zajebana nedelja

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Nakladaš!
Srno z brzino 5km/h ne moreš ubit. Torej tud ti štrikanec nakladaš kot ostali dinamiki tukaj. Slab zgodbičar tudi ti.
Policaj na osnovi posledic nesreče, zavorne poti in ostalih okoliščin, komot oceni ali si vozil razmeram primerno.
Niso res polcaji tako neumni kot tukašnji dinamiki.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ja, moral bi prilagoditi hitrost na 65 km/h, kot je na AC še dovoljeno. Potem ne bi bilo krize.
Najbolje, da v SLO zagovarjamo vse paciente, normalni pa se začnemo voziti v službo z rikšo. Vlekli jo bodo pa uvoženi delavci iz Moldavije. Bodo verjetno cenejši kot tistih nekaj litrov bencina, ki jih sicer posesa avto.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Nakladaš!
Srno z brzino 5km/h ne moreš ubit. Torej tud ti štrikanec nakladaš kot ostali dinamiki tukaj. Slab zgodbičar tudi ti.
Policaj na osnovi posledic nesreče, zavorne poti in ostalih okoliščin, komot oceni ali si vozil razmeram primerno.

Ja, komot "oceni". In najbolj ziher je oceniti, da si vozil neprilagojeno saj bi drugačna, bolj specifična ocena zahtevala krepko več znanja in truda, kot ga premore povprečni policist.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Na pospeševalnem res gledaš predvsem v levo ogledalo in bočno zato sem se tudi jaz že kdaj prilepil komu v "rit" kljub temu da je imel 2x mojo konjenico pod havbo in se vključil s 60-70kmh na voznega.
Če je bilo tako kot si opisal sedaj, si jo pač "spregledal" in bi imel dejansko nesrečo. Kdo bi kasiral krvido je pa ?. Ti bi se zgovarjal na trikotnik, mama pa na to da ga je iskala med vrečkami v prtljažniku.

write.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
. Mudilo se mi je . Pač, avtomobila, ki brez smernikov stoji na pospeševalnem pasu, nihče ne pričakuje .

To je tko, kot ti, ko greš na izvoz, pa je za ovinkom slon. Voziš počasi, a še vedno ga boš zbil... kriv boš ti, ker si imel neprilagojeno hitrost . Pa čeprav ne pričakuješ ravno slona na cesti, kajne
Dej ti povej kje na AC je tako nepregleden ovinek in priključek, da ne vidiš varno pospešit!
Ovca, zdej pa najbolš, da si počasi tiho, ker sem te dobil na grehu. Ti pa si ta svoj greh hotel naprtit ubogi stari mamci, ki je trikotnik v haubi iskala.
Ti lump ti! Le nehaj le, da se ne boš še kaj zareku!

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pravi dinamiki pospešimo že v ovinku, ki vodi na uvoz avtoceste. V ovinek zavijemo s 50 km/h, si pomagamo z ročno, vmes že prestavimo v drugo in nabijemo obrate do konca. Ko pridemo do avtoceste že vozimo s 100 km/h, po uvoznem pasu mimogrede prehitimo dva moldavska šleperja in dva stardeca, nato pa se še pred usihajočo mamko vključimo direkt na prehitevalni pas.

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Nakladaš!

Seveda je ne mores pri 5km/h zbit do smrti, povej pa mi kako hitro pa tece srna? Najbrz ne ravno 15kmh, no to sestej, pa pristej se kak konec stirioglatega starega pleha.
Ko se ti bo enkrat pripetila taksna ali drugacna storija, bos pa spremenil svoje misljenje, ker sigurno nisi tako izkusen, da bos bil mene ucil.
nahrung002.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Stardec? Si kdaj kaj podrl?
Pa ne mislim na majhne kosmate beštije, ki končajo v prtljažniku, kak dan kasneje pa v ekonom loncu.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Kakšno znanje pa je treba, da ugotoviš, če je nekdo v danih razmerah prehitro peljal?
ZAKAJ je nekdo peljal ptrehitro, bo pa vsak posameznik razložil preizkovalnemu sodniku, če bo treba. Ni policaj zato, da te bo spraševal, če si ti mogoče peljal prehitro zato, ker te je srat tiščalo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.725
113
se bom enkrat bolj pocasi napisal..pa ti bolj pocasi beri, da bo razumljivo....dedek je imal prazno 1 km na desni...ce ne vec...a bo šlo?
bonk.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Kakšno znanje pa je treba, da ugotoviš, če je nekdo v danih razmerah prehitro peljal?
ZAKAJ je nekdo peljal ptrehitro, bo pa vsak posameznik razložil preizkovalnemu sodniku, če bo treba. Ni policaj zato, da te bo spraševal, če si ti mogoče peljal prehitro zato, ker te je srat tiščalo.

Mogoče vedeževalske sposobnosti? Če jih ni pa vsaj sledove zaviranja. Pa ni toliko vprašanje, koliko km/h si peljal. Bolj je labilna ocena, da si pri določeni hitrosti (kakršna koli že je bila) peljal "neprilagojeno". Konec koncev je policiju lahko vseeno, če si vozil 10 ali 100 km/h. Zanj je lahko v obeh primerih "neprilagojena hitrost". Budalizem argumenta je v tem, da je lahko vsaka nesreča posledica "neprilagojenosti".

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Veš, ko miličarji pridejo na kraj nesreče se malo ozrejo naokoli in ocenijo preglednost okoli ceste, označbe ob cesti, stanje ceste, pogledajo v nebo, zavorne sledi, če slučajno pada dež, sneg, toča itd... in je morda cesta spolzka zaradi tega, globoko preštudirajo al je zunaj noč ali dan, da na osnovi tega tudi ugotovijo vidljivost, še kakšno morebitno pričo zaslišijo in tako naprej in tako naprej.....pol pa zaznamke zapišejo v zapisnik,
Tako to gre približno, ne tako kot so te nadobudni, puhobradi in dinamični alterjevci naučili....
BTW: Kot kaže sem zastonj pričakoval, da mi boš ti kaj pametnega povedal in prispeval k vzgoji tukajšnje ponorele mladine...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Zanj je lahko v obeh primerih "neprilagojena hitrost". Budalizem argumenta je v tem, da je lahko vsaka nesreča posledica "neprilagojenosti".
Budalizem je to, da imaš ti policaje za take budale. Pa si sam.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Če je dedek peljal z največjo dovoljeno hitrostjo po prehitevalnem pasu, je delal prav tak prekršek kot ti, ki si prav tako peljal po prehitevalnem pasu pa si imel voznega frej.
In zakaj bi ti smel delat prekršek, dedek pa ne?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.725
113
hm, jaz sem se odlocil prehitevat dedeka..al kako bi naj po tvojem to naredil? ker nimam vec idej. pomagi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Srna se lahko tudi ubije pa čeprav avto stoji pri miru. Če ne verjameš, se probaj s senco udariti v kak vogal MIRUJOČEGA avta.

wink-1.gif

Zelo zanimiva tema, predlagam prestavitev v čvek če ne celo v spam kjer jo bodo deležni tudi drugi uporabniki
wink-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
hm, jaz sem se odlocil prehitevat dedeka..al kako bi naj po tvojem to naredil? ker nimam vec idej. pomagi.

Eh, da bo tema tekla dalje: prehiti po desni. Meni se je pred kakšnim tednom spipalo in to počnem vsaj enkrat na dan. Poln kufer imam stardecov in mentalnih invalidov (pogosto vozijo vozila tablic MB in MS), ki niti po pol kilometra vožnje za ritjo (po prehitevalnem pasu) ne skapirajo, da se naj spokajo, kamor sodijo - na prazen vozni pas.

Seveda pa rabiš kakšen dinamični avto, recimo Alfo ali BMW, da izpadeš še bolj za.jeban.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Zanj je lahko v obeh primerih "neprilagojena hitrost". Budalizem argumenta je v tem, da je lahko vsaka nesreča posledica "neprilagojenosti".
Budalizem je to, da imaš ti policaje za take budale. Pa si sam.

Policaji po ugotovitvi vseh dejavnikov lahko bistro ugotovijo, da je razlog neprilagojena hitrost razmeram na vozišču. To jim uspe še prepogosto. Toliko o budalah.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Če je dedek peljal z največjo dovoljeno hitrostjo po prehitevalnem pasu, je delal prav tak prekršek kot ti, ki si prav tako peljal po prehitevalnem pasu pa si imel voznega frej.
In zakaj bi ti smel delat prekršek, dedek pa ne?

Hmm. Torejse je stardec prelevil v Teksaškega rangerja, ki s svojo staro karljolo pri 130 km/h kroji usodo vseh na voznem in prehitevalnem pasu. Prvi je itak nevidno blokiran z velecenjeno pojavo po zemlji dišečega tepca na prehitevalnem pasu zaradi katerega si divjak, če ga prehitiš po voznem pasu. Prehitevalni pa je omejen z njegovo fizično pojavo. Kaj torej ostane človeku? Lahko ga zrini s ceste, mu blinka z lučmi (itak je napol slep pa še glup), trobi (slepoti in gluposti prištejmo še gluhost) ali pa prehiti po desni in zakrivi prekršek.
Še enkrat: na prehitevalnem nima kaj iskati, če je vozni prazen.