Zakaj je potrebno zdravega otroka peljati na pregl

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Zakaj je potrebno zdravega otroka peljati na pregled med bolane otroke?!?!?

Moji 2 leti stari hčerki gre vsak prehlad na bronhiolitis. Do sedaj je bila že 6x na infekcijski in pediatriji (in dobiva Ventolin in Flexotit). Eto, dober teden, odkar je bila nazadnje na pediatriji in se je komaj pozdravila, je zdravnica hotela, da se jo prinese pokazati. Tri dni zatem je spet nekaj fasala, kljub temu, da razen pri pediatrinji, ni bila nikjer, samo doma, nobenih obiskov.
Leži nam z 38,1 vročine in pospešeno in globoko diha in samo čakam, kdaj jo bom spet peljal najprej na Domžalsko urgenco, potem pa na pediatrijo.

A odpustnica iz pediatrije res ni zadosten dokaz, da je bila bolana? A mora res, komaj pozdravljena, v čakalnico med bolane otroke?

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Kakšno težo? Je težko otroka naročiti na dan, ko imajo preglede zdravi otroci?

Nazadnje urejeno:

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Probaj se zmenit, da jo naslednjič pelješ takoj zjutraj, ko ostalih še ni v čakalnici (če je res tako potreben pregled). Tako je pri moji dvoletni nečakinji s cistično fibrozo, samo ona je reees zelo dovzetna na raznorazne okužbe.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Imaš prav. Ko sem jo, septembra, peljal jaz, sem bil prvi na vrsti in to je bilo res pravilno. Zdaj jo je peljala punca in zdaj spet imamo krizo. So jo tudi že testirali na alergije in CF in je na srečo negativna. Ko sem bral o CF, me je samo pri srcu bolelo.

Držim pesti za vašo nečakinjo!

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Bodi srecen da zivis v sistemu kjer ima kontrolni pregled svojo tezo.

Oprosti, ampak tole je odgovor vreden vsakega računalničarja: popolnoma eksakten, popolnoma na mestu in - popolnoma neuporaben.

Andy: normalni pediatri imajo urnik razdeljen med bolne in zdrave otroke. Če je otrok zdrav, drugič vsekakor zateži sestri, da prihajaš na kontrolo in da te naj naroči v termin zdravih.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Bodi srecen da zivis v sistemu kjer ima kontrolni pregled svojo tezo.

Oprosti, ampak tole je odgovor vreden vsakega računalničarja: popolnoma eksakten, popolnoma na mestu in - popolnoma neuporaben.

Andy: normalni pediatri imajo urnik razdeljen med bolne in zdrave otroke. Če je otrok zdrav, drugič vsekakor zateži sestri, da prihajaš na kontrolo in da te naj naroči v termin zdravih.

Pa na lacne in site, obrite in dolgolase.....

Ne klobasaj neumnosti.

Kontrolni pregled je kontrolni pregled. Vse ostalo je teoreticno filozofiranje.

Ni pa enako kontrolni pregled po prebolelem ambulantnem vnetju in po opravljeni hospitalizaciji. Nazadnje je pa naloga primarnega pediatra SPREMLJANJE bolnika.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Že pred mnogimi leti sem imel pediatrinjo, ki je imela dopoldne za zdrave in popoldne za bolne otroke.

Kam spada kontrolni pregled je pa samo teoretično filozofiranje, čeprav bi me vseeno zanimalo, med katere tak otrok spada.
confused-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.616
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Že pred mnogimi leti sem imel pediatrinjo, ki je imela dopoldne za zdrave in popoldne za bolne otroke.

Kam spada kontrolni pregled je pa samo teoretično filozofiranje, čeprav bi me vseeno zanimalo, med katere tak otrok spada.
confused-1.gif

Med ozdravljene - torej pregled ob 12:00 (med dopoldan in popoldan).
tongue-1.gif

Če zdravnik sam nima določenih terminov za zdrave in bolne (oz. pravilneje - bolne z nalezljivimi) lahko pomaga le prošnja / pogovor - in običajno lepa beseda mesto najde.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Resni pediatri imajo ordinacijo, ki ima posebej vhod za bolne in posebej za zdrave. Tiste otroke, ki so prišli na kontrolo in na cepljenje tudi pregleduje v drugem prostoru kot bolnike.. Vsaj naš pediater tako dela, nekateri pa pač očitno mečejo vse v isti koš, samo da ga vidi in odkljuka.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.751
1.546
113
Emona / Carnium
Pomaga tudi, če si naročen na uro in se minimalno zadržuješ v skupnem prostoru, ki naj bi ga zračili (vendar starši v strahu pred hladno sapico okna ponavadi zapirajo, ker potem lahko jamrajo, da je v čakalnici vse polno bacilov...).

jello

Guru
22. sep 2008
10.136
3.880
113
Teoretično lahko, v praksi pa dobiš pri tistem, ki ima še plac, razen če imaš pri kom veze (kot pri vseh stvareh).

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
Resni pediatri imajo ordinacijo, ki ima posebej vhod za bolne in posebej za zdrave. Tiste otroke, ki so prišli na kontrolo in na cepljenje tudi pregleduje v drugem prostoru kot bolnike.. Vsaj naš pediater tako dela, nekateri pa pač očitno mečejo vse v isti koš, samo da ga vidi in odkljuka.

Resen pediater ima zmeraj cisto ordinacijo z vsemi merami zascite, ne pa palamudenje o razlicnih prostorih in podobne burleske.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:

Resen pediater ima zmeraj cisto ordinacijo z vsemi merami zascite, ne pa palamudenje o razlicnih prostorih in podobne burleske.

Ja seveda. Najprej pride not otrok z nalezljivo boleznijo in potem se ordinacija za pol ure zapre, da se sterilizira in potem povabijo notri zdravega otroka, ki se je prišel cepit.

Stric, svoj nivo komunikacije si že demonstriral v nekaj postih, tako da ne pametuj, a je prav? Pa če si dr. ali pa fr. v zdravstvenem domu. Bolj mi dišiš na administratorja, ki dela nekaj let v zdravstvu (pretipkava diagnoze z diktafonov zdravnikov) in seda obvlada medicino bolj kot zdravniki sami.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.458
10.688
113
tipična rekacija nekoga ki je v zdravstvu, kao, polbog, mi vse vemo in to je edino prav. Enako se sam sprašujem. Da ne govorimo zadnjič pri ortopedu, pre vrati na hodniku 100 takih in drugčano polomljeno bolanih ljudi, vmes se potem prebiješ z lupinico, tam pa prijazen mladič od doktorja, ki ni niti pozdravil, vmes dvakrat obrni otroka tak pa tak, tja se postavi, dalje pa se menil s sestro kak je najbolj bogi (uporaba tudi kletvic) ker bo moral 10 minut prej v službo in to se mu ne bo štelo... Odnos do pacijentov -10, ampak to je za MB bolnišnico znano.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Čuj, samo kaj drugega, kot takšnega odnosa ne moreš imeti, podobno velja v vojski. To so poklici, ki zahtevajo odločne ljudi.

Zamisli si, da je nek pussy dohtar, pa dobi primer, ko koleba in ne ve kaj narediti....pacient lahko vmes umre.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:

Ja seveda. Najprej pride not otrok z nalezljivo boleznijo in potem se ordinacija za pol ure zapre, da se sterilizira in potem povabijo notri zdravega otroka, ki se je prišel cepit.

No sej tu se debata konca, ker ti o boleznih nimas pojma, tvoj nivo komunikacije je po sistemu baba rekla baba kazala. "Bacili-po-luftu.press"
bonk.gif

Eno je teoritiziranje in palamuđenje o boleznih, drugo pa je dejansko znanje medicinske epidemiologije in higiene.

Tako da, ce tebe nek pediater "moralno" potesi s tem ko tvojega otrocicka preglejuje v prostorih za "zdrave", mu jaz lahko samo cestitam za placebovski manever.