Tehnično je to res.Citat:
kar je tehnično res...
V Dražgoški bitki je bilo tudi veliko partizanov pobitih, ker so tehnično izsilili metek, ki ga je iz mrtvoreza izstrelil natančni domobranc.
Tehnično je to res.Citat:
kar je tehnično res...
, vsi pa vemo, da je za policaje VSE neprilagojena hitrost, ker je to najlažje napisati, potem ti in nekateri sklepajo, da je bila neprilagojena hitrost... Žal, a potem se moramo tudi tu tega držati, in če napišejo, da ga je starček izsilil (pa ga v resnici ni, ker je bil motorist prehitr, a ker ni bremzal, se ne pozna žlajfa in se s tem dokaže, da je vozil po omejitvah), potem ga je izsilil....Citat:
....neprilagojena hitrost.....
Je bila mama še v "deteljici" ali že na pospeševalnem (vzoporednem pasu z AC)? Če je bila v deteljici je omejitev 40, če je bila na pospeševalnem močno dvomim da je bil na njem nepregledni ovinek (vzporredno z AC!)Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Jaz sem imel možnost vidt, ko je stara mamca stala na priklučitvenem pasu za na AC (priključek Ivančna-LJ), brez vseh 4 smernikov, brez 3kotnika.. In to kake 30m za ovinkom, ko ravno dobr pospešuješ za vključitev na AC... Sem ravno na knap odmotal, da je nebi nabasal...Me zanima, kdo bi bil v primeru trka kriv...
Aja, in kaj je mamca delala? Neke vrečke je zlagala v prtlažnik
Tud ti se, tako kot ovca, zgodbice slabo izmišljaš. Bolj se potrudi.Citat:
S tem, da je nekdo odletel s ceste, prepozno zabremzal, zavil na nasprotni vozni pas... Če bi se vozil prilagojeno do nesreče ne bi prišlo. Ker je nesreča je očitno vozil neprilagojeno. Fajn, kajne?
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Tud ti se, tako kot ovca, zgodbice slabo izmišljaš. Bolj se potrudi.Citat:
S tem, da je nekdo odletel s ceste, prepozno zabremzal, zavil na nasprotni vozni pas... Če bi se vozil prilagojeno do nesreče ne bi prišlo. Ker je nesreča je očitno vozil neprilagojeno. Fajn, kajne?
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Hja, kako pa lahko dokažeš neprilagojeno hitrost?
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Žalostno, a res. Dozdeva se mi, da se niti policija, niti sodstvo ne poglabljata v izraz neprilagojenost razmeram na cesti. Postal je odličen izgovor za neodkrivanje dejanskih vzrokov prometne nesreče.
Je tako, ni pa njegova "dolžnost" da te pričakuje zadaj, če vozi z največjo dovoljeno htirosjoCitat:
Uporabnik sajkek pravi:
ne razumem te ????
jaz sem poprej prehitel nekoga in na prehitevalnem dohitel stargadeca, ki bi se po vseh cpp pravilih moral vrnit na vozni pas in se umaknit meni prehitevajočemu.. a je tko? al smo kaj prespali?
Citat:
Uporabnik SmirastoNastrikanPulover pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Hja, kako pa lahko dokažeš neprilagojeno hitrost?
Neprilagojena hitrost je samo ena posplosena beseda, ki se jo zelo lepo uporablja v statistiki nesrec. bedarija svetovna na kubik.
Totalno bedn primer pa vseeno.
Ce na odseku, ki je oznacen za nevarnost divjadi(recimo dovljena hitrost 90), zbijes srno pri 5km/h, pa recimo lahko srna z vsem svojim susom prileti v avto, ti razbije avto, si se vseeno s strani policije tretiran kot da si neprilagojeno vozil, ker je bila na cestiscu oznacba za nevarnost divjadi. Prst v rit in zali se slucaj.