RECEPT - Vrstice med Recept in Sladi ti povedo, kakšno pivo variš: končna količina, grenkoba, barva, alkohol in pa startna/ciljna gravitacija (količina sladkorjev, katere pohrustajo kvasovke in naredijo alkohol ter co2)
SLADI - Potem pod Sladi sledi količina vsakega izmed sladov, katere uporabljaš ter na desni njihove lastnosti (% delež, koliko barve vsak doprinese ter količina sladkorjev vsakega ...)
MASHING (drozganje po slovensko) - pove, s katerimi temperaturami in koliko časa moraš drozgati (namakati slad v vroči vodi), da se ustrezno škrobi iz slada pretvorijo v za pivo uporabne sladkorje
HMELJENJE - koliko katerega hmelja z grenkobo (npr. AA 6,5) daš kdaj v kotel kuhati. Tvoj primer: 24 g Cascade hmelja z jakostjo aminokislin 6,5 daš notri na začetku vrenja (60 min) ...
OSTALO - je pa namenjeno kvasu, ki ga uporabiš za ta stil piva ter IrishMoos-u (povzroči sprijemanje beljakovin v pivini, da se posedajo in da se pivo bistri že na koncu kuhanja).