob takih cenah, kot jih imajo, bi jaz iskal razlog drugje.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Če bi vsi gostinci v svojih lokalih poštimali prezračevanje, tako kot se ga mora, verjetno sploh ne bi prišli do točke, kjer bi hoteli uvesti protikadilski zakon. Ker so pa šparali na prezračevanju in niso spoštovali zakonov, pa imajo kar so iskali...
E, točno to sem hotel napisati.

Sem bil te dni v eni kadilni "komori" ene gostilne, pa čeprav je bilo polno kadilcev, ni nič smrdelo ali bilo zakajeno. Ventilator za 10 EUR dela čuda. Če bi to naredili prej, ne bi bilo potrebe po nobenem zakonu.
Ampak zgleda, eni se pri nas naučijo le, ko jih stvar udari v glavo...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Kajenje ni nikotinska odvisnost, ampak užitek. Zate je užitek neki druzga, men pa ni boljšga kot, po dobrem kosilu odpret pivo ali pa popit kak kozarec dobre kiselce (cvička) in prižgt čik....
wink-1.gif
Torej če je nekaj užitek, je OK, tudi če škodi drugim?
Resno?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Se strinjam, sploh med prehranjevanjem, tudi meni ne paše.... Kaj pa praviš na prepoved na vseh javnih in privat prostorih, ki jih je nekdo zgoraj omenil. To pa je žal ekstrem, ki posega veliko dalj kot samo v pravice nekadilcev.

Kake pravice kadilcev?
Od kod tebi ideja, da neka skupina ljudi ima pravico do nekega določenega početja?
(pa ne le tebi osebno)

Ups...

Sicer me še vedno zanima, od kod in zakaj kadilcem neke posebne pravice.
Odgovora pa ni in ni.
Pa odpiralec teme S1m0n je tudi nekam poniknil... Tipično?

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik ovca pravi:

wink-1.gif

Jaz nikogar ne mislim jebati v glavo, to kadilci odlično počnete sami sebi. Ni užitek, ampak samo olajšanje ob potešitvi odvisnosti. Saj to je vse že 100x dokazano. Če ne začneš kaditi, tega ni. Če si jaz, ki nikoli nisem kadil prižgem čik, ne bom čutil prav nobenega užitka ampak samo smrad.

Fora je, da ste začeli s tem zaradi nekih kompleksov ali prisilno ker so pač kadili doma, zdaj pa branite svojo odvisnost na vse pretege, namesto da bi cigarete vrgli stran.

Poglejte se enkrat z očmi tretje osebe, kako se tresete pred lokali na mrazu, da tešite svojo odvisnost. In temu rečete užitek.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Zdej smrdiš ko pussy po prežganem olju in čebuli, včasih si pa kot dec po dimu.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik ovca pravi:

wink-1.gif

Jaz nikogar ne mislim jebati v glavo, to kadilci odlično počnete sami sebi. Ni užitek, ampak samo olajšanje ob potešitvi odvisnosti. Saj to je vse že 100x dokazano. Če ne začneš kaditi, tega ni. Če si jaz, ki nikoli nisem kadil prižgem čik, ne bom čutil prav nobenega užitka ampak samo smrad.

Fora je, da ste začeli s tem zaradi nekih kompleksov ali prisilno ker so pač kadili doma, zdaj pa branite svojo odvisnost na vse pretege, namesto da bi cigarete vrgli stran.

Poglejte se enkrat z očmi tretje osebe, kako se tresete pred lokali na mrazu, da tešite svojo odvisnost. In temu rečete užitek.

Sam si res as. V enem odstavku si sposoben napisati, da še nisi kadil in hkrati kadilcem pametuješ kaj je to kajenje in kakšni so občutki pri kajenju..
Damn...
stupid-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
kadilci so narkomani.
kajenje je odvisnost.
alkoholiki so narkomani.
alkoholizem je odvisnost.

oboje pa je užitek.
ko se ga fajn vliješ voziš po nasprotni strani AC in jih nekaj ubiješ, potem pa si prižgeš čik
ko ti nekdo reče da ga tvoj dim moti, ker mu smrdi, si naročiš vrček piva, ga na dušek spiješ in z vrčkom tresneš po betici in mirno naprej kadiš