Citat:
Uporabnik stop pravi:
Na avtu piše PIA
Men se redno dogaja ta asociacija
Citat:
Uporabnik stop pravi:
Na avtu piše PIA
Ali je trol, ali pa definicija VAG vernikaCitat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kako je lahko na alterju 15 let stara kanta boljša od 5 let stare jote?
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Glej, mogoče ti bo moj prispevek kaj v pomoč:
pri hiši je g4, letnik 2000, 1.4 bencin, generacija, vozi žena, večkrat jaz, avensis 2.0 d4d letnik 2010, vozim jaz, dokaj blizu pa mi je tudi g7 40 let +sky letošnji letnik.
O materialih bi rekel, da so na otip, lahko je to samo moj občutek, vseeno boljši pri VW, niso pa pri toyoti slabi.
Zanesljivost: tako vw kot toyota do sedaj oba bp (g ima 178kkm, jota 96kkm).
Servisi so zgodba zase, tu ima vw absolutno prednost. Pri toyoti so nekonkurenčni s cenami in so dražji za cca 30%. Primerljivi redni servis na avensisu in passatu je pri slednjem cenejši za cca 70eur.
Na koncu še nekaj o počutju in vožnji: sam rad vozim toyoto, ker je dizl, novejši, zanesljiv. Ampak, vedno se z nasmeškom in večjim veseljem vsedem v ženin golf. Položaj za volanom je boljši kot v toyoti, lega boljša, preglednost je tudi ok, materiali so po mojem občutku vseeno boljši in malenkosti, kot so osvetlitev stikal na vratih, ta je v avensisu porazna in verjamem, da v avrisu ni nič boljša, naredijo avto bolj privlačen, kljub starosti. Ne razumeti tole kot, da je toyota slaba. Daleč od tega, vendar, pri meni prevaga vw.
Če bi jaz kupoval nov avto, toyote gotovo ne bi. Med tema dvema, ki ju ti izbiraš bi gotovo raje izbral g7. Če ubodeš serijo 40let, ne bi naredil slabe poteze. Avto je več kot dober. Edini problem zna biti, da so vw zelo na udaru tatov.
Upam, da sem kaj pomagal.
lp
Citat:
Uporabnik stop pravi:
Daj kameleon še ti svoje videnje povej. Kakšna je lega i30 po ovinkastih cestah in če je avto primeren za višjerasle mogoče se odpravim še tja na testno vožnjo. Testiral sem kio ceed 2008 ali 2009 letnik bencinar 105 konjev? Pa mi je bila kabina premajhna, 105 konjev ni bilo čutiti , razočaran sem bil tudi nad popraskano plastiko pri gumbih... Je pri I30 kaj drugače?