Citat:
Uporabnik bibi83 pravi:
enostavno vpišeš recept v brewersfriend.com, (5 receptov je zastojn) in tam potem vidiš % in prilagajaš tvojim zahtevam.
Če vsakič vse vneseš, je vedno zastonj
Citat:
Uporabnik bibi83 pravi:
enostavno vpišeš recept v brewersfriend.com, (5 receptov je zastojn) in tam potem vidiš % in prilagajaš tvojim zahtevam.
Citat:
Uporabnik HudaLiza pravi:
Če si dam ta termometer s tekočimi kristali na inox fermentor..bo mi isto kazalo.ok?
Citat:
Uporabnik anze92 pravi:
Količino vode za mash ali spiranje? Jaz vedno dodam še par (deset) litrov vode pri spiranju, ker imam dovolj dobro učinkovitost.
Mash temperature mi vedno zadane u nulo.
Citat:
Uporabnik HafnerMa pravi:
Citat:
Uporabnik anze92 pravi:
Količino vode za mash ali spiranje? Jaz vedno dodam še par (deset) litrov vode pri spiranju, ker imam dovolj dobro učinkovitost.
Mash temperature mi vedno zadane u nulo.
Napačno mi izračuna Est. boil size (ali Starting boil volume. če gledaš pod Quick water requirements). Jaz vedno drozgam v razmerju 3l vode/1kg sladu. Pred vretjem pa enostavno dolijem toliko vode, kolikor jo po izračunu potrebujem (najprej izpiram, ko se mi zdi, da je dovolj, samo dolijem čim bolj vročo vodo, da pač hitreje zavre). Ker zadnje čase preizkušam recepte delam male batche (5L), ki jih kuham v 12L piskru. V tem piskru mi povre cca 2.5L/h, Brewers friend pa mi izračuna, da naj začnem z vretjem od 11 do 12 L, kar je glede na moje izparevanje občutno preveč. Raje potem vmes malenkost dodam, kot pa da dalj časa vrem, ker je potem tudi hmelj dalj časa od predvidenega notri