Zakaj ne ukiniti protikadilskega zakona?

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
No na faksu imamo neko debato in me zanimajo vaši argumenti zakaj nebi ukinili protikadilskega zakona? Zanimajo me predvsem tehtni argumenti in ne taki ½zato ker potem smrdim po čikih½.

Hvala za pomoč

LP

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Če uporabim tvojo retoriko - zato ker ni "tehtnega argumenta", da bi to storili. "Kadil bi kjer hočem" ni tehten razlog...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Citat:
Uporabnik s1m0n pravi:
No na faksu imamo neko debato in me zanimajo vaši argumenti zakaj nebi ukinili protikadilskega zakona? Zanimajo me predvsem tehtni argumenti in ne taki ½zato ker potem smrdim po čikih½.

Hvala za pomoč

LP

na katerem faksu?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

To vprašanje je nekje v rangu "Zakaj ne bi ženskam odvzeli volilno pravico."

Sploh nima smisla komentirat...

Če že hočeš, smo veliko debatirali pro et contra glede zdaj že starega protikadilskega zakona. Malo pobrskaj.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Daj en tehten argument zakaj bi naj imeli kadilci nekakšno protekcijo, pa ti dam 10 argumentov kontra.

PS: Mene tudi zanima kaki faks je to.
wink-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Verjetno nekaj takega. Potem bi bil odgovor zato ker bi s tem onesnažil preveč vode. Zakaj pa naj ugotovi sam
evil.gif

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Ja itak, ni ga čez 30 m2 velik lokal in 10 turčinov noter, ali pa vonj po tobaku ki se meša z vonjem po lignjih na žaru. No, pa pozabil sem tudi na leteče ogorke v diskotekah, ki popestrijo vrhnja oblačila, mize, stole, oz. kar si dimni objestnež izmisli.

Če grem na čaj ali kavo, je skrajno neokusno goltat dim, ki mi ne paše. Če sami kadilci priznajo, da jih dim drugih moti, potem kako nebi motil nekadilca. Standarden odgovor je itak, kdo te sili, da hodiš v gostilno ipd. ? Ja, ipak je napad najbolja obrana
smile-1.gif

Mislim, da je tako čisto fer, če želiš kadilti, pač pojdi ven, ali pa opusti razvado. Seveda pričakujem da me boste popljuvali, no, sej to je pogost stranski pojav pri kadilcih
smile-1.gif

Nimam nič proti, itak 98% moje družbe kadi. Afkors se ne strinjajo z zakonom, no tut jaz se ne z ZVCP pa ne morem nič
smile-1.gif

Pač mnenje več, sej tema sprašuje po mnenju...

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Ali kadilcem paše biti v istem prostoru z ne vem, recimo štirimi prižganimi avtobusi? No tudi nam nekadilcem ne paše biti v istem prostoru s kadilci. Protikadilski zakon je ZAKON
aplauz.gif

B81

22. jul 2007
37.735
11.009
113
Zato, kjer kadi manj ljudi, kot več in zato, ker sam skadim mnogo manj in prvič cote ne smrdijo, drugič manj zapravim (recimo) tretjič manj se zastrupim
grin1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Ker je naše pojmovanje kulture pač tako, da se v javnosti ne prdi in riga, veliko in malo potrebo pa opravljaš na zato predvidenih mestih. Smatramo, da smo kulturno prilagojeni, ko zadržimo določene stvari zase. K tem smradljivim rečem se je pridružil tudi cigaretni dim. Evolucija nekega naroda pač.

I

Izbrisan uporabnik #488

Smrdi ko kuga je dovolj tehten razlog.
Če čiki ne bi tako smrdeli ali sploh oddajali dima in vonja, bi lahko kadil v bolnici ...
Kakati in lulati tudi ne smeš na javnem prostoru.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Gostincem bi morali dati na izbiro, ali se bo v njihovih lokalih kadilo ali ne.

V mislih imam kafiče, ne restavracije.

Potem pa tistemu ki se odloči za, nabit kak dodaten davek.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Sem za prepoved kajenja tudi v privatnih prostorih ter na ulicah!
zmaga.gif

Da si neboš kej naredu
grin1.gif
..

Nisem bil proti temu zakonu, k velja zdej, ampak da se pa ukine še na ulicah... Če bi vedel, kolk € dobi država od kadilcev, bi vedel, da bomo kar dobr mi čez pršli....
grin1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kok pa zgubi, k umre par mio ljudi, k ne plačujejo davkov, pokojninske blagajne, ne troši, itn... da ne govorim o zdravljenju...

jest grem stavt da je cilj kajenje čisto ukinit tja do leta 2020... oz. boš lahko kadil samo še doma v izolirani sobici, 2x2m...

ampak ok. zakaj ne ukinit... mene moti predvsem to, da so se kadilci pripravljeni na smrt skregat... družbe se ločujejo (kadilcem očitno paše zunaj na mrazu zmrzovat, nekadilcem pa ne tok...)...

jest pravim, da bi lahko dali gostincem še eno šanso z dobro ventilacijo. Vsak pajzl bi mogu met dobro ventilacijo, potem pa naj spet kadijo notri... Ker zdej vidimo, da se da to čisto lepo zrihtat, sam treba je par €€€ vložit...

sicer pa mi je tud smešno in hkrati žalostno, kaj vse so pripravljeni kadilci delat za te smrdljive čike ej... men so kdaj prov smešni.