Zadnja generacija: Golf ali Auris ?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Za Golfa 7 se pri nas v službi nekateri konstanto pritožujejo, da je avto pretrd in ima slabe sedeže (službeno vozilo). Kar se tiče kakovosti oz. okvar, reklamacij... sem za foro pred parimi tedni v Domžalah pri Lovšetu vprašal (uradni servis VW in Toyota), kateri se bolj kvarijo oz. s katerim je nasplošno več raznih težav, malenkosti. Odgovor je bil VW.
Moje osebno mnenje pa je - VW je le VW, ni neka jaka kakovost, precenjen ljudski voz. Je pa meni osebno veliko lepši od Aurisa, tako zunaj kot znotraj. Kar se tiče opreme pa po moje dobiš (nisem preverjal) po občutku enako opremljenega Aurisa za maj denarja kot bi dal za Golfa. Pa japončki so pri določenih zadevah malo zadaj, primer... v VW lahko v nastavitvah prestavljaš vsako brezvezarijo (pa vseeno!), npr. jakost lučk pri nogah itd.. Skratka nepomembni detajli, ki morda pa le so pomembni?
smile-1.gif

Clancy

Majstr
20. avg 2007
823
394
63
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Če sportsvan le ne bil tako hudičevo grd... na predstavitvenih fotkah in obcestnih plakatih je izgledal odlično. Celo tako odlično, da sem razmišljal o nakupu novega, čeprav sem se že dolgo nazaj odločil, da novih avtov ne bom več kupoval. Ko pa sem ga prvič videl v živo... razočaranje na kvadrat!
rolleyes-1.gif

Sporsvan v osnovni opremi Trendline res ni nič posebnega, morda je tudi celo grd, se strinjam. Z opremo Comfortline ali Highline in recimo 17" alu platišči, pa je povsem nekaj drugega.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
npr meni se zdi da so pri vw -ju v špici z motorji npr poraba in zmogljivost če izvzamemo bisere vsakih nekaj let ki pa so popoln poden
grin1.gif

prostornost - mislim da nikoli ne razočarajo

vozne lastnosti ( seveda vzdrževanih vozil
grin1.gif
)

pločevina ki ne rjavi ali manj kot konkurenca vendar je slabše izdelana

to se mi zdi to pri vw

prednost japoncev pa je bolj ali manj samo kakovostna izdelava v celoti vključno z uporabljenimi boljšimi materijali razen pločevine

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.896
113
Citat:
Uporabnik stop pravi:
A ne pride za veliko noč ven rabbit ? Kaj je fora te izvedenke ...?

Bivši golf plus ali drugače rečeno avto za stare ateje, ker je višji.

Zdaj so ga usmerili bolj k družinam (sem imel občutek da si to omenil v začetku...a vidim zdaj da ne iščeš family avta
grin1.gif
). V glavnem...ponuja razmeroma veliko prostora a še vedno malih mer.
Sem se malo igral...na zadnji klopi ima enako prostornost kot novi passat (sprobal z nastavitvijo voznikovega sedeža mojih dimenzij (193 cm) in šel nato na zadnji sedež gledat kaj bojo noge 'rekle'...v obeh primerih dovolj prostora..mogoče za odtenek boljše pri sportswanu zaradi oblike sedeža...hrbtna stran voznikovega.

A če ne iščeš prostornosti...bo med tema dvema klasičen golf bolj estetska izbira.

uf-1.gif

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik stop pravi:
A ne pride za veliko noč ven rabbit ? Kaj je fora te izvedenke ...?

Bivši golf plus ali drugače rečeno avto za stare ateje, ker je višji.

Golf plus = Golf Sportsvan

Rabbit = paket opreme pri Golfu. Zanimivost - Golf je bil v USA večkrat prodajan pod imenom VW Rabbit.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.697
6.717
113
pri taščici
Rabbit so v zadnjih serijah prodajali pred predstavitvijo nove serije. To se je začelo s 3. Tam je bil celo Rabbit in Rabbit 2.
Kaj so pa sedaj izumili pa nimam pojma. Se pa berejo zgornje objave zanimive (druzinski manjši enoprostorec)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.068
5.650
113
To s trdimi sedezi v VW g7 sem jaz ze pol leta nazaj pisal...nekdo pa da nimajo kvalitetnih materialov...

Ampak golf je pa le golf
smile-1.gif

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Za rabbita sem vedel da je nekaj na opremi ... sem pa mislil da je to vsakoletna velikonočna izvedenka
tongue-1.gif

Za golfa plus in sportsvana vem da sta povišana golfa. Meni kot višjemu vozniku sicer zelo pri srcu, malo me moti cena in strah da se bo avto preveč nagibal v ovinkih, nič mi ne pomeni tudi prostornost zadnjih sedežev in prtljažnika in seveda "dedi imiđ"
grin1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Rabbit so v zadnjih serijah prodajali pred predstavitvijo nove serije.

To ravno ne drži, ker sem leta 2010 ko ni bilo še ne duha ne sluha o MK7 kupil MK6 Rabbita.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.697
6.717
113
pri taščici
Bi bolje da bi napisal v srednjih serijah (za 3 in 4 sem bolj preprican).
Trojka osnova je bila oslabljena, Rabbit je dobil strom šajbe, abs, klimo, Air bage. Govorim o letih 96/98 se mi zdi.
Za 4 pa nisem več toliko spremljal, ker sem bil takrat v drugih vodah.

Clancy

Majstr
20. avg 2007
823
394
63
Citat:
Uporabnik stop pravi:

Za golfa plus in sportsvana vem da sta povišana golfa. Meni kot višjemu vozniku sicer zelo pri srcu, malo me moti cena in strah da se bo avto preveč nagibal v ovinkih, nič mi ne pomeni tudi prostornost zadnjih sedežev in prtljažnika in seveda "dedi imiđ"
grin1.gif

Avto se nič preveč ne nagiba v ovinkih, predvsem pa ne, če za doplačilo vzameš 17" alu platišča, ob tem pa je podvozje dodatno znižano za 15mm. Seveda pa avto ni nikakor več le "dedi imiđ", ampak družinski avto in za očete srednjih let, seveda odvisno tudi od izbrane opreme.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.896
113
Od opreme imajo trenutno še nekaj golfov '40 let'..ksenon luči, 17 col litke, boljši sedeži, športno podvozje, drugačna sprednja maska (in še par malenkosti)...ki naredijo avto dokaj všečen
2178878-image.jpg

Priponke

• 2178878-image.jpg
    2178878-image.jpg
    87,2 KB · Ogledi: 146