Citat:
Uporabnik jaka1980 pravi:
Naredil mi mlin za slad.Pa me zanima, če kdo ve koliko mm je razmaka med valčkoma.
Citat:
Uporabnik Bolfenk2020 pravi:
Citat:
Uporabnik jaka1980 pravi:
Naredil mi mlin za slad.Pa me zanima, če kdo ve koliko mm je razmaka med valčkoma.
Kot so ti fantje že povedali, je najbolje, da lahko sam nastavljaš razmak med valjčki. Sam imam večino časa nastavljeno na "kreditno kartico", ampak zadnjih par krat, pa sem moral najprej razširit razmik (potem sem zmanjšal nazaj in še enkrat zmel), ker mi nikakor ni želelo zgrabiti zrnja. Ravno v takih primerih se spomnem, kako je fajn, da imam nastavljiv valček.
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Citat:
Uporabnik Bolfenk2020 pravi:
Citat:
Uporabnik jaka1980 pravi:
Naredil mi mlin za slad.Pa me zanima, če kdo ve koliko mm je razmaka med valčkoma.
Kot so ti fantje že povedali, je najbolje, da lahko sam nastavljaš razmak med valjčki. Sam imam večino časa nastavljeno na "kreditno kartico", ampak zadnjih par krat, pa sem moral najprej razširit razmik (potem sem zmanjšal nazaj in še enkrat zmel), ker mi nikakor ni želelo zgrabiti zrnja. Ravno v takih primerih se spomnem, kako je fajn, da imam nastavljiv valček.
Glede grabljenja zrnja.
Sam sem imel zelo velike težave s tem, ker sem kupil rabljen mlin (sicer barley crusher) in mi je zelo slabo grabil, tako da sem moral mleti čez po 3 krat ali celo večkrat na različnih razmakih. No, prej ko sem dokončno znorel, sem ga razstavil in s trikotno pilo nabrusil oz. popilil oba valjčka. Od takrat naprej je mlin mlel kot je treba.
Na vsakih cca 150 zmletih kg, se mi ponovi težava in takrat ponovim vajo.
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Ja, trikotna pila za kovino. Pač tako da imaš 90 st. kot, potem pa samo močno podrgneš med zobki na valju, pa se ogromno pozna.
Jaz imam take: http://www.megashop.si/d_pile
Citat:
Uporabnik zoki pravi:
Ma kdo kak enostaven recept za oatmeal stout (lahko tudi kako podobno temno sorto)? Doma imam pale ale slad in cara 120. Pa nekaj magnum in cascade hmelja. Če še kaj rabim grem kupit, ampak dvomim, da ma v pivarni kake ekstra posebne slade, zato bi prosil za nekaj čim enostavnejšega. Hvala vnaprej.
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Tule imaš recept za ovseni stout od nekoga, ki je tudi na tem forumu aktiven in lahko vzameš kot referenco. Pale ale in cara 120 si rekel da že imaš, realno lahko cara 50 tudi zamenjaš kar z cara 120. Torej rabiš chocolate in pa roasted, če slednjega ne dobiš daj pa več chocolate in pa nekaj še black sladu (recimo 5% obeh).
Na goričkem en studenec, sredi ničlesarCitat:
Uporabnik anze92 pravi:
Vrstni red ni napačen, ne bi se ti smelo poznati.
Kje imaš tako kislo vodo? Radenska?