Zakaj je potrebno zdravega otroka peljati na pregl

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
In po čem sklepaš, da nimam pojma? Poznaš mojo izobrazbo? Moj "background", moje interese in hobije?

Kdo je omenjal "bacili-po-luftu"? Zadeve se med drugim prenašajo kapljično in če je zdrav otrok v čakalnici skupaj s kašljajočimi in kihajočimi bolniki, je verjetnost precejšnja, da bo nekaj ujel.
Otroci si brišejo nos z roko, dajo roko pred usta ko kašljajo, s to roko primejo kljuko... Virus gripe recimo preživi cca 5 minut na roki, do 24 do 48 ur pa na trdih, neporoznih površinah...

O nivoju komunikacije pa ne bi zgubljal besed. Nima smisla, ker si vse povedal v drugih svojih prispevkih na tem forumu.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
In po čem sklepaš, da nimam pojma? Poznaš mojo izobrazbo? Moj "background", moje interese in hobije?

Kdo je omenjal "bacili-po-luftu"? Zadeve se med drugim prenašajo kapljično in če je zdrav otrok v čakalnici skupaj s kašljajočimi in kihajočimi bolniki, je verjetnost precejšnja, da bo nekaj ujel.
Otroci si brišejo nos z roko, dajo roko pred usta ko kašljajo, s to roko primejo kljuko... Virus gripe recimo preživi cca 5 minut na roki, do 24 do 48 ur pa na trdih, neporoznih površinah...

O nivoju komunikacije pa ne bi zgubljal besed. Nima smisla, ker si vse povedal v drugih svojih prispevkih na tem forumu.

Glede na tvoje komuniciranje bi ti priporocal robcek za solze. Tiste primitivno-amaterske.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
In potem se vse zaključi. Ko ni več argumentov, se debatira o nivoju komunikacije.
Hvala bogu, da obstaja možnost ignoriranja uporabnika.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
In potem se vse zaključi. Ko ni več argumentov, se debatira o nivoju komunikacije.
Hvala bogu, da obstaja možnost ignoriranja uporabnika.

Argumentiramo ljudem ki pokazejo vsaj kancek razumevanja in razmisljanja.

Tistim, placebovsko.populisticno prepricanim v blesarije bi lahko tudi 1 leto nekaj razlagal, pa bi oni trobili svoje.

Tako da vse najboljse pri pediatru, v sterilni, popolnoma antisepticni amublanti.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Spet se postavljaš na pediestal.
Si mogoče kdaj pomislil, da bi zmanjšal nivo arogance in nekomu nekaj razložil s preprostimi stavki, ki bi jih razumel. Brez terminov oziroma stavkov kot so "alopurinol ima prijemališče..." in podobno.
Karikirano 9 od 10 ljudi tega ne razume, in 8 od teh devetih ne zna funkcionalno (brez Wikipedie in mama.si foruma
smile-1.gif
) uporabiti prijatelja Googla, ki bi mu razložil kaj to pomeni.

BTW - imam srečo, da pediater hodi k meni na dom. In jasno, da nobena ambulanta ni sterilna, še v operacijsko se lahko kaj prikrade...

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
No dej meni laiku razloži. Otrok hodi v vrtec in ko tam kdo zboli, je velika verjetnost, da bo tudi on pobral kako virozo (pa še doma potem vsi). Torej jo je fasal od nekoga v vrtcu. Če greva na cepljenje in čaka v čakalnici pri doktorju, prav tako z bolnimi otroci, zakaj tukaj isto ne more pobrati kake viroze?

nič ne zafrkavam, zanima me samo kakšna je realno ta zadeva?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Lej, tudi jaz polbogovom v ZD nisem mogel razložiti, da otrok z astmatičnim napadom ne sodi v čakalnico, polno bolnih otrok. Na srečo je pote žena to uredila. V JLA smo rekli, da jih je postrojila v vrsto.
Ampak nekateri osebki se obnašajo, kot da so hale oblačila polbogov...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
otrok z astmatičnim napadom

Namerno laganje in zavajanje?

Otrok z astmaticnim napadom sodi v ambulanto pred zdravnika in ne cakalnico.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nimaš pojma. V času delovanja ZD nimaš kaj na urgenco hodit, moraš lepo v ambulanto. Kot prvo.
Kot drugo, zakaj zavajanje? Misliš da ne zanm razločiti kaj je napad in kaj ni? Ker ni bilo več terpaije s kortikostereoidi sem dal 2 vpiha bronhodiletatorja, nato pa jo odpeljal v ZD, če bi bila potreba po nadaljni obravnavi. In tam sestra pameti, da naj jo posadim v čakalnico k bolnim otrokom...
Vidim, da si:
- entuzijastični zdravstveni delavec, ki misli da če on ni tak da noben ni tak
- naivčina
- se zavedaš da je v zdravstvu veliko stvari narobe, a sam počneš isto in zato na ves glas vpiješ kot v oni priliki, ko lopov vpije 'primite tatu'

mistique

Guru
16. jun 2009
13.751
1.546
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Čuj, samo kaj drugega, kot takšnega odnosa ne moreš imeti, podobno velja v vojski. To so poklici, ki zahtevajo odločne ljudi.

Zamisli si, da je nek pussy dohtar, pa dobi primer, ko koleba in ne ve kaj narediti....pacient lahko vmes umre.

Kdor dela z ljudmi (in ne vojaki), bo za lastno dobro pokazal kaj več kot le odločnost, ki jo ti zamenjuješ z osnovno kulturo in mogoče kanček prijaznosti (minimalna količina zadošča). Tudi jaz imam slabe dni, pa se ne grem über primitivca pred strankami.
Govora je o odnosu in ne strokovnosti.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Nimaš pojma. V času delovanja ZD nimaš kaj na urgenco hodit, moraš lepo v ambulanto. Kot prvo.
Kot drugo, zakaj zavajanje? Misliš da ne zanm razločiti kaj je napad in kaj ni? Ker ni bilo več terpaije s kortikostereoidi sem dal 2 vpiha bronhodiletatorja, nato pa jo odpeljal v ZD, če bi bila potreba po nadaljni obravnavi. In tam sestra pameti, da naj jo posadim v čakalnico k bolnim otrokom...
Vidim, da si:
- naivčina
- se zavedaš da je v zdravstvu veliko stvari narobe, a sam počneš isto in zato na ves glas vpiješ kot v oni priliki, ko lopov vpije 'primite tatu'

astmaticni napad je urgentno stanje ki preskoci vso cakalnico.

Vso ostalo tvoje palamuđenje pa obdrzi za svet na kanalu A.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.009
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Vidim, da si:
- naivčina
S tem si vse povedal. Se sam si napisal, da si jo peljal v ZD ce bi bila slucajno potreba po nadaljnji obravnavi. Iz tega je moc sklepati, da si z bronhodilatatorjem resil sam astmaticen napad. Torej ob prihodu v ZZD ni imela astmaticnega napada in so te po nacelu triaze povsem pravilno dali v cakalnico.

Ce bi imela trajajoc astmaticen napad oz tezave z dihanjem bi kot je napisal 21 preskocila vrsto v ZD in bila nato poslana naprej ce v ZD ne biresili problema.

Vem ker sem sam obcutil zadevo.

te s postrojitvijo v vrsto so mi pa itak ene boljsih no...

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Tudi naša je imela lani hude napade dihalne stiske (bronhiolitis, ki je kasneje prešel v hujši primer). Dejansko so jo komaj rešili, bila je tudi na intenzivni negi.
Več ali manj smo vedno prihajali ponoči, seveda direktno na urgenco, saj so nas čez dan odpravili v ZD z inhalacijo in, da bo vse ok. Seveda ni bilo, ne prvič, ne drugič, ne tretjič, ne četrtič, ko je prišlo do hude krize. V Ljubljani so tako tudi dali navodilo, da v primeru ponovitve TAKOJ pridemo v Lj, če je to mogoče, da se ne izgublja časa.

Od takrat je na zelo blagi terapiji s kortikosteroidi in moram potrkat, zaenrat vse ok, nobene težave več. Bil je sum na astmo, vendar sedaj niso več prepričani, bolj v to, da je lani bil napačno zdravljena in se je bolezen samo širila.

Kaj hočem povedat o našem ZD? Nimajo ločenih vhodov za bolne/zdrave otroke. Nimajo ločenih čakalnic. Zunaj počakati ne moreš, saj so sobe takoj povezane na hodnik in zaradi gužve je polno ljudi in otrok povsod. Ko smo s komaj za silo pozdravljenim otrokom, starim 12 mesecev morali hoditi na kontrolne preglede, samo vsakič šli z grozo, ker, če bi kaj staknila, bi zopet končali v bolnici. Ko parkrat to doživiš, sploh pa potem intentivno, prevoze z rešilcem, umetno uspavanje otroka, da ne pride do zastoja med potjo...te mine potrpežljivost in volja do poslušanja belih halj.
Najlepša hvala tistim, ki so uredili stanje (sploh urgenca) in kasneje v Ljubljani, osebje v ZD pa težko rečem kaj dobrega, saj so večino stvari odločali narobe.
Za kontrolne preglede takoj po komaj preboleni bolezni smo se zmenili, da smo hodili zjutraj kot prvi, drugače je bilo prenevarno. ZD kot tak sistemsko nima urejeno nič. Torej kar se sam zmeniš še gre, ostalo pa bog pomagaj.

netko

Guru
25. jul 2007
6.940
2.239
113
ko takole berem se lahko samo oddahnem in trkam po lesu, da so bili otroci bolj ali manj zdravi pa ne zato ker bi mislil da jih nebi obravnavali dobro ampak zato da se niso matrali in da konec koncev jaz kot starš nisem rabil gledati kako se matrajo

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
No, pa smo spet fasali eno kašljajoče sr*nje. Tokrat ga je dobila na pulmologiji na pediatriji v Ljubljani.
Tamala je bila 2 meseca zdrava kot dren. V torek smo bili naročeni na pediatriji ob nekaj čez 12. V čakalnici smo morali čakati še pol ure, ker so rekli, da nas bodo poklicali po zvočniku.

Včeraj je začela kašljati, danes že fajn kašlja.

Pripelješ zdravega, odpelješ bolanega otroka.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Povej to zdravstvenem osebju pediatrije, ki je bilo pripravljeno nam le prestaviti rok iz marca na april.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Takole ne bomo prišli daleč, ti pa dam lahko en nasvet, ko je tudi mene zdravstveno osebje z naročanjem tako razpizdilo, da sem šel pisat pritožbo direktno Miklavčiču (njegova tajnica je pritožbo korektno posredovala naprej, žal pa sem nazaj čez en mesec dobil lažniv odgovor): če misliš, da ga nekdo serje, se je za daleč najbolj učinkovito (beri: edino) pot izkazal mail direktno na naslov, ki ga najdeš tu:

http://www.kclj.si/index.php?m=19&s=0&id=230&d=0

Dobiš prompten odgovor in vsaj moj vtis je bil, da tega ne bere popoln bedak, ki hoče po inerciji samo braniti svoj vrtiček do penzije (ali še bolje, dokler nima že zabitih žebljev v trugi). Če se ne motim, večina teh klinik spada pod UKC.

Saj veš, Alter je huda inštanca, ampak tako vsemogočna pa tudi ni
grin1.gif
.

Sicer pa pohvale tudi na to, da nisi na kontrolni pregled enostavno pozabil in čao. Saj veš, danes je veliko "skrbnih" staršev tudi takšnih...
zmaga.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Tony, najlepša hvala!

Čisto prav si imel, da poslušajo in danes sem dobil pozitiven odgovor: