Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Aja, kaj pa združitev Nemčij?
Se je zgodila zato, ker je bil pritisk ljudi prevelik in so vzhodni Nemci praktično vdrli v zahodno v želji po boljšem življenju. Zdaj ne vem, kaj je toliko lepšega v Albaniji kot na Kosovu (ker potemtakem bi se ljudje že zdaj tihotapili v Albanijo, tako kot so se vzhodni Nemci), da bi ljudje pritiskali na vlado (to mi lahko vi razložite), vem pa da se bo kosovska vlada borila proti združitvi (tako kot se je vzhodnonemška).
Vprašal sem nekako, kdaj je kakšna vlada prostovoljno predala oblast (brez pritiskov ljudi, vojn itd.), ker pravega pritiska ljudi na Kosovu ni (če bi bil, bi že zdaj bežali čez mejo v Albanijo - kot so vzhodni Nemci).
Leto 1990 je relativno daleč, pa še tam so bile posebne razmere, ki jih na Kosovu ni (nihče jim ne brani migracij, v Albaniji življenje ni boljše), držav je pa vedno več in ne vedno manj, to je bil moj point. Združevanje držav je bolj izjema kot pravilo (zaradi razlogov, ki sem jih zgoraj napisal), ker za vsaki državi, ki sta se združili, lahko naštejem pet držav, ki so se odcepile. In v prihodnosti ne bo nič drugače.